Вхід | Реєстрація

На вулиці — мінус 7, у дитсадку — плюс 13

На вулиці — мінус 7, у дитсадку — плюс 13

Через надзвичайно низьку температуру повітря в навчальному закладі батьки були змушені забрати своїх дітей додому.

Така ситуація склалася в дошкільному навчальному закладі, що базується в будівлі міського навчально-виховного комплексу № 1.

Батьки, котрі зранку привели своїх малюків у дитсадок, невдовзі були змушені забрати їх із закладу. Адже позначка на термометрі фіксувала температуру повітря між 12 і 13 градусами тепла. Здійснювати навчально-виховний процес за таких умов не можливо. Це суперечить не лише здоровому глузду, а й санітарним вимогам.

Нагадаємо, що відповідно до Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів, затвердженого наказом МОЗ України від 24.03.2016 № 234, оптимальною температурою в групових осередках є +19-23° C, у залах для занять музикою та фізичною культурою — +18-19° C, у теплих переходах — не менше +15° C, у приміщеннях, що займають кутове положення або знаходяться в торці будівлі закладу, температура повітря повинна бути не менше +21° C. Відносна вологість повітря в приміщеннях, де перебувають діти, повинна бути в межах 40-60 %.

Батьки, які надіслали до редакції фото термометра, говорять, що й вони, і їх діти в цілому дуже задоволені тим, як організований навчально-виховний процес у дитсадку НВК № 1. Але при такій температурі в приміщенні вони не ризикнуть залишати своїх малюків у ньому навіть на годину.

Директор закладу Яків Постольник підтвердив, що через низьку температуру батьки забрали дітей з дитсадка. І пообіцяв вжити заходів для нормалізації ситуації. Щоправда, яких і коли це станеться, не уточнював.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 грудня 2021, 18:31 | Кобеляки | Суспільство
1. ixtamnetka2 / 29 грудня 2021, 20:08
А в " Золотому півнику" цілих 11 градусів ! І нічого, ніхто і не чухається ! Дітей теж не водимо.Так в НВК директор хоч чесно зізається, що холодно, а "Золотому півнику " займаються "очковтирательством", переконуючи батьків, що тепло і все добре. А про холод дізнаємося "під великим секретом " від працівників закладу. Капець.
2. Дід Панько / 1 січня 2022, 06:44
Шановний автор даного "шедевру", всі ці норми контролює так звана "санстанція", а нині в Кобеляках з’явилася приватна лавочка під такою собі назвою "МСЕК". До відома Ігора Філоненка сама та «санстанція» сидить в холоді, це перше, як стало відомо керує цими, «санстанція» і «МСЕК» одна й та людина в народі "ВАЛЯ ІВАНОВНА" Посилання на ring.org.ua перевірте інформацію, та напишіть як свідомий журналіст, в якому холоді сидять працівники "санстанції", ми ж як не байдужі, готуємо матеріал для подання в м. Київ, думаю що Вам зробити розслідування не є проблемою, і допомога нам простим громадянам і Вам як журналісту піде на користь.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації