Вхід | Реєстрація

Петиція про скасування військового обліку жінок набрала необхідні підписи за кілька днів

Петиція про скасування військового обліку жінок набрала необхідні підписи за кілька днів

Електронна петиція про скасування наказу Міноборони про військовий облік для жінок набрала необхідних 25 тис. голосів. Тепер її зобов’язаний розглянути президент України Володимир Зеленський.

Відповідна петиція за №22/130110-еп була подана 23 грудня, її ініціатором є Яна Рашевченко.

У петиції пропонується "відмінити наказ Міністерства оборони України від 11.10.2021 № 313", а натомість "користуватися лише переліком лише тих спеціальностей, що визначені ПКМУ № 711 від 14.10.1994".

"Начебто змінився лише Перелік, але згідно нього майже усі жінки нашої держави повинні бути військовозобов'язаними... Жодного суспільного обговорення. Жодних підготовчих заходів. Жодного перехідного періоду та роз'яснень щодо механізму реалізації", - цитує «Еспресо» авторку петиції.

Учора документ уже набрав 26175 голосів.

Наразі реакції президента на петицію немає. Статус петиції на сайті голови держави – "очікує на розгляд".

За законом, протягом трьох робочих днів після набрання потрібної кількості голосів Офіс президента повинен повідомити про початок розгляду, який має бути здійснений не пізніше ніж протягом 10 робочих днів після цього повідомлення.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 грудня 2021, 10:38 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації