Вхід | Реєстрація

У Кобеляках вшанували «чорнобильців»

У Кобеляках вшанували «чорнобильців»

Ліквідаторам дякували за їх мужній вчинок та вручали грамоти.

14 грудня в Україні вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У 2021‑му минає 35 років, відколи увесь світ дізнався, наскільки небезпечним може бути мирний атом. Над усуненням найбільшої техногенної катастрофи працювало більше 600 000 ліквідаторів. За 206 днів з моменту катастрофи над зруйнованим 4‑м реактором було зведене бетонне укриття, або так званий саркофаг.

Жителі Кобеляцького району були в числі тих, хто ліквідовував наслідки аварії. Наразі в Кобеляцькій громаді мешкають 154 жителі, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Із них — 67 ліквідаторів, 20 вдів і 15 дітей.

У вівторок у залі засідань Кобеляцької міської ради відбувся захід, присвячений дню ліквідаторів. Подяками міськради відзначили Наталію Маслянікову, Петра Коломійця, Сергія Букшу, Олександра Хоменка і Віктора Байду.

Вітальну програму для учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС підготували працівники Центру культури і дозвілля.

По завершенню заходу, присутні поклали квіти до пам’ятного знаку і вшанували хвилиною мовчання земляків, які у 1986 році в Чорнобилі боролися з наслідками катастрофи.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 грудня 2021, 15:16 | Кобеляки | Суспільство


1. Випадковий / 19 грудня 2021, 10:57
За яким принципом вибирали чорнобильців для вшанування? Невже тільки 10 заслужили на увагу з боку влади, а інші чим гірші?
2. orakul / 19 грудня 2021, 13:14
1.Випадковий
«За яким принципом вибирали чорнобильців для вшанування?»

Вапрос канєшно інтересний. Могло б і Ехо поцікавитись, перед тим як статтю писати.
3. Slavko / 19 грудня 2021, 22:42
1.Випадковий
«За яким принципом вибирали чорнобильців для вшанування? Невже тільки 10»

За принципом хабарів. У кого було шо дати, хто сам накрав, той і перший, російські традиції
4. orakul / 24 грудня 2021, 15:11
1.Випадковий
«За яким принципом вибирали»

Мовчать, мабуть ніхто не знає, за яким принципом. Воно то їх там і лишилось.. могли б і всіх вшанувати. Оце хай атошники на вус мотають. Їх ще гірше майбутнє очікує. І чорнобильці ж там нікого не вбивали і не грабували.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації