Вхід | Реєстрація

Сільські дитсадки ще не закривають

Сільські дитсадки ще не закривають

Хоча чиновники констатують, що кількість дітей, які їх відвідують, недостатня для повноцінного функціонування закладів.

Минулого тижня на офіційному сайті Кобеляцької міськради з’явилася інформація про те, що в кількох сільських навчальних закладах були проведені перевірки. Нібито, йшлося про дотримання температурних норм у приміщеннях, де навчаються діти. Далі — цитата.

«Минулого тижня була здійснена перевірка міських навчальних закладів. 10 січня було оглянуто Дашківську та Придніпрянську ЗОШ І-ІІІ ступенів, Василівську початкову школу, Василівський ДОЗ «Малятко» та Дашківський ДОЗ «Світанок».

Під час огляду було встановлено, що в школах та садочках дотримано температурний режим, відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020 № 2205 «Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти».

Окрім дотримання температурного режиму, також було перевірено наявну кількість дітей, які відвідують дошкільні освітні заклади. Для повноцінного функціонування групи наповнюваність має складати від 15 дітей і більше, а в дійсності у двох оглянутих садочках дітей була набагато менше.
Спискова чисельність дітей у Дашківському садочку складає 15, а на справді було лише 2 дитини. Не набагато краща ситуація у Василівському дошкільному закладі, із 16 дітей по списку цього дня в садочку було 5.

То чому ж так мало дітей у селах відвідують дошкільні заклади? І чи відповідають списки дійсності? Варто наголосити, що є такі діти, які взагалі жодного разу не відвідували освітній заклад.

Перевірки триватимуть і надалі.

Досить часто такі перевірки проводять для того, щоб припинити роботу того чи іншого бюджетного закладу через завелику вартість його утримання. Мовляв, діти у дитсадки не ходять, потреби в існуванні закладу немає».

Для того, щоб перевірити правдивість подібного припущення, редакція звернулася за роз’ясненням до Наталії Коваль, начальника міського відділу освіти.
Наталія Коваль заперечила наміри закрити дитсадки в селах. Проведення перевірки вона пояснила наступним чином:

— Міському голові досить часто телефонують і повідомляють про негаразди, які мають місце в громаді. Зокрема і про те, що в навчальних закладах холодно. От, приміром, і сьогодні (розмова відбулася в понеділок, 17 січня) повідомили про холоднечу в ліцеї № 1. Ми виїхали в ліцей. Інформація про холоднечу не підтвердилася. Аналогічною була й причина перевірки сільських шкіл та дитсадків. Так, дітей у дитсадках дуже мало. Але про закриття закладів мава не йде.

Водночас, Наталія Коваль поінформувала, що в Світлогірському та Озерах у дошкільних навчальних закладах, через недостатню кількість дітей, буде проведене скорочення навчальних груп.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. ixtamnetka2 / 22 січня 2022, 10:19
Мова про закриття не йде .......Згадаєте мої слова,СКОРО ПОЧНЕТЬСЯ !!!Закриватимуть, скорочуватимуть, оптимізуватимуть...Треба ж на чомусь економити ? Так,чого ж не на дітях ! До речі про холод ! В середу в ШКОЛІ №2 було 10 градусів тепла!Дітей раніше розпустили з уроків... Про які знання можна говорити ! То пандемія і онлайн, то холод ... Але ж комісія говорить, що тепло ! Хай буде тепло !
2. ixtamnetka2 / 22 січня 2022, 14:44
Найправдивіше і найреальніше в цій статті :" ЩЕ НЕ ЗАКРИВАЮТЬ ...." Отже, скоро закриють !
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації