Вхід | Реєстрація

«Альтаїр» і «Стандарт» здобувають срібні нагороди області

«Альтаїр» і «Стандарт» здобувають срібні нагороди області

Команда Ігоря Проценка посіла другу сходинку Першості Полтавщини з футболу, а колектив Сергія Тютюнника — другий у обласному чемпіонаті.  

Минулими вихідними були зіграні заключні поєдинки Чемпіонату й Першості Полтавської області.

20 листопада новосанжарський «Стандарт» приймав удома полтавський «Клуб любителів футболу». Для команди Сергія Тютюнника домашня гра була шансом на здобуття «золотих» чемпіонських медалей, оскільки на момент зустрічі з «КЛФ» санжарці відставали від них на 3 очки. Тому «Стандарту» потрібна була лише перемога.

На жаль, поступившись по ходу матчу полтавчанам із рахунком 0:3, цьогорічний сезон великого футболу новосанжарський клуб завершив зі «сріблом». Та навіть такий результат не може не радувати. Адже оновлений «Стандарт» Сергія Тютюнника показав високі результати у Вищій лізі Полтавщини та став призером обласного кубка і чемпіонату.

У інших матчах вищої ліги «Дружба» з Очеретуватого внічию зіграла з полтавським  «Інваспортом» — 0:0, «Лубни» поступилися «Чутовому» — 1:3.

До речі, за полтавський «КЛФ» грає наш земляк Олег Бажан, який теж отримав чемпіонську і кубкову медалі.

Наступного дня бутенківський «Альтаїр» зіграв у Кобеляках проти «Гірник­Спорт­2» із Горішніх Плавнів. Переможець Першої ліги визначався за підсумками двох поєдинків. Перший матч відбувся в Горішніх Плавнях, де «Альтаїр» Ігоря Проценка мінімально поступився господарям 1:2. Тому в Кобеляках «гірники» вийшли на поле з перевагою в одне очко. Основний час матчу пройшов без голів. І вже на доданих хвилинах забив гравець «Гірника» Павло Якубовський — 1:0.

Отож, за підсумками двох матчів «Гірник­Спорт­2» став переможцем Першої ліги чемпіонату Полтавщини і отримав путівку у вищий дивізіон.

Хочеться подякувати гравцям «Альтаїру», їх тренеру Віктору Білорибцю, наставнику та спонсору Ігорю Проценку за видовищний футбол, який вони подарували глядачам Кобеляччини. Адже «альтаїрівці» довели, що навіть без іменитих футболістів у своєму складі, а місцевими кадрами можна успішно виступати в обласному чемпіонаті.

Користуючись нагодою, Ігор Проценко теж подякував команді й коучу за вдало проведений сезон та відзначив людей, які допомагали колективу виступати у обласних змаганнях. Зокрема, голові Білицької громади Миколі Скрильнику, очільнику Кобеляцької ОТГ Олександру Копельцю, Сергію Жуку, Петру Слокві, Валерію Дризі й Олександру Жуку.

Матч­відповідь за 3­4 місце першості між кременчуцьким «Ягуаром» і «Локомотивом» із Гребінки завершився з результатом 1:1. У додатковий час колективи теж не змогли визначити кращого (0:0). А от пенальті влучніше били «локомотивці» — 0:2.

У підсумку, «Гірник­Спорт­2» очолив Першу лігу, «срібні» нагороди вибороли «альтаїрівці», «бронза» — у «Локомотива».

Підсумкова турнірна таблиця Вищої ліги

 

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

«КЛФ» (Полтава)

14

12

0

2

30­-9

36

2

«Стандарт» (Нові Санжари)

14

9

3

2

45­-15

30

3

«Інваспорт» (Полтава)

14

7

2

5

27­-18

23

4

«Велика Багачка»

14

7

2

5

21­-23

23

5

«Дружба» (Очеретувате)

14

5

5

4

14­-15

20

6

«Чутове» (Чутове)

14

6

0

8

27­-27

18

7

«Лубни» (Лубни)

14

3

1

10

25­-38

10

8

«Пирятин» (Пирятин)

14

0

1

14

13­-43

1


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 листопада 2021, 11:45 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації