Вхід | Реєстрація

Казкова містерія про Василя та Маланку

Казкова містерія  про Василя та Маланку

За тиждень після коляди, напередодні старого нового року, українці святкують Щедрий Вечір. За християнським календарем — це день преподобної Меланії. «Маланка» — народне дійство, що прийшло до нас із глибокої давнини.

Приємні клопоти були в бібліотекарів Кобеляцької дитячої бібліотеки щедрого вечора. Натхненні різдвяними традиціями, юні україночки і українці принесли до стін  бібліотеки для дітей веселі щедрівки та казкову містерію про Василя та Маланку.

Бібліотекарі разом з дівчатками Євою Сідаш, Русланою Пашко і Веронікою Корнієнко ліпили вареники з різними начинками. А тим часом до бібліотеки з піснями завітала щедрувальна група (Давид Назаров,  Денис Бещенко, Сергій Сідаш, Сергій Лях, Аня Дементьєва, Богдан Луговий, Влад Корнієнко).

Кольорові вбрання, веселі вірші, ігри,  танці сплелись у чарівну казку Щедрого Вечора. У ігровій формі  минуло свято, діти взяли участь у кінопробах, змагались у конкурсах,  танцювали та розповідали щедрівки. На дітей чекала щедра кутя, вареники, узвар, різні смаколики, які традиційно подають цього вечора в господі.

На вдячність за гарні щедрівки бібліотекарі  подарували дітям чарівний мішок з різними солодощами та фруктами.


Автор: Марина Сідаш


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації