Вхід | Реєстрація

З Нового року «ковідного» госпіталю в Кобеляках і Нових Санжарах не буде

З Нового року «ковідного» госпіталю в Кобеляках і Нових Санжарах не буде

Де будуть лікувати людей, які з 31 грудня захворіють на коронавірус, наразі невідомо.

Із відкритих джерел редакція отримала інформацію про те, що Національна служба здоров’я України, як установа, що фінансує лікарні, не підписала з Кобеляцькою лікарнею так званий «ковідний» пакет. А це означає, що грошей на лікування хворих на коронавірус Кобелякам давати не будуть і, як наслідок, припинить свою роботу інфекційний госпіталь, котрий пацієнтів з відповідним діагнозом приймає.

Володимир Казирод, головний лікар Кобеляцької міської лікарні, підтвердив правдивість цієї інформації. За його словами, «ковідний» пакет не підписаний не лише з Кобеляками, а й з Новими Санжарами та іншими колишніми районними лікарнями.

Усе це означає, що в Кобеляцькій та інших лікарнях хворих з коронавірусом госпіталізовуватимуть лише до 31 грудня 2021‑го року. Тих, хто не закінчив курс лікування, потрапивши до госпіталю раніше, безумовно, долікують. Щоправда, головні лікарі не знають, за які кошти вони будуть закупляти кисень та медикаменти. Для порівняння: на лікування одного хворого по «ковідному» пакету НСЗУ виділяє 26 тисяч гривень, по терапевтичному пакету — 4 тисячі.
Куди будуть госпіталізовувати кобелячан із «ковідом» після 31 грудня, Володимир Казирод наразі не знає. Швидше за все, людей, як це було влітку, розміщуватимуть у лікарнях Горішніх Плавнів та Полтави. Хоча «ковідні» пакети не підписані і з ними.

Цілком можливо, що влада України «щось знає» і з Нового року «ковід» взагалі відмінять.

Якщо закінчувати позитивом, то, за словами Володимира Казирода, проявляється тенденція до зменшення кількості тяжких випадків коронавірусу. Зараз у госпіталі лікуються 44 хворих. Якщо протягом листопада-початку грудня щодня ушпиталювали по 5–6 нових пацієнтів, то протягом неділі 12 грудня — трьох.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 грудня 2021, 18:52 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Fed654Frumos / 17 грудня 2021, 19:24
Ну немає грошей у державі грошей на лікування,бо влада вважає,що патріотичні серіали важливіші,от туди мільярди і виділяє.
2. orakul / 17 грудня 2021, 21:20
1.Fed654Frumos
«Ну немає грошей у державі грошей на лікування,»

Лікування вже проєхалі, вже курс на крематорії
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації