Вхід | Реєстрація

Портативні комп’ютери для вчителів

Портативні комп’ютери для вчителів

Минулого тижня в Полтавській облдержадміністрації відбулася приємна подія для освітян. Педагоги із 47 громад області отримали 2447 ноутбуків.

Комп’ютерну техніку закупили за ініціативи Міністерства освіти і науки й Мінцифри. Відповідне рішення було прийняте у зв’язку з тривалими карантинними обмеженнями, викликаними поширенням коронавірусної інфекції Ковід-19. Навчання в школах відбувалося дистанційно, але не кожен педагог мав необхідну комп’ютерну техніку, аби проводити онлайн-заняття. Портативні комп’ютери закупили для 370 шкіл Полтавської області. У розрізі держава оплатила купівлю 2215 ноутбуків, а область — 232.

У середу, 17 листопада, обласні посадовці вручили педагогам сертифікати на ноутбуки.

За інформацією прес-служби Полтавської ОДА, на закупівлю ноутбуків спрямовано 32,5 мільйона гривень державної субвенції, 13 мільйонів надали громади на умовах співфінансування. Зараз централізовано придбано 2447 ноутбуків на загальну суму 45,7 мільйона гривень для 357 закладів освіти: 311 ноутбуків — для 20 закладів обласного підпорядкування, 2136 — для 337 закладів у 47 громадах області.

Надалі область продовжить закуповувати ноутбуки в межах Стратегії розвитку Полтавщини на 2021–2027 та обласної програми «Розвиток освітнього простору Полтавщини» на 2021–2025 роки.

Згідно з переліком комунальних закладів загальної середньої освіти та їх філій, для яких будуть придбані ноутбуки, затвердженим головою Полтавської ОДА Олегом Синєгубовим, комп’ютерну техніку отримали:

  • 15 шкіл Кобеляцької громади (55 ноутбуків),
  • 2 школи Білицької ОТГ (25 ноутбуків),
  • педагогам трьох шкіл Нехворощанської ОТГ придбають 30 портативних комп’ютерів,
  • учителям із 5 навчальних закладів Драбинівської громади закупили 34 набори комп’ютерної техніки.

19 листопада у Відділі освіти Кобеляцької міськради керівники шкіл отримали придбані ноутбуки. Сума коштів, виділених з міського бюджету на співфінансування, складає більше 370 тисяч гривень.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 листопада 2021, 12:51 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації