Вхід | Реєстрація

«Видатний епідеміолог» Копелець розповів, як подолати коронавірус

«Видатний епідеміолог» Копелець розповів, як подолати коронавірус

Кобеляцький міський голова вчергове «виперлював». Цього разу — під час спільного засідання депутатських комісій. Якщо спробувати знайти логіку в його потоці свідомості, то в разі, якщо в Кобеляках звільнять з посад обох головних лікарів, одразу покращиться ситуація із захворюваністю на COVID-19.
Безумовно, наведені вище авторські сентенції є суб’єктивними оціночними судженнями. І для того, аби кожен читач «ЕХО» міг зробити свої власні висновки, редакція на своєму сайті розміщує аудіозапис дискусії, що відбулася під час обговорення так званого медичного питання.

А приводом для виникнення дискусії став протокол №10 кобеляцької комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У ньому члени комісії проголосували за пропозицію міського голови Олександра Копельця визнати незадовільною роботу комунального закладу «Кобеляцька міська лікарня».

Для початку — трішки про явно недоброякісне новоутворення під назвою комісія з питань ТЕБ та НС. Їх, цих комісій, наутворювали в кожній області, районі та громаді. І вони нібито якимось боком та чином борються із коронавірусом. А фактично — публікують протоколи, що де-факто є копіями рішень єдиної на тепер законної комісії з питань ТЕБ та НС. Мова йде про державну комісію.

Про те, що діяльність усіх цих місцевих комісій, у тому числі й кобеляцької, є абсолютно незаконною і, відповідно, усі її розпорядження — юридично нікчемними, у свій час досить популярно пояснив ще в 2020‑му році не хто-небудь, а Сергій ДАНИЛЮК, доктор технічних наук, перший заступник Голови ДСНС України (2013–2014), голова експертної комісії ДСНС України з визначення рівнів та класів НС (2013–2014), головний державний інспектор з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки України (2013–2014). У своїй статті, опублікованій у офіційному виданні Верховоної Ради України, він чітко констатує (цитата):

«З 25 березня 2020 року документи, підписані особами в регіонах, які називають себе керівниками робіт з ліквідації НС, пов’язаної із коронавірусною інфекцією, є незаконними».

Усі, хто вважає за потрібне діяти згідно з чинним законодавством, а не так, як кобеляцький міський голова, можуть ознайомитися із повним текстом за посиланням http://www.golos.com.ua/article/331739.

Автор цієї статті, окрім згаданої публікації, перечитав ще й Постанову Верховної Ради «Про затвердження Типового положення про регіональну та місцеву комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій». Так от, там немає навіть натяку на те, що якась там комісія, навіть створена «видатним» діячем Копельцем, має право оцінювати роботу медичних закладів.

З вищесказаного можна сміливо робити висновок, що і протокол № 10, і всі інші можна використовувати у якості туалетного паперу.

 

Сам собі комісія

Та перейдемо до конкретики, точніше, до «перлів» «відомого епідеміолога» Копельця.

Питання стосовно незаконного рішення незаконної комісії, безумовно, викликало резонанс серед частини медиків. Депутат міської ради, вона ж, головна медсестра Кобеляцької лікарні Вікторія Омеляненко, спробувала із цифрами та фактами довести, що немає ніяких підстав визнавати роботу закладу незадовільною.

Зокрема, вона повідомила, що 96,21 відсотка персоналу вакциновані, штати укомплектовані, що в закладі в достатній кількості є кисень, засоби індивідуального захисту та медикаменти. Згадала навіть про те, що у свій час чиновники Полтавської ОДА Лунін і Мохначов приїжджали в Кобеляки, вивчали роботу лікарні і в них не було жодних претензій.

На що Копелець почав читати уривок із якогось чи то документу, чи виступу вже згаданого Мохначова. Той, нібито, говорить, що робота Кобеляцького ПМСД є незадовільною, що призводить до потрапляння на стаціонарне лікування хворих у вкрай тяжкому стані. Низькими є і темпи вакцинації.

Вікторія Омеляненко резонно зауважила, що Мохначов говорить про ПМСД. А копельцева комісія визнає незадовільною роботу лікарні.

Копелець відреагував:

— Я розумію, де чия робота.

І продовжив «виперлювати». Далі він розказав, що до нього приходили якихось п’ять делегацій. Що в лікарню когось і колись не госпіталізували. Що він не знає, куди подівся мільйон, виділений міськрадою на придбання рентгенапарату. Що в лікарні не платять зарплату.

І все це дає комісії, точніше, йому, Олександрові Копельцеві, як людині і посадовцю, визнавати роботу лікарні незадовільною.

Ну а апогеєм, «вбивчим» доказом і вершиною об’єктивності і безпристрасності, є фраза від Копельця:

— Як ми можемо визнавати роботу задовільною під час бешеного росту ковіду?

Так що головні лікарі медзакладів по всій Україні можуть готуватися — їх роботу теж визнають незадовільною. Та що там України, «логіка Санича» має міжнародну юрисдикцію. Весь світ може готуватися.

Якщо пробувати вибудувати якийсь логічний ряд із усього, що «наперлив» «видатний епідеміолог» усіх часів та народів, то виходить, що в разі звільнення із посади Казирода та Коломієць епідеміологічна ситуація на території Кобеляцької громади миттєво поліпшиться.

Ось так просто. Знімуть одних, поставлять тих, кого захоче «вождь» — і все налагодиться. Заслуговує на Нобелівську премію в області медицини.

Далі головний лікар Володимир Казирод пробував пояснити, що «міськрадівські» гроші на рентгенапарат давно витрачені саме на придбання цього обладнання, і є відповідні платіжні документи. І що госпіталізувати до стаціонару всіх хворих із ковідом він не має права, адже діє по загальнодержавному протоколу.

Головний лікар ПМСД Любов Коломієць наводила цифри, що свідчать про те, що Кобеляцька громада за темпами вакцинації є четвертою у всьому величезному Полтавському районі.

Таміла Шевченко наводила приклад:

— Казирод і мене не госпіталізував. І я його розумію. Адже я б зайняла місце людини, яка щоденно потребує кисню.

Анатолій Таранушич розповів, як він намагався дізнатися про механізм прийняття рішення про визнання роботи лікарні незадовільним:

— Питаю Шипка (від автора: співробітник міськради, який проводив якусь перевірку в лікарні), хто за це голосував. Він каже: «Питайте в голови». Запитую про це ж саме в Дацка (керівник фінвідділу), він теж саме говорить. То хто ж голосував за це? А може протокол комісії сфальсифікований?

Тут Копелець зізнався, що із пропозицією визнати роботу лікарні незадовільною виступив він сам. А тепер уявіть ситуацію, що прямі підлеглі нинішнього міського голови голосують проти його пропозиції. Уявили? Я — ні.

І тут все стає на свої місця. Щоб там не говорили Казирод і Коломієць, які б факти і цифри не наводили, а головне, як би не працювали медзаклади, до яких, безумовно, є за що пред’являти претензії, — це нічого не змінить.

Усе змінить виключно зняття з посад названих керівників. Тоді заклади враз запрацюють задовільно, сімейні лікарі стануть в чергу, щоб отримати роботу у кобеляцьких селах, а з цим і коронавірус щезне.

Безумовно, нічого цього не станеться. Але «видатний епідеміолог» отримає відчуття «глибокого задоволення».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 грудня 2021, 14:25 | Кобеляки | Цікаве


1. DonchenkoLyubov / 10 грудня 2021, 19:47
Я не буду коментувати ні автора, а ні видатного епідеміолога Копельця, оскільки всі рішення які приймає збіговисько цих депутатів, скасовуються в судах, як рішення, які суперечать чинному законодавству. І переконана що Ігорь Миколаєвич про це і попереджає. Але скажу Вам, що звіільняти Козирода потрiбно , оскільки є велика ймовірність, що гроші, які виділяються на лікування ковіду, розкрадаються якраз Козиродом, який і є розпорядником цих коштів. І цe стало зрозуміло із викладеноі відповіді Сухинівських активістів. От це і є законний шлях звільнення Козирода. А те, що пропонує наш видатний епідеміолог, це дорога в нікуди, і ніяких юридичних наслідків не несе. Скоріш за все, вони підуть в суд і повернуться на своі робочі місця.
2. Borch / 10 грудня 2021, 20:24
Голова громади має повне право замінити головного лікаря. Комусь не подобається? Нехай громада замінить голову. І так, лікарня працює незадовільно, винний в цьому Казирід. Сумніватись можуть лиш ті, хто не звертався до лікарів останнім часом. Їй залишилось років 3 існувати, можливо менше, потім її спіткає доля автостанції. Ну що вибрали собі голову мусорщика? Надіюсь всі задоволені результатами!
В майбутньому Копелець виїде в Київ і буде поживати з оренди землі, а місто містом вже не буде. Все як в царські часи. Ну там кріпаки, пани, і тд, тп. Прекрасні часи настануть…
3. Fed654Frumos / 10 грудня 2021, 20:49
У Кобеляках діє медична мафія,однозначно.Я недавно перехворів на ковід.Так от враження таке,що задача сучасної районної медицини,це угробити побільше населення.Це не стосується медсестер,яким при житті треба пам’ятники ставити,які на свій страх та ризик заразитися ’’витягують’’ з того світу хворих,лікуючи вдома у пацієнта.
4. RONIN / 10 грудня 2021, 20:53
На мій погляд все доволі просто - іде політична перепалка, за якою не стоять ні реальні дії, ні конкретика. А ось якби той самий «епідеміолог» та та керівник лікарні надали фінансові звіти та звіти про РЕАЛЬНО виконану роботу,то все стало б на свої місця!А так ми бачимо тільки одне: махання руками, дитячі мрії зі словами «якби» та "от би нам"...А обоє як оті вовки, махають хвостами ми все одно в ліс дивляться!
5. orakul / 10 грудня 2021, 21:07
1.DonchenkoLyubov
«Скоріш за все, вони підуть в суд і повернуться на своі робочі місця.»

А де ви узрєлі, що когось хтось звільнив?
"члени комісії проголосували за пропозицію міського голови Олександра Копельця визнати незадовільною роботу комунального закладу «Кобеляцька міська лікарня»."
Ну винесла комісія таке рішення, і що? Це їхня думка і вона має право на існування і вона правильна.
Посилання Філона на статтю Данилюка спірне. Якщо її почитати, то з наї видно що Данилюк застерігає від перегибів на місцях в смислі порушення Крнституції тими самими комісіями. Стаття написана в червні 2020 року, Але якби Данилюк писав її сьогодні, то він би написав, що те від чого він застерігав тоді, вже давно збулося. Ну от він пише "Нині щодня громадяни України стикаються із ситуаціями, коли голови ОДА, РДА, виконавчих органів рад з посиланням на якісь протоколи засідань комісій ТЕБ та НС різних рівнів грубо порушують закони та Конституцію під приводом боротьби з коронавірусною інфекцією. Деякі витівки чиновників не тільки призводять до створення зайвого напруження в суспільстві, а й підпадають, на мій погляд, під дію Кримінального кодексу України та Кодексу про адміністративні правопорушення." І ще "У зв’язку з поширенням інфекційного захворювання, пов’язаного із коронавірусом COVID-19, Кабінет Міністрів України прийняв Постанову від 11.03.2020 № 211, пунктом 1, якої встановив з 12.03.2020 НА ВСІЙ ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ карантин та визначив низку тимчасових обмежень. Одразу зазначу, що обмежувати Конституційні права громадян КМУ не має права. Зокрема, право на пересування можна обмежити тільки законом."
6. orakul / 10 грудня 2021, 21:14
І от, що б сказав той Данилюк сьогодні? Ви вже не можете вільно переїздити в інші області. Вас вже можуть відсторонити від роботи. Це Копелець зробив? Чи може Копелець у минулому році давав команду поліцаям ловити по місту бабусів без намордника? Данилюк застергав від свавілля тих комісій. Його стаття має назву «З коронавірусом треба боротися, не порушуючи Конаституцію». А закінчується вона таким реченням "Останніми днями судові інстанції України вже почали визначати застосування деяких згаданих мною заходів незаконними та антиконституційними."
Чесно кажучи я не бачив, щоб Копелець шугав базарян за намордники, щоб не пускав відвідувачів у міськраду. Чого не скжеш про інші установи, наприклад, про Собез. Туди ви тепер фіг потрапити, бо там вхід загородили стільцями і нікого не пускають.
7. orakul / 10 грудня 2021, 21:24
Дякуючи ссилкам у статті Данилюка пошарився по Постанові якою затверджено "ТИПОВЕ ПОЛОЖЕННЯ про регіональну та місцеву комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій" Данилюк стверджує, що ці комісії не можуть нічого робити крім координувати дії. А тепер давайте почитаємо саме Положення.
3. Основними завданнями комісії на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці є: 1) координація діяльності…. (Цей пунк проєхалі), читаєм п.2.
2) визначення шляхів та способів вирішення проблемних питань, що виникають під час:
здійснення заходів:
- щодо соціального захисту населення, що постраждало внаслідок виникнення надзвичайної ситуації;"
А тепер включаємо те, що важко включаєтья.
ВИзначення шліхів, це не втручання в чіюсь діяльність,не підміна когось, це, так сказати, думка, бачення і т.п.
"3) у режимі надзвичайної ситуації: забезпечує координацію,...
забезпечує здійснення заходів щодо соціального захисту населення, що постраждало внаслідок виникнення надзвичайної ситуації;"
І от скажіть хто небуть, лікування - це зебезпечення заходів, щодо соціального захисту тих хто постраждав, чи ні? Я думаю, що таки да.
8. orakul / 10 грудня 2021, 21:31
Лікарня тупо позбавляє громадян їх Конституційного права на лікування. Нагадаю ст.49 Конституції "У державних і комунальних закладах охорони здоров’я медична допомога надається безоплатно;"
І що, ні міський голова, ні депутати не можуть навіть слова сказати з цього приводу. І це, блін, при тому, що лікарня на цей ковід отримала більше 8 млн. гривень. Де вони? Ну 3 млн. пішло на доплати медиками, допускаю, що їх вони й не отримали. А де ще 5 млн.? А депутаткиня Омеляненко ще й заявляє, що у них нема навіть шприців. І їх таки нема.
9. ixtamnetka2 / 10 грудня 2021, 23:07
Ну, до чого тут оця полеміка про боротьбу з корупцією, турботу про хворих ? Смішно читать ! Так, охорона здоров"я у нас , як і по всій Україні, знаходиться в жалюгідньому стані, але " ВИДАТНИЙ ЕПІДЕМІОЛОГ" бореться не з цим , йому болить не це, більше того, йому чхати на це все !!! Просто "ВИДАТНОМУ ЕПІДЕМІОЛОГУ" потрібно поставити на всі ключові місця СВОЇХ ! І з ними, СВОЇМИ, займатися дерибаном медицини !
10. Borch / 11 грудня 2021, 05:10
Коментар видалено за порушення пункту 2.1, 2.2 Правил користування сайтом
11. Fuks / 11 грудня 2021, 06:37
Ну виживе Капілец Казирода з Коломійчихою,а замінить їх є кому? Там лікарів вже незалишилось майже.і ще..Невже Сраничу землі та плитки мало що ще й медичний бюджет дерибанити хоче...Білики скоро приєднають Кобеляки.
12. Selena2017 / 11 грудня 2021, 11:12
Молодці, кобелячани !! Нарешті вас дістало , говорите по суті проблеми. Навіть оракула не впізнати , визнаю. А в нашій же ПМСД ще страшніше.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації