Вхід | Реєстрація

Китайгородський клуб ремонтуватимуть толокою

Китайгородський клуб ремонтуватимуть толокою

До Нового року підрядники мають завершити зовнішній ремонт Будинку культури, що в Китайгороді. Але проводити новорічні святкування в будівлі ще зарано. Роботи вистачить ще й на 2022‑й рік.

Сергій Турський, китайгородський сільський голова, каже, що він задоволений темпами та якістю робіт, що ведуть працівники фірми ТОВ «Графіт». Саме це підприємство виграло два тендери по ремонту будівлі Китайгородського будинку культури. Спочатку, у 2020‑му році, «графітівці» проводили роботи з реконструкції покрівлі, у 2021‑му зайнялися реставрацією стін.

Турський говорить:

— Я ж бачу, що хлопці працюють у дві зміни і практично без вихідних. І працюють добре, на совість. Причому, підрядник готовий у процесі роботи враховувати наші додаткові побажання. Так що думаю, із такими темпами до Нового року зовні наш Будинок культури буде повністю відремонтований. Я впевнений, що селу, громаді ця будівля конче необхідна, і вона ще послужить усім. Буде тут і тренажерний зал, і гуртки працюватимуть. Взагалі, якщо в селі йде будівництво, це означає, що воно живе. Думаю, це краще, аніж щороку рахувати нові хати-пустки.

Щоправда, після закінчення зовнішнього ремонту, будівля Будинку культури ще не буде придатна для використання. Надто багато залишиться внутрішніх робіт. Вони мають бути проведені вже в наступному році.

Із цього приводу сільський голова має таку думку:

— Спробуємо ми закінчити ремонт таким собі «госпспособом». Або толокою, як казали раніше. Що маю на увазі. У нас на території громади є кілька будівельних бригад. Ми можемо за кошти сільради закупити необхідні матеріали, а приватні підприємці можуть власними силами, без залучення підрядників з Дніпра, провести внутрішні роботи. І дуже сподіваюся, що працюватимуть на безоплатній основі. Це ж для себе, для усієї громади робитимуть. Говорив із підприємцями на цю тему. Нібито, знаходимо спільну мову.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 грудня 2021, 20:02 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації