Вхід | Реєстрація

Два роки за пляшку оковитої

Два роки за пляшку оковитої

Отримав чоловік, який вирішив викрасти з продуктового магазину самообслуговування 0,5 літра американського віскі.

На початку листопада суддя Кобеляцького районного суду Людмила Назарьова винесла вирок у справі про повторну крадіжку з міського супермаркета.

Згідно з матеріалами справи, розміщеними в Єдиному реєстрі судових рішень, перед судом за вчинення кримінального провадження, передбаченого частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України, постав громадянина України, неодружений, непрацюючий, раніше неодноразово судимий.

Уперше чоловік потрапив за ґрати в 1999 році. І з того моменту він 18 разів поставав перед судом. Востаннє був засуджений у лютому 2019-го Октябрським районним судом міста Полтави до 3 років позбавлення волі. Звільнений 1 вересня цього року по відбуттю покарання. Та від крадіжок чоловік не відмовився. І вже по обіді 17 вересня, перебуваючи в Кобеляках, він прийшов у магазин «Маркетопт», де «умисно, повторно, таємно, шляхом вільного доступу вчинив крадіжку пляшки алкогольного напою Теннесі Bicki Jack Daniels Old №2 об`ємом 0,5 л, вартістю 436,43 гривні».

Дії чоловіка кваліфікували як злочин, передбачений частиною 2 статті 185 ККУ (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно).

Обвинувачений визнав себе винним та пояснив, що, будучи в місті, не мав коштів, аби доїхати додому. Тому умисно вчинив крадіжку алкогольного напою, щоб у подальшому його реалізувати та поїхати додому. Про вчинене шкодує, прохає не позбавляти його волі.

У результаті, Людмила Назарьова ухвалила визнати підсудного винуватим у вчиненні злочину та призначити покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки.

На підставі статті 75 ККУ звільнити його від відбування покарання з випробувальним іспитовим строком два роки.

Речові докази у справі, пляшку алкогольного напою, повернути власнику.

Стягнути з підсудного на користь держави 686,48 гривні за проведення експертизи.

Ось так чоловік отримав черговий термін за пляшку оковитої.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 листопада 2021, 15:59 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації