Вхід | Реєстрація

Найдрібніше коронавірусне шахрайство

Найдрібніше коронавірусне шахрайство

От і дожилися. Нарешті коронавірусом зацікавилися шахраї найнижчого рангу. Вони таки довго чекали цього моменту, заздрісно спостерігаючи за тим, як на коронавірусі заробляють мільярдні статки шахраї глобального масштабу. Але до тих глобальних фінансових потоків дрібним злодюжкам, як відомо, зась, не дістатися.

Та ось із легкої руки нашого Президента можливість трішки вкрасти, користуючись темою коронавірусу, отримали і дрібні злодюжки. Адже Володимир Олександрович, чи то його радники, не придумали нічого ліпшого, аніж запропонувати своїм лохам, ой, вибачте, виборцям, трішки грошей. Зовсім трішки, всього-навсього тисячу гривень.

Ці гроші нібито зможуть використати лише ті українці, хто вакцинувався від Ковіду. Таке псевдостимулювання, звичайно, теж є аферою, більшість людей теж будуть обмануті. Але про це — трішки пізніше. Повернемося до найдрібнішого коронавірусного шахрайства.

Не встигли ті вакцинальні гроші дійти до адресата, як у боротьбу за них, мається на увазі, за гроші, увімкнулися шахраї. І ось уже декому із земляків на смартфони почали надходити повідомлення наступного змісту.

А потім у ЗМІ почали друкувати попередження про цей новий вид шахрайства. Оскільки шахраї дійсно можуть спробувати видурити гроші у вакцинованих власників смартфонів, то передруковуємо це повідомлення-попередження і ми.

Ваша тисяча гривень перетворюється на сім! Новий тип шахрайства.

На номери вакцинованих громадян України почали масово надходити смс-повідомлення про те, що вони мають право на отримання не однієї, а цілих семи тисяч гривень.

Щоб отримати гроші, треба перейти за посиланням та вказати всі дані своєї банківської карти.

Не реагуйте на такі повідомлення! Це шахраї намагаються видурити ваші гроші! Схема типова — зловмисники хитрощами хочуть дізнатися стільки інформації про картку жертви, щоб її вистачило для зняття коштів з карткового рахунку.

У принципі, із цими дрібними шахраями все зрозуміло. Там все просто і примітивно. Головне — пообіцяти лохам, що нічого не роблячи і не докладаючи надзусиль, вони, лохи, отримають всемеро більше грошей. І не важливо, що та «вовина тисяча», швидше за все, не надходитиме на банківську картку (взагалі ще не відомо, чи вона комусь надходитиме), головне, щоб жертва відреагувала і «повелася» на дармове.

Отже, тут все більш-менш просто. Але питань щодо оцієї всесвітньої мутної історії із коронавірусом стає все більше. От, скажімо, якщо вірити, що смс-ки чи інші повідомлення від шахраїв надходять вакцинованим людям, то тоді нікуди не подінешся від запитання: «А звідки в шахраїв відомості про тих, хто отримав вакцину?». Виходить, що хтось уже дані продав. Хоча чому там дивуватися, у Інтернеті можна купити дані про кожного з нас — паспортні дані, адреси і все інше, що заноситься в загальну базу даних. А в кого все це можна купити? Як у кого, у держави, звичайно. Ну, скажімо, така база даних може бути в Прем’єр–Міністра, у Міністра внутрішніх справ, у Міністра охорони здоров’я. Ну, або в їх підлеглих рангом нижче. Вони ж про нас дані збирають? Збирають. Ну і хто чи що може їм завадити тими даними торгувати? Служба безпеки? Та не смішіть. Вона ж, та служба, теж є частиною держави.

 

Три в одному: обдурять, вкрадуть, продадуть

Недавно наш Прем’єр заявив i проговорився. Це він відповідав на запитання з приводу того, як вакциновані пенсіонери зможуть використати оту віртуальну «вовину тисячу». Її ж на ліки чи оплату комунальних послуг не потратиш. Цитата:

«…Ми виплачуємо 500 грн. категорії 80+, 400 грн. — 75+. Відповідно, буде цього року (для вікової категорії — ред.) 70+, це 300 грн., і далі наступні роки відповідно для 65 та 60 років. Плюс є індексація пенсій. А ця програма (1000 грн. після повного курсу вакцинації — ред.) спрямована на підтримку тих індустрій, які постраждали. Але водночас вона мотивує людей вакцинуватися і користуватися «Дією», як тим ресурсом, який допомагає державі впорядковувати відносини громадян і держави та спрощувати їх», — сказав Прем’єр. (https://kontrakty.ua/article/187342).

І от скажіть, мені на милість, які висновки можна зробити зі сказаного Прем’єром? Безумовно, висновки, вони майже завжди суб’єктивні. Тому, можливо, і я помиляюся. Але мої висновки наступні.

Перше. Люди, які живуть у селах і маленьких містечках, «вовиною тисячею» не скористаються. Адже згадаймо, які індустрії збирається віртуально підтримати нинішня українська влада. Це — індустрія розваг та туризму, тобто кінотеатри, театри, концертні зали, модні фітнес-центри. Також за ці гроші можна буде купити квиток на потяг чи літак і вирушити на відпочинок у Буковель чи до моря. Тобто, пенсіонери із реальних Кунівки, Золотарівки, Білоконівки чи Поводів не використають цю віртуальну тисячу ніколи. Отже, їх що? Їх, дуже м’яко кажучи, вчергове обдурили.

Друге. Ця віртуальна тисяча ще має якось потрапити до тих підприємців, які надають послуги із туризму чи розваг? А хто їх, тих підприємців, рахував? Хто проконтролює, чи гроші дійшли до адресата? А ніхто! Отже, ці гроші вчергове, знову ж, дуже м’яко кажучи, вкрадуть. Тобто, направлять потрібним людям, а ті віддадуть «відкат» готівкою.

Третє. Шмигаль навіть не приховує, що головною метою чергової подачки від влади є загнати людей у «Дію». А що таке «Дія»? Дія, за словами Шмигаля, — це (цитата) «ресурс, який допомагає державі впорядковувати відносини громадян і держави». Іншими словами, допомагає державі контролювати її громадян і, паралельно, продавати дані про цих громадян усім охочим.

Оце таки шахрайство так шахрайство. Три в одному. І обдурять, і вкрадуть, і проконтролюють. І, що головне, їм за це нічого не буде. Отих дрібних шахраїв, котрі обіцяють неіснуючу тисячу перетворити на сім тисяч, ще якось випадково можуть і впіймати. А оцих ніхто не чіпатиме, бо вони ж діють від імені держави.

 

Трішки позитиву

Звичайно, дуже хочеться, щоб уся ця мутна коронавірусна історія із локдаунами, вакцинацією та безпрецедентним порушенням прав людини, розпочата виключно для заробітку шахраїв, як дрібного, так і глобального масштабу, швидше закінчилася.

Будемо сподіватися, що так і станеться вже наприкінці 2022‑го. Якщо порівнювати нинішню епідемію із епідемією «іспанки», то тривати вона має десь близько двох років. «Іспанка» лютувала у 1918–20 роках, від неї померли, за різними даними, від 25 до 100 мільйонів людей. Усього ж перехворіли 500 мільйонів землян.

Нагадую для порівняння. Нинішня «корона» крокує світом з 2019‑го, захворіли, станом на 21 листопада 257 мільйонів, померли 5 мільйонів 166 тисяч.

У чому позитив? Якщо вірити статистиці, то «корона» — це дитячі пустощі, у порівнянні з «іспанкою». І якщо людство вижило тоді, то, без сумніву, виживе й зараз.

По-друге, у 2022‑му епідемія має піти на спад. На той момент уже всі перехворіють і виробиться колективний імунітет. Як показує навіть нинішня статистика захворюваності в Європі, вакцинація тут вирішальної ролі не грає. У вакцинованих державах хворіють, чомусь, більше, аніж у невакцинованій Африці. Це не я придумав, перегляньте всі без виключення ресурси, котрі щодня друкують статистичні дані по цій хворобі.

Так що, доживемо до 2023‑го.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 листопада 2021, 09:15 | Полтавщина | Редакційна
1. ludmila65 / 26 листопада 2021, 17:14
Если дают 1 тыс,а шахраи предлагают 7000, то только лохи и поведуться
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації