Вхід | Реєстрація

Називаємо «героїв Радянського Союзу, западлєцо»

Називаємо «героїв Радянського Союзу, западлєцо»

Наприкінці року редакція вирішила вчергове поцікавитися розмірами зарплат місцевих чиновників.

Приводом для цього стала дискусія, яку навіть можна назвати суперечкою, котра виникла під час спільного засідання депутатських комісій Кобеляцької міської ради. Головними дійовими особами в ній були міський голова Олександр Копелець та головний лікар Кобеляцького ПМСД Любов Коломієць.

Зокрема, говорили і про заробітні плати чиновників від медицини. Міський голова двічі пообіцяв оприлюднити їх зарплати, сказавши (цитата):

«…Тоді я попрошу, вибачте, щоб і зарплату опублікували. Для людей це також немаловажно. Чому санітарку, медсестру, середній персонал заставляють писати заяви на 0,5–0,75 ставки, а деякі получають по півсотні, а то й більше. …Коли назвемо героїв Радянського Союзу, западлєцо».

У свою чергу, Любов Коломієць парирувала, що кожен депутат може дізнатися про розмір зарплат головних лікарів, перевіривши їх декларації, розміщені в Інтернеті.

Що мав на увазі Олександр Копелець, вживаючи термін «западлєцо», напевне, знає лише він. А ось згадуючи про «півсотні», які «получають деякі», міський голова, швидше за все, говорив не про п’ятдесят гривень, а про суму в тисячу разів більшу.

Ми вирішили не чекати, доки настане оте обіцяне Копельцем «западлєцо», а самостійно перевірити, скільки ж отримують із кишень платників податків «герої Радянського Союзу». Звичайно ж, перевіряли і самого Олександра Олександровича. Адже він теж живе виключно за гроші, заплачені жителями громади у вигляді податків. Тим більше, що не так давно, а точніше, 19 листопада, депутати дружно проголосували за те, щоб «добавити» міському голові ще 25 відсотків до окладу.

Отже, що зафіксувало ознайомлення з е-деклараціями? А показало воно, що якщо Казирод і Коломієць «герої», то Копелець уже «двічі герой».
Про що свідчать дані, подані чиновниками в Єдиний державний реєстр декларацій. Як відомо, за законом щорічне декларування доходів є обов’язковою процедурою для чиновників і депутатів.

Як виявилося, головний лікар кобеляцького ПМСД Любов Коломієць задекларувала за 2020‑й рік 429 тисяч 565 гривень доходу, отриманого у вигляді зарплати. А ще 81 тисячу 229 гривень пенсії. Згадуючи палку промову Копельця, «півсотні» в місяць не виходить.

Головний лікар міської лікарні Володимир Казирод у зарплатному рейтингу розташувався вище колеги. У нього за рік «набігло» 499 тисяч 365 гривень. Трішки не «дотяг» до півмільйона. Щоправда, пенсії у Володимира Олексійовича ще немає.

Головна медсестра лікарні Вікторія Омеляненко теж подала декларацію. Вона ж є депутатом. У неї «жалюгідні», у порівнянні з керівництвом закладів, 204 тисячі за рік.

 

Вище — тільки судді

А ось сам міський голова Кобеляк обходиться платникам податків суттєво дорожче. Він за 2020‑й рік задекларував 727 тисяч 386 гривень отриманої зарплати. І ще — 65 тисяч 177 пенсії. От у Олександра Олександровича «півсотні», тобто 50 тисяч у місяць, точно виходить.

Ще точніше, виходило в 2020‑му. У році поточному має бути більше, враховуючи ще й чергову надбавку за вислугу років. Так що не буде якоюсь несподіванкою, якщо Копелець за 2021‑й рік задекларує вже мільйон зарплати.

Його найближчий колега-конкурент, білицький селищний голова Микола Скрильник, у 2020‑му отримав удвічі менше — 349 тисяч 259 гривень. Щоправда, у нього пенсія більша, аніж у Копельця, за рік — 67155.

Вище кобеляцького міського голови у рейтингу зарплат лише судді. У 2020‑му Ірина Омельченко та Тетяна Тесленко задекларували по мільйону. У Тетяни Мороз було трішки менше.

А взагалі міський голова «підкинув» цікаву тему. Спробуємо дізнатися, яка ж бюджетна установа в Кобеляках обходиться бюджету, читай — платникам податків, найдорожче. У нас же є ще й прокуратура та поліція, відділ освіти.

До речі, зарплати нинішнього начальника поліції та завідуючої відділом освіти, у порівнянні з керівниками-медиками, а тим більше, «слугами народу»-чиновниками, взагалі виглядають смішно.

Керівник поліцейських, Володимир Кузьменко, задекларував 224 тисячі за рік, а головна в освіті, Наталія Коваль, — 145 тисяч.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 грудня 2021, 12:09 | Кобеляки | Фінанси
1. ixtamnetka2 / 17 грудня 2021, 19:06
Мене вже не Копелець дивує...там все ясно ! Мене дивують депутати, які всі дружно проголосували за підвищення ЙОМУ ще на 25 % заробітну плату ! Ви, що нешановні так легко і просто дерибаните наш місцевий бюджет ? Ви подумали, а може ЙОМУ вже досить ? Може направити ці кошти на вирішення необхідних проблем міста ? Я в шоці , від того, що твориться у нашому місті !
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації