Вхід | Реєстрація

В Україні касові апарати стануть обов’язковими: що зміниться у 2022 році

В Україні касові апарати стануть обов’язковими: що зміниться у 2022 році

В Україні з 1 січня 2022 року касові апарати стануть обов'язковими майже всім фізичним особам-підприємцям. А самі ФОП вважають, що це спричинить додаткові витрати. Про це повідомило видання «Деньги».

На сайті зазначають, що бізнес, який з 2021 року працює через касові апарати, й надалі буде зобов'язаний видавати чеки. Це клініки, аптеки, продавці побутової техніки та інші.

"Касові апарати - це як мінімум додаткові витрати на РРО та бухгалтера. Мінімум 10-15 тисяч на місяць. Це означає, що мені доведеться сидіти без зарплати або потрібно буде скорочувати когось із співробітників. Немає малого бізнесу на сьогодні таких доходів, щоб забезпечити "хотілки" влади. Тому багатьом доведеться збільшувати цінники на товари та послуги. А якщо бізнес за новими цінниками не піде, то вихід один - закриватися", - сказала підприємець Вікторія, яка має невелике підприємство з виробництва напівфабрикатів.

В даний час касовий апарат є обов'язковим для підприємців 2-4 груп, які продають технічно складні товари, що вимагають гарантійного обслуговування, лікарські засоби та медвироби, ювелірні вироби, а також тих, хто надає медичні послуги.

Але з 2022 року касові апарати мають встановити всі. Можливо, виняток зроблять для сільського бізнесу.

За підрахунками Державної регуляторної служби, запровадження РРО спричинить додаткові витрати для бізнесу в сумі 100 тис. грн. на рік. Сюди входить покупка обладнання, його обслуговування, плата за еквайринг, бухгалтера, навчання працівників та інше.

А от голова Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін стверджує, що підприємці бояться запровадження касових апаратів, тому що вони дозволять податківцям контролювати реальні обороти бізнесу.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 грудня 2021, 11:28 | Полтавщина | Фінанси
1. саша ставицький / 20 грудня 2021, 16:09
Звичайно є чого боятись . по самих Кобеляках не один магазин оформлений на підставних .Чомусь на лексуси і другі круті тачки гроші є , а на касовий апарат зась.Цілий ряд оформлених на підставних мають обіг на мільйони , а податки платять , як жебраки.Не хочеш платити бухгалтеру , веди облік сам .Можливо це і покращить обслуговування , можна буде якось оспорювати , коли продають г..но .
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації