Вхід | Реєстрація

Двоє рибалок-порушників заплатять по 11 000 гривень за 14 карасів

Двоє рибалок-порушників заплатять по 11 000 гривень за 14 карасів

Відповідну постанову виніс Кобеляцький районний суд.

14 та 16 грудня в Кобеляцького райсуді відбувся розгляд матеріалів, що надійшли від Полтавського рибоохоронного патруля, про притягнення до адміністративної відповідальності двох чоловіків, які здійснювали незаконний вилов риби.

У постанові вказано, що обоє підсудних порушили частину 4 статті 85 Кодексу України про адмінправопорушення.

Обвинувачених, напевно, разом, рибоохоронний патруль затримував 22 та 23 листопада під час лову риби жиляними сітками в забрід на території Кам`янського водосховища, у районі Григоро-Бригадирівки. Обоє чоловіків «грубо порушили пункт 3.15 Правила любительського та спортивного рибальства».

Під час риболовлі перший порушник упіймав 7 карасі загальною вагою 3,5 кілограма, чим завдав збитки в сумі 11 067 гривень. Інший браконьєр наловив таку ж кількість риби на ідентичну суму.

У документації, що внесена в Єдиний реєстр судових рішень, вказано, що частиною 4 статті 85 КУпАП передбачена відповідальність за грубе порушення правил рибальства (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел, вилов водних живих ресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову).

Постановою Кабінету Міністрів України № 1209 від 21 листопада 2011 року встановлено таксу для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок добування (збирання ) або знищення громадянами України, іноземними громадянами або особами без громадянства цінних видів водних біоресурсів у рибогосподарських водних об`єктах України. Так, шкода, заподіяна внаслідок видобування карася сріблястого, встановлена в розмірі 1581 гривня за один екземпляр.

Шкода за незаконний вилов риби стягується на користь територіальної громади, на території якої рибалили підсудні.

У результаті суддя Людмила Назарьова прийняла постанови, за якими обох підсудних визнали винними у вчиненні правопорушень, передбачених частиною 4 статті 85 КУпАП та із застосуванням статті 36 КУпАП піддати стягненню у виді штрафу в розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить по 340 гривень на користь держави з конфіскацією двох жиляних сіток, без конфіскації риби.

Також браконьєри заплатять у Горішньоплавнівську міську раду по 11 097 гривень збитки, завдані незаконним виловом риби.

Крім того, вони сплатять судові збори в розмірі 0,2 прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить по 454 гривні.

Фізична особа-підприємець, яка приймала рибу, заплатить у державу 21 гривню.

У разі несплати добровільно штрафу протягом 15 днів з дня вручення копії постанови, штраф підлягає стягненню у подвійному розмірі.

Постанови набирають законної сили після закінчення строку на їх оскарження.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 грудня 2021, 13:12 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації