Вхід | Реєстрація

Громадські роботи замінили на умовний термін

Громадські роботи замінили на умовний термін

29 грудня суддя Андрій Лизенко виніс вирок у справі про ухилення від покарання, не пов’язаного з позбавленням волі.

Перед судом постав уродженець Харкова. Чоловік раніше мав судимості. Згідно з інформацією, взятою із Єдиного державного реєстру судових рішень, обидва рази вирок виносив Козельщинський райсуд. 20 липня минулого року за замах на злочин (частина 3 статті 15 ККУ) та крадіжку (частина 1 статті 185 ККУ) йому призначили 80 годин громадських робіт. А вже 1 вересня — за посів або вирощування снотворного маку чи конопель (частина 1 статті 310 ККУ) він отримав 1 рік обмеження волі, а відповідно до статті 75 ККУ був звільнений від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік.

Цього разу підсудного обвинувачували у вчиненні кримінального проступку, передбаченого частиною 2 статті 389 ККУ.

У матеріалах справи вказано, що 1 вересня працівники Центру пробації ознайомили засудженого в письмовій формі з вироком, порядком і умовами відбування покарання. Також попередили про наслідки за ухилення від відбування громадських робіт.

Цього ж дня його направили до Новогалещинської селищної ради, де він мав приступити до виконання громадських робіт із 7 вересня.

Засуджений систематично прогулював громадські роботи. Загалом працівники сільради нарахували 40 годин прогулів.

У суді дії засудженого розцінили як ухилення від покарання, не пов’язаного з позбавленням волі.

У судовому засіданні обвинувачений вину визнав у повному обсязі, підтвердив фактичні обставини, які викладені в обвинувальному акті. Показав, що дійсно не відбув покарання у виді громадських робіт у розмірі 40 годин без поважних причин.

Андрій Лизенко визначив обставиною, що пом`якшує покарання обвинуваченого, його активне сприяння розкриттю злочину.

Врахувавши всі обставини справи, суддя визнав уродженця Харкова винуватим у вчиненні кримінального проступку та призначив йому покарання у виді обмеження волі строком на один рік.

На підставі статті 71 ККУ до призначеного даним вироком покарання частково приєднати невідбуті та визначити остаточне за сукупністю вироків у виді обмеження волі на строк один рік і три місяці.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 січня 2022, 17:46 | Козельщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації