Вхід | Реєстрація

Чудесне спасіння, або як інколи треба грати

Чудесне спасіння, або як інколи треба грати
ДЮФШ «Ворскла» (Полтава) — «Колос» (Кобеляки) 2:3 (0:1)
23 вересня. 16:30. Крутий берег
Стадіон «Лтава». +24 градусів
50 глядачів. Оцінка поля — 5
Арбітри: О.Биличенко, А.Коваленко, О.Голтвяниця (всі — ІІ категорія, Полтава)
Полтава: Онопко, Макорин, Голованьов, Музика, Радченко, Шмиголь, Марусич (к), Потапенко, Карпов, Храмов, Яременко
Запасні: Пустовіт, Абазов
Головний тренер: Олександр Омельчук
Кобеляки: Сидорець, Волочай, Онищенко (к) (Пащенко,63), Колінько, Ісаєнко, Рєдчиц, Міщенко, Борзовець, Зайцев (Я.Ломаков,59), Бажан, Кононенко
Запасні: В.Ломаков, Лупінос, Маньківський, Зінченко, Михайлик
Головний тренер: Олександр Янковський
Голи: Карпов (48, пен.), Марусич (57) — Бажан (29), Ісаєнко (67), Рєдчиц (90+1)
Попередження: Карпов (37) — Рєдчиц (65)
Вилучений: Голованьов (67, фол останньої надії)
Удосталь набивши гулі на власному престижі та іміджі, отримавши сотні «отруйних стріл» критики від власних уболівальників та простих жителів рідного міста, футболісти кобеляцького «Колоса» нарешті виграли. Причому третя перемога в першості була здобута в Полтаві (точніше на Крутому Березі), у день святкування 1110‑ої річниці Полтави.
Жертвою «Колоса» стали футболісти найближчого резерву головної команди області — ДЮФШ «Ворскла». Вихованці славетного в минулому футболіста «Ворскли», бронзового призера чемпіонату України з футболу сезону 1996/97 років Олександра Омельчука в цьому матчі діяли краще, злагодженіше та агресивніше за гостей. «Ворскла» мала багато моментів, щоб забити та виграти, проте футбольні боги цього вечора були на стороні кобелячан…
Стартові склади команд нікого не здивували, лише в «Колоса» з кременчуцької «діаспори» на матч прибув лише Павло Сидорець. Як показала гра, це було навіть на краще.
Перші хвилини матчу, який проходив на чудовому за якістю газоні стадіону «Лтава, команди провели в розвідці. Перший момент в зустрічі виник на 5 хвилині. Форвард «Ворскли» Антон Яременко спробував перевірити реакцію голкіпера гостей — трішки вище.
Через 10 хвилин при подачі штрафного Марусич спробував завдати удару з розвороту, проте невлучно.
Відбивши стартовий натиск господарів, «Колос» відвинув гру від своєї штрафної. Перший небезпечний момент гостей увінчався голом.
Все почалося з невдалого пасу Олександра Карпова на половині поля гостей, після якого «Колос» перейшов в контратаку. Зайцев знайшов у центрі поля Бажана, який відпасував м’яча на набігавшого Рєдчица. Іван парашутом відправив м’яч в напрямок штрафної «Ворскли», де його вже чекав Бажан. Олег спочатку переграв Музику, а потім спокійно перекинув голкіпера господарів. 0:1!
Забивши гол кобелячани могли майже одразу пропустити. На 31 хвилині господарі розіграли штрафний. Марусич навісив у штрафний майданчик гостей. У боротьбі за верховий м’яч Храмова та Зайцева останній виявився вправнішим і зумів в останній момент перевести м’яч на кутовий.
На останніх хвилинах тайму з близької відстані непогано головою пробивав Музика — вище.
Другий тайм розпочався з пенальті у ворота Сидорця. У боротьбі з Волочаєм форвард «Ворскли» В’ячеслав Потапенко тільки но відчувши, що доторкнувся ноги Євгена, в стилі Артема Мiлевського впав. Симуляція?! На думку головного арбітра — це пенальті. З одинадцятиметрового Олександр Карпов зробив рахунок нічийним. 1:1!
Через три хвилини гравці «Ворскли» організували ще одну небезпечну атаку, яка повинна була завершуватись голом, проте Марусич не зміг влучити у ворота.
Було зрозуміло, що кобеляцькій команді необхідно зміцнювати оборону та йти вперед. З цією метою тренер «Колоса» Олександр Янковський провів дві заміни. Замість активного Дмитра Зайцева вийшов Ярослав Ломаков, а замість Максима Онищенка вийшов Володимир Пащенко.
І майже одразу «Колос» створив один із самих небезпечних моментів за всю гру! Саша Борзовець з лінії штрафної завдав потужного удару — Онопко відбиває прямо на набігаючого гравця «Колоса». Ще удар… від голу рятує Ігорь Радченко, який відбиває м’яч у поле з лінії воріт… прямо на Ломакова. Ярослав довго не роздумуючи з близької відстані ударив — вище! Розпачу гравців «Колоса» не було меж…
«Не забиваєш ти, забивають тобі» спрацювало на 57 хвилині. Максим Марусич з близької відстані розстрілює Сидорця.2:1!
У попередніх матчах після другого пропущеного голу «Колос» командно переставав грати. На щастя вболівальників, у цій зустрічі цього не сталося. Можливо просто спрацювали слова Олександра Янковського, що «тепер вже нікуди відступати...»
Усе розпочалося з вилучення «ворсклянина» Руслана Голованьова за фол останньої надії. Арбітр назначив штрафний. До воріт було метрів 16. До м’яча підійшов штатний пенальтист «Колоса» Сергій Ісаєнко. Сам момент удару голкіпер господарів Віталій Онопко мабуть не бачив, тому що зреагував на нього із запізненням. Як результат — 2:2!
Останні хвилини пройшли за перевагою «Колоса», які прагнули забити переможний гол. І вони добилися свого!
І знову штрафний! Олег Бажан завдав потужного удару метрів з 22. Онопко його відбиває. Першим на добивання опинився Іван Рєдчиц. Після його удару транзитом від руки Онопка, перекладини та ноги голкіпера «Ворскли» м’яч опиняється у воротах! 2:3!
Фінальний свисток сповістив про неочікувану виїзну перемогу кобеляцього «Колоса».
Непоганий був матч. Все ж таки може «Колос» вигравати, якщо сильно захоче. Навіть без своїх кременчуцьких футболістів. Навіщо платити кременчужанам, якщо в районі є кращі футболісти за них!
Якби так футболісти «Колоса» грали кожну гру та дехто з тренерського складу кобелячан поменше ліз в команді справи… було б більше перемог та хороших ігор. І не був би «Колос» постійним аутсайдером…
А ДЮФШ «Ворсклі» та Олександру Омельчуку бажаю в майбутньому побільше перемог та удачі. У полтавців молода команда. Все ще попереду…

Автор: Олег ДУБИНА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 жовтня 2009, 12:04 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації