Вхід | Реєстрація

Хроніки коронавірусу: в Кобеляках все спокійно

Хроніки коронавірусу: в Кобеляках все спокійно

У всякому разі, станом на понеділок, 24 січня, медики не фіксують різкого збільшення кількості хворих. Але констатують, що збільшилася кількість дітей із простудними симптомами.

Володимир Казирод, керівник міської лікарні, повідомляє, що ось уже як три тижні кількість хворих на коронавірус, госпіталізованих у закладі, тримається на одному, відносно невисокому рівні.

Станом на понеділок у лікарні було 11 госпіталізованих. Лише одна людина знаходиться в тяжкому стані. У всіх інших перебіг хвороби легкий.

У свою чергу, колега Казирода, керівник міського ЦПМСД Любов Коломієць, висловила побоювання, що різкого збільшення кількості хворих можна очікувати вже з другої половини поточного тижня.

Медик пояснила:

— У понеділок до сімейних лікарів було багато звернень щодо простуди в дітей. Діткам зробили тести. Біоматеріал відправили в Полтаву. Результати отримаємо в середу-четвер. Тоді картина може змінитися. Адже новий штам коронавірусу Омікрон має симптоми протікання, дуже схожі на звичайну ГРВІ.
Медики повідомляють, що під час чергової селекторної наради, котру проводив керівник Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак, їх поінформували, що зараз у Полтавській області кожен п’ятий новий випадок коронавірусу фіксують саме в дітей.

Водночас, у Кобеляках станом на 24 січня немає дітей, котрі хворіють  на коронавірус. Звичайно ж, мова йде виключно про лабораторно підтверджені випадки.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 січня 2022, 17:35 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації