Вхід | Реєстрація

Міноборони розширило список професій жінок, яких ставитимуть на військовий облік

Міноборони розширило список професій жінок, яких ставитимуть на військовий облік

Міністерство оборони розширило перелік спеціальностей і професій, які передбачають, що жінки мають стати на військовий облік військовозобов'язаних. Про це йдеться у наказі відомства № 313 від 11.10.2021.

Документ набув чинності 17 грудня. Жінки повинні будуть стати на облік, якщо їхня професія входить до розширеного переліку і вони придатні до військової служби за станом здоров’я і віком (від 18 до 60 років).

Як пише «Новини України», роботодавці повинні будуть проконтролювати, щоб жінки, які працюють на підприємстві, стали на облік відповідно до розширеного переліку. Наявність документів і позначок про взяття на облік мають перевіряти при прийнятті на роботу жінок згідно з переліком.

Порушення норм каратимуть штрафами. У переліку є такі популярні професії, як програмісти, лікарі, юристи, журналісти, музиканти, соціальні працівники, бухгалтери, співробітники ресторанів і готелів тощо.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 грудня 2021, 10:05 | Полтавщина | Суспільство
1. orakul / 25 грудня 2021, 00:32
І єнто правільно. А то лише чоловіків та пенсіонерів утилізують. А одна жінка може цілий десяток народити. Ну як там свідомі поцреоти кривляються, приписуючи ці слова товаришу Сталіну: "баби іщо нарожают". А не нарожают. Учлі вже. Вони на ошибках вчаться. Це вам не свідомі пришелепки.
2. orakul / 25 грудня 2021, 00:34
І як тут не згадати про Селену. От ми і пасмотрім.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації