Вхід | Реєстрація

Чи затопить Касянівку?

Чи затопить Касянівку?

Касянівка — це малесенький мікрорайон маленького села Вітрова Балка, що на території Білицької громади. Поряд дві автодороги — Н-31 та М-22. Саме ці два об’єкти і викликають занепокоєння в частини місцевих жителів.

Як не парадоксально це звучить, але інколи об’єкти, які є невід’ємною частиною нинішньої високотехнологічної цивілізації, і завдають найбільше клопоту людям, для потреб яких нібито й створені. Та про все по порядку.

До редакції зателефонувала Олена Полтавець. Жінка давно проживає на території Великобагачанської громади, за сотню кілометрів від Вітрової Балки. Але в Касянівці в неї живуть батьки. І от донька вирішила від їх імені розповісти про проблему, якою вони переймаються.

А їх, проблем і проблемок, за словами Олени Полтавець, кілька. І всі виникли після закінчення будівництва двох автодоріг та величезної транспортної розв’язки між ними. За словами жінки, її батьки залишилися «відрізаними» від інших населених пунктів. Адже просто перейти через дорогу, як раніше, вже неможливо. Окрім того, людям похилого віку досить важко підійматися по надземному пішохідному переходу через Н-31. А перевести велосипед стало взагалі невирішуваною проблемою. Окрім того, Анатолій та Наталія Білозерська, за словами їх доньки, переймаються, чи не затоплять їх хутір талі води.
Про цю телефонну розмову ми повідомили Ігоря Федя, заступника білицького селищного голови. Він пообіцяв:

— Днями я буду в Бутенках, спеціально поїду у Вітрову Балку, щоб вивчити ситуацію особисто.

Обіцянку Федь виконав. Навіть прислав відео із місця. На ньому він зафільмував, що доїхати до Касянівки із транспортної розв’язки можна навіть під час опадів. Адже відео було зняте в понеділок, 29 листопада, коли протягом майже цілого світлового дня падав рясний дощ.

На словах посадовець прокоментував:

— Я спеціально поїхав службовою «дев’яткою», щоб перевірити, як вестиме себе на тамтешній дорозі звичайний автомобіль. Доїхати можна, З’їзд із розв’язки із твердим покриттям, далі — ґрунтова дорога. Тобто автомобілі екстрених служб у Касянівку потраплять за будь-якої погоди. Люди теж можуть в’їхати і виїхати. Щодо можливого підтоплення, то впевнений, що такої проблеми не буде. Адже частина місцевих жителів наскільки часто скаржилися на цю потенційну проблему, що під час будівництва шляховики внесли десятки коректив у спорудження дренажної системи для відводу талих і дощових вод. З приводу неможливості перевести велосипед через наземний пішохідний перехід… Напевне, це дійсно неможливо. Але ж врахувати всі нюанси і побажання просто не можна.

Окрім того, Ігор Федь зазначив, що ніхто із родини Білозерських особисто до селищної ради з приводу якихось проблем не звертався.

І резюмував:

— Можливо, я чогось не побачив, чогось не зрозумів. Так нехай люди письмово звернуться до виконкому. Розглянемо, ще раз виїдемо на місце. Буде можливість — вирішимо.

Олена Полтавець, якій ми повідомили про результат спілкування із посадовцем, визнала, що їй не відомо, чи зверталися батьки до виконкому. І пообіцяла організувати подібне звернення.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 грудня 2021, 18:24 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації