Вхід | Реєстрація

У Жуківський клуб вкладуть ще півтора мільйони гривень

У Жуківський клуб вкладуть ще півтора мільйони гривень
А реконструкція даху дитячого садочка «Барвінок» коштувала 432 тисячі

Ремонт закладу розпочали ще в 2017‑му році. Закінчать, швидше за все, у 2022‑му. Зараз залишилося замінити систему опалення та виконати інші внутрішні роботи.

Із Білицької селищної ради повідомляють, що в Жуках розпочався черговий, цього разу вже завершальний, етап капітального ремонту місцевого клубу. Із державного бюджету надійшли кошти в сумі 1 мільйон 624 тисячі 151 гривня у вигляді субвенції на соціально-економічний розвиток. Ці гроші витратять на те, щоб повністю замінити систему опалення в закладі культури. У цю суму входить і придбання та встановлення потужного котла, що може працювати на твердому паливі.

Нагадаємо, що Жуківський клуб почали капітально ремонтувати ще чотири роки тому. Тоді перші півмільйона гривень із свого депутатського фонду виділив місцевий житель, депутат Полтавської облради Микола Жук.

У 2018‑му Микола та Сергій Жуки знову виділили мільйон «депутатських» грошей. На них провели черговий етап робіт.

Зрештою, у 2019‑му основні роботи були завершені. Клуб був урочисто відкритий. Це обійшлося платникам податків у 2 мільйони гривень.

Але в капітально відремонтованій будівлі взимку було холодно. І ось нарешті в 2021‑му розпочався завершальний етап майже п’ятирічного ремонту величезної будівлі.

Напевне, буде явним перебільшенням сказати, що після того, як ремонт завершиться, культурне та інше життя в Жуках відродиться і засяє новими барвами.
Ми поцікавилися в заступника Білицького селищного голови Ігоря Федя перспективами використання будівлі, у яку вклали майже чотири мільйони бюджетних гривень.

Ігор Федь прокоментував:

— Так, ремонт обійшовся в кілька мільйонів. Чи виправдано це? Тут важко коментувати, лише рахуючи гроші. Так, дорого. Напевне, аби це були гроші виключно колишньої сільради чи нинішньої громади, то ми б на такий ремонт і не наважилися б. Але ж гроші були виділені з інших бюджетів, роботи проведені відсотків на 70–80, потрібно ж завершувати. Розумієте ж, що без системи опалення така будівля повноцінно використовуватися не буде. А зараз там на другому поверсі працює швейний цех, є двадцять робочих місць, у тренажерному залі займаються фізкультурою місцеві хлопці. Так, їх зовсім небагато. Але без проведеного ремонту не було б у селі і цього.

Також Ігор Федь повідомив, що завершуються роботи з реконструкції даху на бутенківському дитсадку «Барвінок». Їх вартість 432 тисячі гривень.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 листопада 2021, 13:50 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації