Вхід | Реєстрація

Вийди з Інтернету — врятуй пташку

Вийди з Інтернету — врятуй пташку

Існує дуже дієвий і корисний спосіб врятувати не лише десятки пернатих, а й своє здоров’я. Замість того, аби конати від нудьги чи «вбивати» час і себе сидінням у соцмережах, можна своїми руками зробити кілька годівничок.

Люди, які опікуються охороною довкілля, стверджують, що дев’ять із десяти синиць взимку помирає від голоду, а одна годівничка може врятувати до 50-ти птахів. І якщо це зробити, то оті п’ятдесят пташок зможуть навесні та влітку віддячити, уберігаючи ваш сад та город від комах-шкідників.

 

Що їдять пташки

Перед тим, як робити годівничку, потрібно спершу дізнатися, чим потрібно годувати птахів. Наприклад, горобці полюбляють несмажене соняшникове насіння, чижі — крихти хліба, сойки — біле насіння гарбуза, костогризи — плоди горобини і калини, щиглики — несолені чищені горіхи. Серед традиційних кормів, які підійдуть всім птахам, — крихти хліба, насіння та несолене сало.

Пластикова пляшка

Найпростіший спосіб зробити годівничку — це зробити її з пластикової пляшки. Можна наполовину зрізати пляшку, або просто вирізати в ній отвір достатнього діаметру, аби пташки без проблем змогла дістати з пляшки їжу. Наступний крок — прилаштувати до пляшки мотузку. Після цього засипаємо в годівничку їжу і встановлюємо її надворі.

Скляна банка

Аналогічно годівничку можна зробити і зі скляної банки. Щоправда, вирізати отвори в самій банці не потрібно. Простіше вдягти на банку кришку і зробити отвори в кришці. Закріпити банку дещо важче, ніж просту пластикову пляшку, тому що до цього є декілька порад. По-перше,  замість мотузок краще використовувати дріт, адже банка досить важка, а тим паче з їжею. По-друге, дно банки краще закріпити десь недалеко від стіни будинку чи стовбура дерева, аби вітер не розхитав годівничку і вона не зірвалася з місця.

Старий посуд

Якщо в домі є старий посуд, який вже не використовуватимуть за призначенням, з нього можна зробити чудову годівничку. Тим паче, створити її досить легко. Якщо серед старого посуду є чашка і блюдце, то їх можна склеїти супер-клеєм і використовувати, як годівничку. Також чашку можна перевернути набік, аби їжа залишалася захищеною від снігу, дощу і вітру. Головне — надійно прикріпити її до блюдця. Аналогічно можна використовувати й інший старий посуд.


Автор: За матеріалами Tvoemisto.tv


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 грудня 2021, 12:24 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації