Вхід | Реєстрація

Полтавська райрада: ні жива, ні мертва

Полтавська райрада: ні жива, ні мертва
Олег Решетило: гроші уже закінчилися

Напевне, не всі пам’ятають, але в Україні ще існують районні ради, як органи місцевого самоврядування. У тому числі, і Полтавська райрада, у якій представлені двоє кобелячан — Олег Решетило та Олександр Ломаков.

Уважні читачі «ЕХО», напевне, звернули увагу на той факт, що протягом 2021 року редакція регулярно повідомляла про новини та рішення депутатів Кобеляцької та Білицької громад, Полтавської обласної ради. Натомість, діяльності такого органу місцевого самоврядування, як Полтавська районна рада, ми майже не висвітлювали на сторінках газети.

Остання більш менш значуща публікація, присвячена діяльності Полтавської районної ради, датована ще 22 січня. Тоді депутати райради проголосували за те, щоб передати Кобеляцькій громаді два місцевих медзаклади — лікарню та центр первинної медико-санітарної допомоги.

Між тим, і Кобеляцька, і Білицька громади знаходяться на території саме Полтавського району. А в складі Полтавської райради представлені аж троє жителів Кобеляччини — Олег Решетило, Олександр Ломаков та Макар Гордійко.

Наприкінці року ми звернулися до одного з депутатів райради із проханням розповісти, чим живе і займається цей орган влади, котрий, між іншим, існує на кошти місцевих платників податків.

Говорили ми із Олегом Решетилом, який у ході минулих виборів «здобув» одразу два депутатських мандати. Але, як і велить законодавство, від одного з них відмовився. Олег Миколайович вирішив пожертвувати депутатством у Кобеляцькій громаді і залишився депутатом райради.

Судячи з того, що розповів Олег Решетило, діяльність Полтавської райради в році, що минає, обмежилася передачею різного майна та установ новоствореним громадам.

Що, до речі, було й очікуваним. Адже адміністративно-територіальна реформа, що відбулася в Україні, фактично позбавила владу районного рівня грошей та повноважень. А самі райради повністю не ліквідували лише через те, що їх існування передбачене Конституцією. А на внесення відповідних змін у головний закон України в депутатів парламенту не вистачило ні голосів, ні часу.

Олег Решетило розповів, що Полтавська райрада проіснувала рік. У ній є керівництво, є депутати, проводились сесії. Гроші на утримання протягом року залишилися виключно завдяки тому, що нинішній керівник Полтавської райради Михайло Кононенко завчасно подбав про те, аби в її бюджет перейшли залишки коштів ще тієї «дореформенної» ради. Зараз гроші закінчилися. На 2022‑й рік держава виділила на утримання Полтавської райради лише 1 мільйон 200 тисяч гривень. Цієї суми вистачить хіба що на зарплату керівникам, без комунальних послуг та інших витрат.

Так що, судячи з розвитку ситуації, повідомляти про результати «роботи» райради редакція в 2022‑му році буде не надто часто. Причина одна — відсутність цих самих результатів.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 грудня 2021, 13:12 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації