Вхід | Реєстрація

Передноворічна редакційна

Передноворічна редакційна

Через кілька годин настане Новий рік. Напевне, не помилюся, висловивши припущення, що і в цьому році мільйони земляків традиційно побажають, аби усі негаразди, які в них були, залишалися в 2021-му, а в 2022-му було виключно нове щастя.

Наш черговий Президент розповість, що ми пережили черговий непростий рік, чогось досягли, щось подолали. Нічого гріха таїти, більшості українців самотужки важкувато придумати, чого наша держава досягла і кого подолала. Але люди, які пишуть тексти Президенту, не відносяться до категорії звичайних українців, тому вони щось придумають.

Ну, а в тому, що і наступний рік буде непростим і багатим на різноманітні випробування, звичайні українці не сумніваються.

Навіть попри по-дитячому наївні побажання в новорічну ніч, нікуди не подінуться високі ціни на газ, відсутність можливості достойно заробляти, на зміну штаму «омікрон» прийде якийсь «синхрофазотрон». І так далі, і тому подібне. Адже все в цьому світі має свої причинно-наслідкові зв’язки. Буддисти, ті взагалі стверджують, що закони Карми працювали ще до нашого теперішнього приходу в світ і будуть працювати й після того, як ми покинемо це тіло.

Так невже в цьому житті за той рік, що минає, не було у вашому персональному унікальному і неповторному бутті нічого радісного, такого, що хочеться повторити, сповненого виключно позитивних емоцій? Та не може такого бути! Ось сядьте, подумайте спокійно і обов’язково згадаєте.

Днями ми з близьким товаришем розмірковували на цю тему. Сиділи і згадували, що ж хорошого в нашому житті було за минулий рік.

Автор згадав один епізод. Було це в продуктовому магазині, де торгують м’ясом.

...На підлозі лежав гаманець. Звичайнісінький, білого кольору із замінника шкіри. Підняв. Розкрив. Там — гроші. Продавчиня одразу згадала, що кілька хвилин тому тут стояла жінка. Напевне, вона й загубила.

Разом із продавчинею оглядаємо вміст гаманця. Окрім грошей, там ще й клаптик паперу. На ньому написано «Мій номер» і цифри. Номер мобільного. Далі — справа кількох секунд. Трубку бере жінка. Повідомлення про те, що вона загубила гаманець, стало для неї несподіванкою. Приходить, перераховує гроші. Усе на місці. Розходимося.

Товариш вислухав розповідь про цю історію. І каже:

— А знаєш, що я думаю. Що тут хорошого? Те, що ви знайшли жінку і віддали їй гроші... Ну й що тут такого? Інакше й бути не могло. А хороше тут те, що Бог, Доля, Карма, чи як це можна назвати, дав можливість саме тобі зробити це. Можливо цим ти спокутував сотню не надто хороших вчинків. А Доля не поставила на тобі «хрестик». Можливо, саме для цього ти й жив цілий рік.

Таки в цьому щось є. Так, у нас і в наступному році залишаться старі проблеми й негаразди. Залишаться високі ціни на газ, недолуга влада і надокучливий карантин. Це — погано. Але не смертельно. Гірше буде, якщо Доля забере можливість просто зробити маленьку добру справу.

Але думаю, що такого не станеться в жодному персональному житті. Можливість залишатися людиною буде завжди.

Так що з Новим роком вас! Нехай доля дає можливість робити добро і — трішки здоров’я для цього.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 грудня 2021, 09:04 | Полтавщина | Редакційна
1. Maksym / 31 грудня 2021, 23:01
Мабуть, щось таки було, але не зміг, у мене реально провальний. Може завтра, перше - традиційно день медитацій.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації