Вхід | Реєстрація

Вісім років за коноплю

Вісім років за коноплю

Царичанські поліцейські в ході санкціонованих судом обшуків виявили та вилучили наркотичні речовини одразу в двох мешканців громади.

У обох випадках громадянам, котрі підозрюються в незаконному зберіганні наркотичних речовин, загрожує кримінальне покарання. Їм уже оголошено про підозру. Щоправда, міра покарання буде різною.

Хоча в обох випадках кримінальне провадження внесене в ЄРДР за ознаками статті 309 Кримінального кодексу України. Але різниця в кількості коноплі, а це була, як підтвердила експертиза, саме вона.

Один із громадян зберігав удома велику кількість наркотичної сировини. І постане перед судом за обвинуваченням у скоєнні злочину за ознаками частини третьої вже згаданої 309‑ї статті. А там передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на термін від п’яти до восьми років.

Інший любитель зберігати вдома конопельки «проходить» по частині першій статті 309. Йому загрожує штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 грудня 2021, 17:40 | Царичанка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації