Вхід | Реєстрація

Поруч із Гайовим збудують автостоянку

Поруч із Гайовим збудують автостоянку

Повідомлення про це прозвучало на зустрічі місцевих жителів із представниками фірми «Онур» та Кобеляцької міської ради. Розмова відбулася в середу на території ферми, що розташована на околиці села.

Та безумовно жителі Гайового зійшлися на зустріч із представниками влади та бізнесу зовсім не для того, аби дізнатися про перспективи будівництва автостоянки  для вантажного транспорту. Людей більше хвилювали інші проблеми. У основному, вони скаржилися на наслідки створення «Онуром» кар’єру, із якого видобувають пісок, та відсутність доріг, по яких вони можуть виїхати як на саму Н-31, так і на автодорогу Кобеляки — Світлогірське.  Селяни говорять, що наслідком видобування піску стало зникнення води в колодязях. Також вони цікавилися самим фактом законності створення кар’єру.

Напередодні зустрічі жителі Гайового передали свої вимоги депутату міськради Анатолію Таранушичу. А він, у свою чергу, відвіз листи, підписані мешканцями села, у облдержадміністрацію та дирекцію фірми «Онур».

Для того, щоб вислухати людей і, по можливості, відповісти на їх запитання, вусело приїхали вже згаданий Анатолій Таранушич, міський голова Олександр Копелець, юрист «Онуру» Андрій Гетя.

За словами «онурівців», вони нібито не розробляють піщаний кар’єр. Роботи, що ведуться в Гайовому, представники фірми назвали рекультивацією. Після того, як буде вивезений пісок, кар’єр засиплять землею, ґрунт вирівняють, а згодом на цьому місці збудують стоянку для автотранспорту.

Андрій Гетя сказав, що відповідна документація вже була надана правоохоронним органам і пообіцяв надіслати її і уповноваженим селянами людям.

Міський голова Олександр Копелець назвав «лапшею» те, що розповідають людям представники фірми. І зачитав фрагмент із рішення ще Красненської сільради, яким різним людям надані в приватну власність 11 гектарів землі поряд із фермою та дорогою.

Одним із цих людей, за словами Копельця, є колишній секретар міськради Сергій Галушко. Уже після зібрання ми зв’язалися із Сергієм Станіславовичем. Він підтвердив, що отримав близько двох гектарів землі поряд із Гайовим. І зазначив:

— Це не є якимось секретом. Ця земельна ділянка значиться в моїй декларації, поданій у 2021 році. Тим більше, у цьому немає нічого протиправного. Я ж не вивожу пісок із Гайового.

Представники «Онуру» під час зібрання наголосили, що з Гайового на Н-31 буде виїзд із твердим покриттям. Цей об’єкт є в проекті будівництва дороги. А зруйнований під час будівництва виїзд на дорогу Кобеляки — Світлогірське пообіцяли відремонтувати із настанням тепла.

Анатолій Таранушич запропонував «онурівцям» надати допомогу жителям Гайового у відновленні водогону. Ті відповіли, що розглянуть цю пропозицію.
У свою чергу, міський голова Олександр Копелець запросив людей на чергову зустріч у міськраді. І пообіцяв надати автобус, аби вони змогли приїхати в Кобеляки.

...У день проведення зустрічі техніка «Онуру» пісок із кар’єра не вивозила. Натомість, туди завозили землю. Але, безумовно, це не означає, що вивезення копалин не продовжиться в наступні дні.

Швидше за все, виїзди із села «Онур» облаштує. Як і загорне кар’єр. А потім на його місці таки збудують стоянку. Ну, а кримінальну справу за фактом видобування корисних копалин закриють, як і більшість подібних проваджень.

Усе буде, як завжди. Дай Боже, щоб із водогоном допомогли.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 січня 2022, 12:57 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації