Вхід | Реєстрація

У Нехворощанській громаді створять два центри. Один — медичний, інший — культурний

У Нехворощанській громаді створять два центри. Один — медичний, інший — культурний
Депутати голосували колективно

У першій цьогорічній сесії Нехворощанської сільської ради взяли участь 20 депутатів.

Спершу присутні проголосували за створення Центру первинної медико-санітарної допомоги Нехворощанської сільської ради, що матиме статус комунального некомерційного підприємства, проведення конкурсу Статут КНП та Положення про проведення конкурсу на посаду очільника медичної установи, повідомляє прес-служба Нехворощанської громади.

Центр ПМСД розміщуватиметься у відремонтованій будівлі амбулаторії. Як пояснив Віктор Дубович, медики ще в минулому році мали перейти у відремонтовану будівлю. Та на заваді стали бюрократичні перепони.

Далі сільські обранці обговорили інший багатомільйонний проєкт, що цього року впроваджуватиметься в громаді. Державний фонд регіонального розвитку може профінансувати реконструкцію будівлі Нехворощанського ясла-садка «Сонечко». Заклад увійшов до списку об’єктів, які потребують реконструкції. Та для того, аби садок потрапив у перелік переможців, потрібно його співфінансувати мінімум на 10 відсотків.  Якщо загальна вартість робіт складе 14 мільйонів 415 тисяч гривень, у лютому потрібно виділили 1 мільйон 441 тисячу.

Заступниця сільського голови Ольга Хоменко повідомила колегам про доцільність створення комунальної установи «Центр культурних послуг», що об’єднає 6 клубних закладів і 5 бібліотек. Такий координаційний центр матиме можливість отримати державну субвенцію на галузь культури.

Також депутати скасували попереднє сесійне рішення про укладення договору оренди землі з громадянином Володимиром Фетчем. Мова йшла про три земельні ділянки, де щосуботи збирається місцевий ринок.

Очільник громади Віктор Дубович наголосив, орендар не сплачував у сільський бюджет коштів, не займався благоустроєм території, не організував необхідних для роботи ринку умов. Тому землю виставлять на аукціон, аби наступний орендар навів там порядок.

У «Різному» депутат Володимир Замула відзначив, що дорогами громади в Андріївський ліцей постійно їздять вантажівки, що руйнують автошляхи. І доки в навчальному закладі завершать ремонт, у селах не залишиться доріг.

Віктор Дубович пообіцяв звернутися з приводу цього до Агентства місцевих доріг.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 січня 2022, 16:48 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації