Вхід | Реєстрація

45 тисяч на мишоловки

45 тисяч на мишоловки

До редакції надійшло анонімне повідомлення. Автор стверджував, що міський відділ освіти закупив на астрономічну суму мишоловки для навчальних закладів. Анонім підозрює, що йдеться про банальне розкрадання бюджетних коштів.

Ми спробували через систему електронних закупівель, де фіксуються всі подібні угоди бюджетних закладів, знайти інформацію про злощасні мишоловки. Не знайшли. Напевне, придбання «замасковане» якоюсь іншою назвою. Натомість, без проблем вдалося зв’язатися і поговорити по телефону з Наталією Коваль, яка керує міським відділом освіти.

Наталія Мефодіївна спочатку розсміялася, коли почула, що в її відомстві можуть спробувати «вкрасти» гроші на придбанні мишоловок. А потім пояснила:

— Закупівля, про яку, швидше за все, йде мова, мала місце наприкінці минулого року. У нас залишалися невикористані кошти, і вони були направленні на придбання так званих мишоловок. Насправді, це не звична для звичайних громадян пастка для вилову мишей. Думаю, люди ще пам’ятають, щораніше працівники санстанції приходили в навчальні заклади чи на підприємства і проводили дератизацію, тобто травили гризунів. Зараз, згідно з новими нормами сертифікату НАССР, не можна просто розставляти приманки із отрутою чи ставити пастки. Потрібні спеціальні, безпечні для дітей та домашніх тваринок контейнери. Такі закупівлі вже давно проведені в сусідніх громадах. У нас не вистачало коштів. У кінці року, повторюся, гроші з’явилися і контейнери були придбані. Вони роздані на різні навчальні заклади в різних кількостях. Загальна вартість закупівлі — близько 45 тисяч гривень. Вартість одного контейнера — сто гривень. Окрім того, згідно з вимогами НАССР, у всіх навчальних закладах заведені спеціальні журнали, ведеться облік щодо періодичності боротьби з гризунами. Такі нові вимоги, і ми не маємо права їх ігнорувати.

Редакція порівняла ціни на подібну продукцію в різних інтернет-магазинах. Контейнери для знищення гризунів продаються за ціною від 40 до 250 гривень за штуку.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 січня 2022, 18:46 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації