Вхід | Реєстрація

У Кобеляках не відбулося урочисте відкриття нового звалища

У Кобеляках не відбулося урочисте відкриття нового звалища

Близько 9-ї ранку до території колишнього асфальтного заводу, що поряд із поворотом до села Сухинівка, під'їхав кортеж автомобілів. На місці події знаходяться чиновники міськради, комунальники і поліцейські.

Тут же чергують громадські активісти.

Планується відкриття чергового незаконного звалища.

UPD 13:30. Церемонія відкриття звалища була зірвана.

Жителі Сухинівки та Лісного населених пунктів, поряд із якими міський голова Олександр Копелець вирішив створити черговий незаконний смітник, виступили проти цього. І не дозволили вантажівкам зі сміттям в'їхати на територію колишнього асфальтного заводу.

Чотири години тривало протистояння.

У результаті машини завантажені відходами повернулися в Кобеляки.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 січня 2022, 13:30 | Кобеляки | Суспільство


1. Slavko / 22 січня 2022, 18:36
Із лісу в ліс ! І по-беспредєлу ! Ганьба цій владі і тим, хто її обрав !
Замилювання очей і задурювання голів ! Добре, ще не всі прогнили і не всі подуріли остаточно.
І Сорос грошей не дав і беззаконня з отрутою зупинено.
Та байдужість ваша, кобелячани і цинізм не раз вам аукнеться і скоро.
Там, у кориті, собі все гребуть, вам - нічого. Котимось далі.
2. Slavko / 22 січня 2022, 18:47
Довго їли та гребли ! Пора подумати про сміття . Голова все на злочини штовхає, в кого голова, а в кого відсутність голови. А ще жадібність !! Ну як можна шось виділити, потім не буде чого красти ! І так - ступор весь час ...
3. Fed654Frumos / 22 січня 2022, 18:48
Куди ж тепер повезуть?
4. Filon / 22 січня 2022, 19:17
3.Fed654Frumos
«Куди ж тепер повезуть?»

під час акції звучали назви двох інших населених пунктів. Точніше - одного. Адже на хуторі Шабельники, що поряд із Гарбузівкою вже ніхто не живе. Інший населений пункт - село Деменки, точніше, ферма поряд із ним. Ой, забув. Ще назва ліквідованого у 1988 році села Вуханівка звучала. Але оголошував ці назви не міський голова. Але одночасно усі погоджувалися із тим, що потенційне вивезення сміття і в ці населені пункти буде незаконним. Згадували Білики. Але хто у біликах буде із Копельцем говорити? Скрильник, якого міський голова обгаджував у своїй газетці? Поки що єдиний законний варіант - Горішні Плавні. Але ж... Там теж можуть не прийняти кров, гімно і сахар, тобто оту суміш, що валяється біля контейнерів. Так що ситуація дуже печальна. Але повчальна. Про неминучість її виникнення міського голову попереджали десятки разів.
5. Niko / 22 січня 2022, 20:06
Нарешті секрет ,,німецьких інвесторів" розкривається. Незрозуміло, навіщо було все це засекречувати, якщо рано чи пізно всі про все дізнаються?
Хм, цікаво чому місцева влада не додумається до елементарного: зібрати ,,активістів", запросити Філоненка, як опозиціонера місцевої влади, можливо ще когось із бажаючих і запитати їхню думку у відношенні: що робити із сміттям? Можливо, щось би підходяще і порадили. Бо, якщо, хтось називає себе ,,активістом "і постійно блокує сміттєвози, то мабуть же має власне бачення, як вирішити цю проблему. Значить, потрібно дати висловитися всім, як відомо ,,в споре рождается истина".
Також хотілося б почути думку ,,активістів", як вони вирішують проблему сміття в СВОЄМУ населеному пункті? Де дівають власне сміття і куди його складують/вивозять/утилізують, не приносячи збитків природі або людям? Бо із тексту зрозуміло, що вони не мають відношення до Кобеляк. Можливо, вони готові запросити кореспондентів до себе додому/в своє село і поділитися досвідом, як екологічно утилізувати відходи. Це був би цінний досвід і, можливо, місцева влада примінила б його в Кобеляках.
6. Fed654Frumos / 22 січня 2022, 20:06
Спасибі за відповідь.Я думаю з усіх сіл Копельця гнатимуть сраною мітлою.По-перше,тому що коли кинулась ця копельцева банда дерибанити землю по селах,то повихвачували ділянки його замісники та прихлєбатєлі,які не знають з якого боку до трактора підходити,чим озлобили проти себе місцевих селян,які десятиріччями обробляли цю землю,а зараз не мають ділянок під ОСГ.А по-друге,чому срач,який продукують кобелячани повинні нюхати жителі інших населених пунктів.
7. Niko / 22 січня 2022, 20:30
Маю також власну думку у вирішенні питання утилізації відходів, основану на досвіді/спостереженні, як це робиться в деяких містах Баварії (бо в кожній Землі Німеччини свої закони і правила). Кожен власник будинку має купити або взяти в оренду 4 контейнера для сортування свого сміття. І у визначені дні приЇжджають машини, спорожнюють їх і вивозять на сортувальні полігони. Після сортування утилізують тим способом, який підходить для конкретного сміття. Немає виключення місто це чи село, організовувати збір відходів і оплату вивезення і утилізації повинні всі. Звичайно, річ про відходи життєдіяльності тварин(свиней, гусей, корів, собак) річ не йде- це все оплачується окремо. Тоді не будуть вивалювати в відходи ,,кров, гімно і сахар", як доречно зазначив Філоненко. І тоді можливий варіант з вивозом сміття до Горішніх Плавнів або іншого полігону. Звичайно, це буде не дешево, але ж в такому разі і сміття поменшає, бо за кожен ВЛАСНИЙ бак/вивіз потрібно платити.
8. Filon / 22 січня 2022, 21:07
7.Niko
«Маю також власну думку у вирішенні питання утилізації відходів, основану на досвіді/спостереженні, як це робиться в деяких містах Баварії (бо в кожній Землі Німеччини свої закони і правила). »

Прочитав уважно обидва ваших коменти. Погоджуюсь із усім. Щоправда, варіанти із законними способами утилізації сміття і так неодноразово були озвучені на сторінках газети. Але, на жаль, їх ніхто не слухав. Як і попереджень про те, що ігнорування вимог законодавтса неминуче закінчиться чимось поганим. Погоджуюсь - за все потрібно платити. І портрібно навчати людей і примушувати їх сортувати сміття. І в Кобеляках і в селах, де підпільно функціонують такі ж незаконні звалища. Але цим питанням влада повинна займатися постійно і системно. Але владі було не до цього, у них джек-пот випавв у вигляді тисяч гектарів землі, які можна нібито безкоштовно роздати. На сімтті і не заробиш, і не пропіаришся, тому проблему ігнорували. Зараз вона "вилізла". І це - ще не найгірший варіант. Адже проблема потенційної пожежі в лісі в наслідок сакмозагорання відходів чи їх підпалу, нікуди не зникла. Єдине - хочу уточнити. Філоненко - не опозиціонер. По визначенню - опозиціонер, це той, хто коккурує із діючою владою, прагнучи стати нею. Я - не прагну. І мене ніколи не виберуть. Тому що правду казатиму перед виборами.
9. Slavko / 22 січня 2022, 23:24
5.Niko
«Також хотілося б почути думку ,,активістів", як вони вирішують проблему сміття в СВОЄМУ населеному пункті? Де дівають власне сміття і куди його складують/вивозять/утилізують»

Привозимо у кобеляцькі контейнери, оскільки нам не поставили баків для сміття і ніхто за нами не вивозить і не дума.
Ти пиши без кавичок, бо за ніком не сховаєшся, а земля кругла.
10. Slavko / 26 січня 2022, 00:28
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Схоже, з цією ситуацією, всі впали в ступор. Ні коментаторів, ні порад. Так скільки там активістам платять, я так і
не поняв ? Де можна було тих аферистів викопати німецьких, які так нічого ще і не збудували, а тільки їздять по області, землі збирають і т.д. ??
Показали якісь мультики - і всі їм хлопають !... Невже знову земельні аферисти !??? Для повного щастя ! Бо, ніби не повне, шо все дерибанять.
Такі якісь картинки з інтернету, прямо з гугла, шо й оракул не витримав - пішов по чарку.
Скільки там, 4 гектари їм і ще 30, під силос - і буде біопаливо .....
Усе через гузно знову і голови повернуті !
Ну як можна про шось мріяти, коли вже все продано у приватні руки, а платимо всі дружно у офшори, дивом існуємо !...
А їм про енергетичну незалежність впарюють ! Мов, ще викладіться ... Деградуємо далі.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації