Вхід | Реєстрація

За вказівку статі у вакансії штрафуватимуть на 65 000

За вказівку статі у вакансії штрафуватимуть на 65 000

Із 8 січня починають діяти зміни до законодавства про рекламу, за якими роботодавців штрафуватимуть за те, що вказують певну стать у вакансіях (тільки для жінок або тільки для чоловіків).

За порушення такої норми роботодавця штрафуватимуть у десятикратному розмірі мінімальної зарплати на момент штрафу (на даний момент штраф становитиме 65 000 гривень).

Заборона на вказування віку кандидатів, пропонування роботи тільки певній статі (окрім специфічної роботи, яка може виконуватися виключно особами певної статі) діє ще з 1996 року цим Законом. Але відтепер, з 8 січня, почнуть за це штрафувати в десятикратному розмірі мінімальної зарплати на момент штрафу.
Наразі мінімальна зарплата 6 500, тому роботодавець повинен буде сплатити 65 тисяч гривень. Якщо мінімальна заробітна плата буде зростати, тоді й зростатимуть штрафи.

Під відповідне правило підпадає будь-яке оголошення про вакансію.

За результатами перевірки, якщо є підстави для штрафу, роботодавець вносить кошти до держбюджету за місцем державної реєстрації юридичної особи або ФОП, упродовж 15 днів з отримання розпорядчого документа Держпраці.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 січня 2022, 13:42 | Полтавщина | Суспільство
1. orakul / 1 січня 2022, 15:40
Що не рік, то все чудніше й чудніше. Це ж наскрізь дискримінаційни закон. Геть, ганьба! Треба піднімати весь нарід на протести. Це ж що таке тепер виходить, це якщо два порядні укрогейропейські під_ри, із артистів чи може й з депутатів, одружаться і за великі гроші куплять собі дитя, то тепер вони не зможуть дати обїяву про те, що шукають годувальницю для свого дитяти. Нє, ну справді, ну якщо не буде там вказано стать, прийде по обяві Славко і чим він те дитя годуватиме?
Якщо обява наприклад про публічний дім буде, то там наче понятно, там на посаду проституки можна стать не вказувати. А з іншого боку, якщо ви так сказати за традиції славних гетьманів, якщо вам треба Селену а вам підсунуть Славка? Думаю що згодом вони ж ще приймуть закон, щоб ви в такому випадку ще й не могли обурюватися.

Змінено 01.01.2022, 18:15
2. Slavko / 2 січня 2022, 16:15
1.orakul
«якщо вам треба Селену а вам підсунуть Славка»

шо ти пив, дурачок ?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації