Вхід | Реєстрація

Мільйон освоїли за два тижні

Мільйон освоїли за два тижні

Білицька громада отримала гроші з обласного бюджету на розвиток інфраструктури селища. І все нібито добре. От тільки використати їх було потрібно до настання Нового року.

В Україні взагалі так часто буває, коли влада того чи іншого рівня наприкінці бюджетного року раптом виявляє «зайві», тобто невикористані, кошти платників податків. І тоді їх, ці гроші, поспішають використати. Тому немає нічого незвичайного в тому, що в середині або навіть наприкінці грудня на вулицях з’являються асфальтоукладчики і починають втрамбовувати або вмішувати гарячу суміш у холодний сніг.

Але в цьому випадку гроші використали раціональніше, хоча теж у авральному порядку.

Як розповів редакції заступник білицького селищного голови Ігор Федь, гроші на розвиток громади були отримані 17 грудня 2021 року. До «закриття» бюджетного року фактично залишалося менше двох тижнів. Кошти надійшли з фонду розвитку територій. Їх виділив депутат Полтавської облради Сергій Жук.

Влада селища вирішила використати так званий «жуківський» мільйон на капітальний ремонт харчоблоку в Білицькій школі № 4. Це був єдиний навчальний заклад у селищі, де діти не мали змоги повноцінно харчуватися. Адже існуюча на той момент кухня не відповідала ні санітарним нормам, ні вимогам елементарної безпеки.

Усе ж ремонт харчоблоку зробити встигли. Як розповів Ігор Федь, будівельники працювали навіть вночі. У результаті, близько сотні білицьких дітей отримали можливість повноцінно харчуватись.

А так кухня виглядала до ремонту


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 січня 2022, 10:09 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації