Вхід | Реєстрація

П’ять сіл громади мають швидкісний інтернет

П’ять сіл громади мають швидкісний інтернет

Загалом до всесвітньої мережі під’єднані 22 соціальні об’єкти.

У 35‑му номері тижневика була надрукована стаття «У сільські школи, ФАПи і клуби проведуть швидкісний Інтернет». У ній розповідалося, що цього року реалізується державна програма на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості. Кошти на її втілення виділятимуться з держбюджету. Для підключення бібліотек, закладі культури, медицини, освіти і ЦНАПів до широкосмугового Інтернету закладено 500 мільйонів гривень. До всесвітньої мережі підключатимуть заклади соціальної інфраструктури лише в селах, де відсутнє інтернет-покриття на базі волоконно-оптичних технологій.

Виконком Кобеляцької міської ради оголосив тендер із пошуку підрядника ще в серпні. Замовник визначив 11 сіл, що потребують високошвидкісного Інтернету.

У результаті аукціону, п’ять населених пунктів обслуговуватиме приватне підприємство «Перша Телекомунікаційна Компанія» із села Любимівка Дніпровського району, шість — ТОВ «Центртелеком» зі Смілої Черкаської області. Та згодом «ПТК» отримала підряди на 10 сіл. Зі списку видалили Кунівку, де, згідно тендеру, широкосмуговий Інтернет мали підвести до закладів соціальної сфери за адресами: вулиця Колгоспна, 32, вулиця Першотравнева, 22 і 35. У цьому лоті перемогло товариство «Центртелеком», яке понизило вартість своїх робіт із очікуваних 79 870 гривень до 5 000. Причиною відміни тендеру стала відсутність подальшої потреби в закупівлі товарів, робіт і послуг, оскільки в Кунівці наявне оптоволоконне покриття.

У понеділок, 6 грудня, прес-служба Кобеляцької міської ради повідомила, що Красне, Дашківка, Василівка, Вільховатка та Бродщина вже приєднані до швидкісного Інтернету.

Відстежувати розвиток під’єднань у режимі реального часу можна на спеціальному дашборді.

Загалом до локальної мережі під’єднані 22 соціальні об’єкти.

Найближчим часом Інтернет з’явиться в Лучках, Канавах, Сухинівці, Лебединому й Іванівці, – обіцяють у міськраді.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 грудня 2021, 15:40 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації