Вхід | Реєстрація

У лікарні для хворих із коронавірусом всього вистачає

У лікарні для хворих із коронавірусом всього вистачає

У всякому разі, про це впевнено говорить керівник закладу Світлана Погоріла.

Днями в соцмережі Фейсбук на популярній у місцевих жителів сторінці Ц. О.С. з’явився допис анонімного користувача, у якому він говорить, що за лікування від коронавірусу в Царичанці доводиться платити. Про якісь хабарі чи додаткову винагороду медикам мова не йде. Чоловік говорить про ліки, які довелося купляти власним коштом.

Водночас, як високопоставлені чиновники від медицини, так і представники інших підрозділів виконавчої влади дружно заявляють, що від Ковіду всіх рятують безкоштовно. У цьому місці потрібно сумно посміхнутися і згадати, що в Україні не менш безкоштовно повинні лікувати і від усіх інших хвороб. У всякому випадку, в державних та комунальних медзакладах. Принаймні в Конституції так записано.

Та облишимо ту Конституцію. На неї представники всіх без виключення гілок та гілочок української влади давно і міцно «поклали». Повернемося до лікування коронавірусу в умовах Царичанської лікарні.

З проханням прокоментувати ситуацію і розповісти про будні лікарні в умовах епідемії редакція звернулася до керівника закладу Світлани Погорілої.
Вона одразу ж заперечила факт платного лікування від коронавірусу. І наголосила на тому, що лікарня почала приймати і лікувати пацієнтів із захворюванням на COVID-19 лише після того, як отримала все необхідне обладнання, медикаменти та допоміжні матеріали.

Світлана Михайлівна пояснила:

— Наша лікарня має вісімдесят ліжок для пацієнтів з коронавірусом. У тому числі, і сім ліжок для проведення реанімаційних заходів. Для безкоштовного лікування маємо все необхідне, починаючи від 46 кисневих концентраторів і закінчуючи таким складним і дороговартісним обладнанням, як мобільна рентгенівська система, монітор пацієнта та ШВЛ. Доки ми все це, включно із медпрепаратами, не отримали, прийом хворих не починали. Тобто, наголошую, усі медичні препарати, передбачені протоколом лікування цієї інфекційної хвороби, у лікарні є в достатній кількості, пацієнти нічого не купляють. Але потрібно врахувати, що від коронавірусу лікуються люди і з іншими хронічними та навіть невиліковними хворобами. Це й цукровий діабет, і серцево‑судинні захворювання. А вони потребують інших медикаментів. Такі хворі дійсно купляють ці препарати.

Після того, як лікарня почала приймати хворих із коронавірусом, госпіталізація людей з іншими діагнозами не припинилася. Адже, скажімо, люди з інсультом чекати, доки закінчиться епідемія, просто не можуть. Є в лікарні і так зване постковідне відділення.

Станом на вівторок, 16 листопада, у Царичанці в місцевій лікарні від коронавірусу лікуються 53 пацієнти. Це суттєво більше, аніж у сусідніх Кобеляках, де проживає більша кількість населення.

Світлана Погоріла пояснила цей факт тим, що в Царичанку госпіталізують і хворих з Петриківської громади.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 листопада 2021, 21:03 | Царичанка | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації