Вхід | Реєстрація

Рада ухвалила «податковий закон»: що тепер платитимемо

Рада ухвалила «податковий закон»: що тепер платитимемо

До Податкового кодексу України внесуть серйозні зміни з січня 2022 року.

Депутати Верховної Ради ухвалили у другому читанні законопроет №5600, який передбачає внесення змін до Податкового кодексу Украни.

Відповідне рішення ухвалили на черговому засіданні 30 листопала, за проголосували 255 нардепів.

Тепер, якщо законопроект підпише Володимир Зеленський, в Україні з 22 січня передбачені такі зміни:

  • запровадження мінімального податкового зобов'язання на землю у розмірі 1,4 тис грн за кожен гектар на рік;
  • запроваджується податок у розмірі 18% на доходи від продажу сільгосппродукції на суму більше 12 мінімальних зарплат;
  • буде зменшено мінімальну площу землі фермерського господарства;
  • чотири групи платників, які займаються розведенням свійської птиці (крім курей), виключаються з платників єдиного податку;
  • податок на продаж другої нерухомості протягом року встановлено у розмірі 5%, а третього та усіх наступних об'єктів за ставкою 18%; У той же час продаж першого об'єкта нерухомості протягом року податком не оподатковується за умови, що перебуває у власності продавця більше 3 років;
  • обмеження та відмова у виїзді керівників юридичних осіб або постійних представництв нерезидентів-боржників у разі невиконання податкового обов'язку;

 

Податкова перевірятиме фізосіб

Вже з 1 грудня в Україні створять спеціальний підрозділ на базі Податкової служби, яка здійснюватиме індивідуальні перевірки українців щодо чесності сплати податків.

Порушників, у яких доходи та витрати будуть серйозно розходитися, податківці можуть змусити пояснити джерело походження доходів або дорахувати податкове зобов'язання.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 листопада 2021, 16:32 | Полтавщина | Фінанси
1. Fed654Frumos / 30 листопада 2021, 18:13
Касай ніби не голосував.Якщо це правда,то йому зачьот.
2. 1juriy / 1 грудня 2021, 16:52
чотири групи платників, які займаються розведенням свійської птиці (крім курей), виключаються з платників єдиного податку;Не чотири а четверта група платників єдиного податку.
3. orakul / 1 грудня 2021, 19:21
Процес віджатія землі стартував, СУГС! "Земля крестьянам". Нічого нового навіть і не придумують. А навіщо? Пришелепки, вони і в Ахриці пришелепки. Щас будуть тут пережовувати ньюанси закону. Та пофіг, все. Можна б було привести тут анекдот про нарчену, яка питала у матері в чому їй вночі лягати. Але я скромний, вихований. Може хтось інший напише.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації