Вхід | Реєстрація

Демонтовано ще три радянські пам’ятники

Демонтовано ще три радянські пам’ятники
Фото: Олег Пустовгар

Про це на своїй фейсбук-сторінці розповів представник Українського інституту нацпам’яті на Полтавщині Олег Пустовгар.

Відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистс

кого) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», демонтували пам’ятники:

  • Фрідріху Енгельсу в Андріївці Диканської громади;
  • російському більшовику Валеріяну Куйбишеву, одному з організаторів і натхненників червоного терору, у Вишневому Новооржицької громади;
  • «Борцям за владу Рад» між Великими Будищами і Писарівщиною, теж у Диканській громаді.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 грудня 2021, 15:36 | Полтавщина | Цікаве


1. orakul / 8 грудня 2021, 17:02
Ну ладно вже, Еннгельс і Куйбішев тіпа чужі. А от "борці за владу рад" були наші. Приблизно такі, як Селена із Славком, активісти. А з іншого боку, я щось не пойму, у нас зараз по Конституції, хіба не влада рад? Шизофренія крокує по країні. СУГС!
2. Slavko / 8 грудня 2021, 20:01
Ще у фейсбуці кілька фальшивих сторінок маєш.
Сам дурний, давай усіх дурними зроблю. Оракул, В.Коробчинський, Остап Бандера і хто там іще ?

Змінено 08.12.2021, 20:10
3. Slavko / 8 грудня 2021, 20:01
Давно, дурню сам собі лайки ставиш ?
Бачу, давно. Нічого особистого, але принципово не поважаю паразитів, особливо тих, які паскудять наліво і направо.
Досить вже молитися на шизофреніків і вождів ! Тобто, моліться, кому це життєво необхідно...
Припускаю, що якби автор був дійсно українцем, він би дописав, як зараз успішно козаки валять менори та у річку їх скидають, для повної картини.
Але.
Йому це не вигідно з тих чи інших обставин. Патріотизм стоїть далеко не на першому місці, хліб, ковбаса, а тоді усі інші.
Дивуюся з цих осіб та особин, які весь час сповідують імперії, намагаються гордитись приналежністю до якої-небудь із них, мають вождя замість бога, який чомусь завжди є прямою прислугою сатани. Є над чим задуматись !
Кожен давно собі вибрав, мир для всіх, справедливість чи імперія, а фактами можна маніпулювати безкінечно
4. Selena2017 / 8 грудня 2021, 21:23
2.Slavko
« кілька фальшивих сторінок маєш»


То, виходить, він як скунс скрізь смердить ? Всіх провокує, ображає.Хай там як, а це вже - нездоров"я.
5. orakul / 8 грудня 2021, 22:05
3.Slavko
«Давно, дурню сам собі лайки ставиш ?»

Ти б хоч спитав у Філона, чи в Адміна, перед тим як писати, а чи це можливо самому собі лайки ставити? Якби так можна було робити, то у вас із Селеною найбільше б лайків було. Чого ж ви собі їх не понаставляєте?

3.Slavko
«як зараз успішно козаки валять менори та у річку їх скидают»

По перше, я такого не чув і не бачив. Бачив, що на майдані спокійно поставили Менору. Ніяких козаків там не було. А могли б прийти та хоч підняти рядом свої шаравари на палиці. По-друге, скільки тобі пояснювати, що ніякі козаки разом з вашими свободівцями й пальцем не поведуть поки їм із синагоги не прийде директива з шекельним додатком. Якщо десь ваші козаки й чудили, то значить так було треба синагозі. Зараз вони стараються якомога більше розпалити ворожнечу і натравити таких як ви на своїх соплемінників, які на жаль не далеко від вас відкотилися по розумінню того що відбувається. Розумію, що свідомим цього не понять, але цього й пересічні представники тіпа божого народу теж не понімають. Вони, наче ваші побратими по упоротості.
6. orakul / 8 грудня 2021, 22:13
3.Slavko
«козаки валять менори»

На ось подивись де там ваші козаки? Хоча.. там і з пейсами нікого не видно Видать шабес-гоїв найняли і ті ставлять.Посилання на www.youtube.com
7. Slavko / 8 грудня 2021, 23:19
6.orakul
«ось подивись де там ваші козаки?»

де ти того божевільного викопав ??
Це і є твій соплемінник, якого ображають українці ?)))
Його сам творець обидив, ума не дав
Що воно в його понятії як «"славяноарии"» ??))))))
Знайшов знатока-шизофреніка, мені пропонує. Цирк.
Це тобто такі маскалі, яких цар петро так і не навчив голити свої морди ?
Такі собі старики без золотої рибки і такі ж божевільні ??))
8. Slavko / 8 грудня 2021, 23:26
Цей день в історії
2 дн. тому ·
Поваливши після тримісячної облоги захисну стіну, 6 грудня 1240 року орди хана Батия прорвались у Київ і захопили його у дводенних боях. Від завданих ними непоправних втрат місто так і не оговталось, втратило княжий статус, а чисельність населення відновило лише за шість століть.

оце справжні бл* славяноарії
9. Slavko / 8 грудня 2021, 23:31
такого по вата-24 не розкажуть. дизлайк ставиш, бо непривично ?
10. Selena2017 / 9 грудня 2021, 10:54
5.orakul
«Ти б хоч спитав у Філона, чи в Адміна»


Пора з них за твій смітник на сайті спитати так , як з Мамая.
11. orakul / 9 грудня 2021, 14:14
7.Slavko
«Знайшов знатока-шизофреніка, мені пропонує. Цирк.»

При чому тут знаток, чи шизофренік? Ти бачиш тільки своїх побратимів по хворобі, чи шо? А Ханукію на майдані ти не побачив? Чого ж вас це не турбує, де ж ваші козаки. Один тіпа шизофренік побачив? А де ж свідомі7 Свідомі бачать тільки шизофореніка, а те, що у них в центрі тіпа вільної України вже символи чужі ставлять їм пох? Ану поїдьте в Ізраілі тризуба свого поставте, а ми на вас подивимось. Один Кобелячани поїхав не в Ізраіль, а в Дніпропетровськ і забрів там в синагогу і почав розказувати що вони Христа розпяли а це тіпа гріх. Так йому там добре пику побили. Було це в минулому році, а він і досі забути не може, мабуть таки добре побили.
12. orakul / 9 грудня 2021, 15:09
7.Slavko
«Це тобто такі маскалі, яких цар петро так і не навчив голити свої морди ?»

Це ті москалі, які дали тобі руську баню і руську піч. Ніде ж нема у фольклорі понять "українська баня", память народна не донесла. То може ви не зря печетесь із Селеною про тауалетний папір? А голити, як ти кажеш, морди, то питання спірне. Борода - то від Бога. Він створив людину з бородою. Ну де ти бачив, щоб, наприклад, лев стриг чи брив свою свою гриву? Може то саме із-зі того, що люди почали стригтися і бритися, став і розум їх покидати? Всі мудреці, волхви і т.п. були з бородами. А богообрані й зараз з ними ходять, та ще й пейси відпускають. Так що може тобі варто бороду завести, може поумнієш. А Селені треба коси відростити. Це питання сурйозне, а ти хочеш просто так все на Петра звернути. Петро, він же тіпа агент сіона був. Чи ти й не знаєш? Є багато інфи про те що його підмінили. Це питання треба сурйозно вивчати. Домислів багато, але є й факти. Факт наприклад те, що піраміди, Константинополь, Київ, Петербург знаходяться на одному меридіані. Перевірь. Тобто захват територій йшов по плану. От тільки Росія завжди пручалася, а свідомі відразу лягали під завойовників, бо завойовники завжди їм вказували на придуманого ворога і використовували цю фішку. Ну це давно відомо - "поділяй і володарюй".
13. Slavko / 10 грудня 2021, 13:19
12.orakul
«ті москалі, які дали тобі руську баню і руську піч.»

Оце ти диб1л, я й не думав.
Так а причому твої москалі до Русі ??? Татаро-монголи і угрофіни не ставили печей, лошпеда .
14. Slavko / 10 грудня 2021, 13:29
12.orakul
«москалі, які дали тобі руську баню і руську піч. »

Мабуть, маєш на увазі, ті гаремні бл*дські традиції, які процвітають у банях, оце дали. А про печі я якось не знав, це щось нове ....
15. orakul / 11 грудня 2021, 15:08
14.Slavko
«Мабуть, маєш на увазі, ті гаремні бл*дські традиції, які процвітають у банях, оце дали»

Ти не плутай те, що ви самі розвели і в банях, і по всій країні, а тепер ще й в гейропу подались, тіпа на стажировку. Мені просто цікаво, чи тобі в дитинстві хоч якісь казки розказували, чи ні? Українських казок, як таких, взагалі немає в памяті народній. Є руські казки, в тому числі і про Ємелю-ду.рачка, це я пишу, щоб тебе випередити. Бо ти можеш цю казку знати й переіначити її на свій лад. Але той ду.рак був зовсім не ду.рак. Приведи мені хоч одну давню Українську казку. Навіть Глібов, і той усі байки передрав у Крилова. А ми його чомусь вважаємо ледь не видатним байкарем. В руських казках ніде немає й слова про якусь невірність, зраду, в них чисте кохання. А от коли вже прийшли ваші побратими, коли принесли сюди так звану віру Христову, то отут все й почалося. Тут вони вас почали повчати, як треба власну дружину віддати фараону у аренду і т.п. Ну ти почитай Біблію, корисно. Звідтіля і содомський гріх і все інше. До християнства наші предки такого не знали й про таке не чули.
16. Slavko / 11 грудня 2021, 19:22
15.orakul
«самі розвели і в банях, і по всій країні, а тепер ще й в гейропу подались, тіпа на стажировку»

Вже мовчав би, розкажи, як в Севастополі на бутилку присідав чи на шось друге.
Тундра ти. Україна є Русь, а Московія - орда, затям нарешті,
ну дзеркало ж не бреше, шо, не бачиш там ординця !?
Щодо казок це ще цікавіше. Звісно, я їх читав і дуже любив, українські особливо. Для прикладу, про Котигорошка. Давній народний інструмент - булава !
І ніякі то не казки якраз ! Істина, правда минулого. Ще коли чорти були зміями, драконами, перші версії так сказати, чортові клони. Це потім їм днк людини підмішали, тільки вони бездушні і тому біснуються, ну шо дураку пояснювати
17. orakul / 11 грудня 2021, 20:06
16.Slavko
«Україна є Русь, а Московія - орда»

Ах он воно що!
"Если крикнет рать святая, кинь ту Русь живи в раю...", - так це значить Єсенін про Україну писав. Я й не знав. Тепер буду знати. А чого він тоді не на українській мові писав?
А як же тоді бути з такими ординськими містами як Білгород чи Воронеж? Вони ж по-вашому українські. Чи то їх орда у вас відвоювала? Та воно й Кубань українська. Не говорячи вже про Далекий Схід. Це ще ви чогось про Тюмень мовчите, а там сплошняком одні українці й зараз живуть. Біда тільки в тім, що вони вас вважають пришелепками.
18. orakul / 11 грудня 2021, 20:10
16.Slavko
« розкажи, як в Севастополі »

Сєвастополь - город русской слави. Це теж про Україну? Получається, що й там одні українці. Так може тоді ти не українець? Ось глянь що українці витворяють Посилання на www.youtube.com
19. orakul / 11 грудня 2021, 20:17
16.Slavko
« як в Севастополі»

Я ж думаю ти поняв, що це ті самі українці, яких Путін окупував, а потім ахтоматами на рехверендум загнав?
20. Slavko / 11 грудня 2021, 21:03
Дурень невмиваний. Сто років тому Донецьк, Луганськ, Курськ, Вороніж, Брянськ, Кубань були україномовними, носили вишиванки, співали козацьких пісень, носили вовняні шапки, довгі вуса, жили добре, дбали на себе.
Після повної окупації московських чортів, окремо, на донецькі землі напустли московських зеків, сто років тому. Сталін продовжив цю політику, на виморені голодомором чорноземи та на лівий берег дніпра було завезено кілька «асимілянтів» спецешелонів з глибин росії та білорусі, на хороших для них умовах, у готові відібрані та спорожнілі хати. Такий собі обмін : наших - до Стбіру, у сніг по пояс і по шию, їх - як людей. Так відбулося остаточне "братання", яким ти весь час мариш
21. Slavko / 11 грудня 2021, 21:07
Коротко, для вати.
Як Московія привласнила історію Київської Русі
Посилання на universum.lviv.ua
22. Slavko / 11 грудня 2021, 21:10
Нерусский русский язык

Почему все славяне понимают другие славянские языки без переводчиков (в том числе белорусы и украинцы), и только одни русские славянских языков не понимают —

Посилання на borinfo.com.ua
23. orakul / 11 грудня 2021, 22:30
21.Slavko
«Як Московія привласнила історію Київської Русі»

Я тепер розуміє звідкіля в тебе шиза зявилася. Тебе можна вилікувати, якщо ти перестанеш оту шизонуту хрінь читатию. Ну припустимо, що московити привласнили історію Київської Русі. Так тоді виходить, що була таки Київська РУсь, а не Україна А яка мова по вашій же логіці повинна бути на Русі? Ну ясен пень що руська, ну не українська ж? Далі, припустимо, що Київська Русь не мала ніякого відношення до отієї Моксель. То туди відправили в ссилку Юрія Довгорукова і він окупував оті ординські улуси - Мацкву, Рязань, Суздаль, Владімир і т.д. Ну кАроче усіх мокшів і фіноугрів він захопив і почав навчати укрмові про яку тоді вони не знали, бо й руської не знали. Я ж так поняв із статті твого мудреця, що мови їх почали навчати вже з християнізацією. І от спитати б їх, ну чого вони відразу не вчили української? Це ж якась зрада виходить? Ну а якщо ще копати, то ще більшу зраду відкопаєш, бо задовго до приходу в Моксель Довгорукова у Пскові народилася "велика українка" княгиня Ольга. Панімаш що получається?Виходить що вона мокша чи фіноугрка. А ви з неї українку робите. Кароче, ти не пробував до лікарів звертатися? Спробуй, поки вони ще є, а то скоро не буде.

Змінено 11.12.2021, 23:02
24. Slavko / 11 грудня 2021, 23:41
Читай нижню ссилку, шиза !
22 коментар
25. Dana77 / 12 грудня 2021, 11:24
Стараюсь поважати думку кожного, даже коли вона протилежна, але іноді дратують подвійні стандарти і нерозуміння очевидного.
Ну ось, приміром, у Славка: "Досить вже молитися на шизофреніків і вождів!". Я так розумію, Славко належить до тих, кому Бандера, Шухевич та іже з ними - вожді народу. І не кажіть, що він на них не молиться, інакше його однодумці не понатикали б пам’ятники цим вождям по всіх закутках. Далі дуже кроасномовне речення-докір опонентам, яке взагалі можна ставити за антинаціональну ідею: "Патріотизм стоїть далеко не на першому місці, хліб, ковбаса, а тоді усі інші". Так от скажу з цього приводу свою думку. Хліб і ковбаса - це поняття образні, означають вони банальну ЕКОНОМІКУ - основу з основ, на якій тримається будь-яка держава. І доки Славки та Селени цього не второпають, доти з України й надалі втікатиме «непатріотична» молодь в Європу на заробітки. Бо не тільки за краєвиди люблять свою державу. І як підсумок ще одне речення Славка: "Кожен давно собі вибрав, мир для всіх, справедливість чи імперія". Я так розумію, під час революції гідності Славко вибрав мир і справедливість. Це добре, але через вісім років час спитати: ну й де ваші мир, справедливість та економіка на засадах євроінтеграції? Треба розуміти, вас тоді була більшість, хто підтримував ідею революції, то могли б уже щось розвинути і продвинути. Чи таки була меншість? Тоді хто вас уповноважував запроваджувати в державі оцей бардак, який і досі розхльобуємо? І насамкінець. Ви, звісно, думаєте, що Оракул тут один такий, і сам собі лайки ставить. а вас багато. Так думати простіше, ніж усвідомити, що його однодумців багато. просто не всі пишуть коментарі і ставлять лайки.
26. orakul / 12 грудня 2021, 14:19
24.Slavko
«шиза »

Почитав я твого шизофреніка Ростова, написаний для шизофреніків. Якщо ти й далі таке читатимеш, то ніколи не вилікуєшся. По цьому бреду можна цілу дисертацію написати. Візьму поки що одну цитату автора з кінця його опусу.
«Ненаучно перевирать средневековых авторов. Если они четко пишут, что русский язык — это, по своему содержанию, именно украинский язык, а не московский, то зачем юлить? Зачем переписывать историю?
Усікащ що він бредить? «… русский язык — это, по своему содержанию, именно украинский язык» Так чого ви тоді паритесь, говорите по русски, тобто по українське, бо русський язик, то і є українська мова.
Є там ще й таке: «Оправданием тут служит факт, что Пушкин не родился пока для молодого зеленого языка, созданного только что экспериментами Ломоносова»
Так от, коли родився Пушкін і написав свої твори, а у Пушкіна була няня Арина Родіонівна, по іншій версії Иринья Родионовна , яку він сам називав «добрая подружка бедной юности моей» і від якої він дуже багато «набрався» народного, тобто, по твоїй логіці угрофінськомордвинського, то тоді Микола Гоголь, який мабуть теж намагався розбіратися в дебрях мовної талмудистики, і як результат написав відоме «Доминантой для русских, чехов, украинцев и сербов должна быть единая святыня — язык Пушкина..».
27. orakul / 12 грудня 2021, 14:20
24.Slavko
«шиза »

Чому б тобі Пушкіна не почитати? Достоєвського ти не «потянеш», а Пушкіна, хоча б казки, міг би й почитати. Тоді б може й поумнішав, і не читав би шизофреніків. Воно ж не зря кажуть «з ким поведешся, того й наберешся». От не водись із тими, які мають своєю ціллю тебе одурити. Почитай казки Пушкіна. І ще про няню. Якщо припустити що її звали Иринья Родионовна, то уявляєш, скільки мордвинського в самім імені? «Ірій», чув про таке? А про Род, чув? Тут на підсвідомості закладено словянське. Почитай Велесову книгу. «Наперсница волшебной старины, Друг вымыслов игривых и печальных,», - це про няню Пушкін написав. Вона сформувала те, що він виклав у своїх казках. Це ж очевидно. І якби усі руські мовознавці і пушкіновєди не були твоїми пейсатими побратимами, то може б до нас дійшло більше чисто пушкінського, ними не переритого і перекрученого. Пушкін ніколи не вживав терміну із-торія. Він писав «быль», «былина», «преданья старины глубокой». Усікає різницю, наскільки далекі ці поняття, нікчемне - «із-торія», і глибоке - «преданья старины глубокой»? Читай казки і вилікуєшся.

Змінено 12.12.2021, 23:13
28. orakul / 12 грудня 2021, 14:22
24.Slavko
«шиза »

І ще тобі про Ломоносова. Цитат із твого пришелепка Ростова. «…языка, созданного только что экспериментами Ломоносова» Ти почитай самого Ломоносова. Це ваші свідомі пришелепки пишуть, що Російська академія наук була зовсім не російська, бо туди понаєхало ваших гейропейських побратимів, які і писали російську із-торію А Ломоносов, він був із поморської глибинки. Він не експерементував, він хоті відроджувати те що вони спотворювали. За це він ледь не поплатився життям. Зовсім не випадково Сталін назвав МГУ імені Ломоносова. Ти б краще покопав отого свого Ростовського, бо мені ліньки. Цілком ймовірно, що він ніякий не ростовський. А якщо й ростовський, так це ж зрада, бо виходить, що він із московитії, а ти йому віриш. Але в мене підозра, що він зовсім не москаль, а він із тих, хто прізвища брав по своїй територіальній осєдлості. Ну ти поняв? Ростовський, Смоленський, Новгородський і т.д. Побратим твій, одним словом. Вас як магнітом тягне один до одного.
29. orakul / 12 грудня 2021, 14:22
Дякую Дані за підтримку. Значить, ще не вмерла Україна. От тільки мало нас.
30. orakul / 12 грудня 2021, 14:27
24.Slavko
«шиза»

Іще забув. Там твій шиз задається запитанням "Зачем переписывать историю?"
Запитання дитяче, бо кожен нормальний знає, що історію переписують для того, щоб потім переписати майно. Ми зараз цей процес спостерігаєму у всій його красі. Ну ти може й не бачиш, а "кто не слеп, тот видит", - як зовсім не випадково казав Лаврентій Павлович на похоронах товариша Сталіна.
31. Selena2017 / 12 грудня 2021, 20:30
27.orakul
«твоїми пейсатими побратимами,»


Рано похвалила, недовго просвітліло було , накотило знову. Мабуть , втихомирити антисемітську сверблячку може тільки Нокмім , може, хтось там ще зацікавитися здатен. А книга ВеЛесова, грамотію.
32. Slavko / 12 грудня 2021, 20:48
25.Dana77
«Досить вже молитися на шизофреніків і вождів!". Я так розумію, Славко належить до тих, кому Бандера, Шухевич»

Ще одна повернута голова.
Та вони ж не вожді, як у вас, а герої, борці за державу.
Елементарного не тямите або хворі.
Хоча я б не сказав, завжди до себе тягнете, а не від себе і розумієте, коли "на", а «дай» не розумієте, ну все, як у тварин або дикунів.
Ще найшлися тут, кістки перемивати та до слів чіплятися, колупаєтеся, як у лайнові, а по суті нічого сказати
33. Dana77 / 13 грудня 2021, 08:52
32.Slavko
«колупаєтеся, як у лайнові, а по суті нічого сказати»

На мій погляд, це вашому брату нічого сказати. У ваших однодумців, особливо у Селени, всі коментарі всипані суцільними гаслами і ярликами. Придивіться уважніше. Не знаючи мене як людину, ви вже зробили далекоглядні висновки, до себе я тягну чи від себе. Ото й уся ваша конкретика. Власне, як «нуль» і практичних дій, бо за вісім років уже можна було щось змінити в державі на краще, ви ж ті зміни заптіяли і, треба думати, взяли відповідальність за результат, і де він? Бо у вас всі в чомусь винні, постійно щось вам заважає, як поганим танцюристам. Хоча ви білі й пухнасті, далекоглядні й розумні борці за незалежність. Та чи не про вас писав колись Шевченко: "Доборолась Україна до самого краю...". Куди далі з вашими борцями?
32.Slavko
«Ще одна повернута голова.»

Раніше вже писала, що не одна, просто не в усіх є час відповідати на вашу маячню. І це ще питання, у кого вона більше повернута. Не судіть інших.
34. orakul / 13 грудня 2021, 09:50
Селена блін вишукує опечатки, наче вони на щось впливають. Виправив я, книга Велесова. Радує те, що таки спалилася. Давно тут припускали, що Селена таки не сонячна а лунна. Тепер ясно, що таки да, та ще й симпатичка терористів. Ну це ж нада таке написать "може тільки Нокмім ". А косить під патріотку в вишиванці. Та ще й обурюється якимись репресіями. Мабуть малувато репресій було. Мстітєлька, блін. Самі намутять, а потім мстять. Може й Славко із сінайських українців?
35. Slavko / 13 грудня 2021, 19:18
33.Dana77
«Раніше вже писала, що не одна, просто не в усіх є час відповідати на вашу маячню. І це ще питання, у кого вона більше повернута. Не судіть інших.»

Прочитай своє лайно !
Суцільні образи та претензії. А в самої типу часу нема і не ображайте її. Вважай мене екстрасенсом, але точно до себе гребеш ! От і розкажи, як гребеш ці всі 8 років, які так рахуєш, за що боролася ??
36. Dana77 / 14 грудня 2021, 08:52
35.Slavko
«Суцільні образи та претензії. »

35.Slavko
«Прочитай своє лайно !»

Кажу ж - замість переконливих аргументів, у Славка суцільний потік бруду. Очевидно, не вистачає ні знань, ні розуму, щоб опонувати фактами. Тож і добре, що мої коментарі читає не тільки Славко. Навряд чи в мене хтось знайде такі ось "перли". Це у нього із Селеною така вдача - ярлики чіпляти і чиїсь думки з лайном порівнювати. Я навіть ні на кого не "тикаю". Він же по іншому вихований, тому можу лише порадити Славкові: сходіть натикайте дуль своєму батькові як подяку за те, що виховав такого "патріота", з яким і ворогів не треба. А взагалі я вам вдячна за такі коментарі, хай люди читають, як колись казав один відомий політик, "дабы дурь каждого видна была".
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації