Вхід | Реєстрація

Шаховий Новий рік починається в листопаді

Шаховий Новий рік починається в листопаді

21 листопада в селищі Царичанка відбувся турнір «Відкриття шахового сезону 2021-2022 років».

Суддівство та організацію змагання проводив голова федерації шахів Царичанки Ігор Пилипенко. Він, до речі, пояснив, чому відкриття сезону було призначене на кінець листопада, адже традиційно  прийнято вважати початком нового спортивного сезону 1 січня.

Пилипенко розказав:

—  Нічого дивного в тому, що спортивний шаховий сезон розпочався в листопаді, для нас немає. Ми ж усі є любителями. Тобто, займаємося спортом не професійно. Хтось працює, хтось перебуває на заслуженому відпочинку. Влітку у всіх нас багато турбот. Самі розумієте, садки, городи, іншої роботи вистачає. А вже в листопаді вільного часу стає більше, і ми віддаємо його улюбленій грі. Тому початок нового сезону в нас, шахістів-любителів, звично збігається із останнім місяцем осені.

Для участі в  турнірі були запрошені шахісти з Перещепиного, Магдалинівки та Слобожанського. Кольори  Царичанки захищали вже згаданий Ігор Пилипенко, Василь Підопригора, Григорій Бовт, Олексій Хребто, Юрій Тонкошкур, Володимир Смик, Григорій Байбуз, Анатолій Коваленко.

Змагання проходили за швейцарською системою 7 турів, по 20 хвилин кожному гравцю на партію.

Турнір розпочався із певної несподіванки, нею і закінчився. Справа в тому що буквально за день до його початку захворів і відмовився від участі в змаганнях один із шахістів із Слобожанського. І його замінив інший учасник. Ним став зовсім юний Влад Анісімов. Хлопчині лише дванадцять років, він займається шахами в Дніпрі під наставництвом міжнародного гросмейстера Геннадія Гутмана.

І, як стало зрозуміло з першого туру цього турніру, займається серйозно та успішно. Влад як захопив лідируючу позицію на змаганнях, так і не втратив її до останнього туру. І став переможцем, вигравши п’ять партій і дві зігравши внічию. Друге місце, набравши по 5 очок, але за додатковими показниками, посів Олег Шишацький із Перещепиного. Третє місце — у Миколи Петренка із Слобожанського. Переможці турніру були нагородженні грамотами та медалями. До нових зустрічей за шахівниця, грайте та вигравайте.


Автор: Ігор Бабаєв


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 листопада 2021, 17:32 | Царичанка | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації