Вхід | Реєстрація

Шкільні буфети припинили свою роботу

Шкільні буфети припинили свою роботу

До редакції надійшла інформація, що буфети при школах можуть припинити роботу через запровадження касових апаратів.

Для того, щоб перевірити правдивість цього повідомлення, ми звернулися за коментарем до Наталії Коваль, яка завідує міським відділом освіти.

Наталія Мефодіївна підтвердила, що буфети при школах тимчасово припинили свою роботу. Щоправда, причина цього не запровадження обов’язкового використання касових апаратів.

Посадовець розповіла:

— Із нового року ці послуги можуть надавати підприємці, які виграли оголошений відділом освіти аукціон. Приватники, які раніше утримували буфети в школах, відмовилися від участі в аукціонах, ознайомившись із новими вимогами. У всякому випадку, серед кобелячан бажаючих немає. Будемо сподіватись, що в наступному аукціоні захочуть взяти участь іногородні підприємці.

Самі ж кобеляцькі підприємці, які погодилися говорити на умовах анонімності, говорять, що не можуть виконати певні умови. Конкретніше — у них немає обов’язкових нині сертифікатів НАССР. Один із бізнесменів пояснив:

— Усі ці сертифікати можна спокійно купити. На відповідному ринку — десятки пропозицій. Але я не бачу необхідності платити 50 тисяч гривень за папірці. Їх, ці 50 тисяч, ще потрібно буде заробити. А буфети — це не надто прибутковий бізнес.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 січня 2022, 11:57 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації