Вхід | Реєстрація

Кобеляки — на межі сміттєвого колапсу

Кобеляки — на межі сміттєвого колапсу

Одразу по закінченню веселих новорічних  свят жителів «столиці» Кобеляцької громади очікував вельми неприємний сюрприз. Хоча, по великому рахунку, проблема, що виникла із утилізацією міського сміття, є явищем закономірним і давно очікуваним.

Та зупинимось на подіях 22 січня. У цей день міські комунальники під проводом міського голови спробували вивезти тверді побутові відходи на територію колишнього асфальтного заводу. Звично для сучасної міської влади, все намагалися зробити під грифом «секретно», не повідомляючи про свої наміри ні громадськість, ні контролюючі органи, ні депутатів.

Але, як відомо, діяльність звичайного органу місцевого самоврядування, яким, зрештою, і є кобеляцька міська рада, не може бути засекреченою. Тому вже напередодні, увечері 21 січня, до редакції надійшло повідомлення, що вранці кобеляцьке сміття повезуть у напрямку Сухинівки і вивалять на території колишнього асфальтно-бетонного заводу. Підставою є нібито рішення виконавчого комітету, що теж було проведене в умовах максимальної секретності. Адже кілька депутатів міськради, до яких ми одразу звернулися із проханням підтвердити чи спростувати проведення виконкому, на якому вирішили везти сміття в сухинівський ліс, нічого про це дійство не знали.

 

Сюрприз не вдався

Як виявилося вранці 22 січня, інформація, яку отримала редакція, була абсолютно достовірною. Більше того, вона, інформація, надійшла й до жителів Сухинівки та Лісного.

У всякому разі, вже о восьмій ранку на в’їзді на територію АБЗ стояв автомобіль ВАЗ-2107, а біля нього чергували кілька мешканців згаданих сіл та жителів Кобеляк. Під час спілкування із ними люди підтвердили, що очікують прибуття сміттєвозів із відходами. Орієнтовний час вивантаження сміття — 8:30 ранку. Дійсно, цілий кортеж автомобілів, що складався з потужного трактора та двох МАЗів, прибув до визначеного місця у вказаний час. Та спочатку там з’явилися заступник міського голови Олександр Китайгора, депутат Володимир Гречаний та керівник комунального підприємства «Водоканал Плюс» Володимир Юрко. Вони обійшли територію. Судячи з наявності спеціальних пристроїв, щось вимірювали.

Згодом під‘їхали вантажівки та поліцейський автомобіль. Як стало зрозуміло, правоохоронців викликав хтось із міської ради. Адже вони попрохали власника автомобіля Станіслава Катричка прибрати його із в’їзду на територію АБЗ. Станіслав відмовився, аргументуючи, що його машина не заважає проїзду легкового транспорту. Як підтвердження цьому, у двір колишнього заводу спокійно заїхав мікроавтобус Гречаного.

Водночас Катричок та Артур Ковач заявили поліцейським, що не пропустять на територію транспорт зі сміттям через відсутність у комунальників та міських чиновників жодного документа, який може підтвердити законність їх дій. Ковач наголосив:

— Вони засрали Кобеляки, тепер хочуть засрати і Сухинівку. Ми їм цього не дозволимо.

Близько півгодини всі завмерли в очікування когось чи чогось. Як виявилося, очікували приїзду міського голови Олександра Копельця.

Але й після його приїзду ситуація не змінилася. Поліцейські поцікавилися у міського голови, чи є якісь документи, що регламентують процес вивезення відходів саме в це місце. Міський голова дістав із кишені спортивних штанів зіжмаканий папірець, назвав його рішенням виконкому і дав для огляду поліцейським. При цьому наголосив: «Це — не для преси».

Паралельно Артур Ковач зателефонував по номеру «102» і зробив повідомлення про вчинення злочину посадовими особами Кобеляцької міської ради та комунального підприємства. А саме — забруднення та псування земель.

Згодом приїхало ще кілька автомобілів з поліцейськими, у тому числі і з дізнавачем. Правоохоронці вчергове поцікавилися в Копельця про наявність документів, що дозволяють розміщувати міські відходи на території колишнього АБЗ. Той відповів, що документи є. Але оскільки події відбуваються в суботу, тобто у вихідний день, ніхто їх правоохоронцям не надасть. І запропонував писати запит і очікувати документи «з понеділка». Але сказав, що може показати документи в неофіційному порядку. Після цього ситуація зайшла в ще більш «глухий кут». Громадяни, які заблокували в’їзд вантажівок зі сміттям, із ще більшим ентузіазмом почали кричати, що в міської ради немає ніяких документів. Артур Ковач наголосив:

— Учора, коли ми з Катричком отримали інформацію про те, що сміття повезуть у Сухинівку, то «заглянули» і в Публічну кадастрову карту України. Так от, ця земельна ділянка навіть номеру не має. Які в міської ради можуть бути документи? До того ж, у них ще й Генерального плану забудови немає. Вони взагалі нічого будувати чи відкривати права не мають.

У свою чергу, Катричок аргументував:

— Протягом цілого літа ми в Сухинівці нікого із міської ради не бачили. Навіть бур’яни в нас не косили. Це виходить, що міська громада обмежується Кобеляками. Думаю, що жителі інших сіл громади скажуть те ж саме. Отже, села владу Кобеляк не цікавлять. Ну то нехай і складують свої відходи в себе в Кобеляках.

 

«Круглий стіл» із очікуваним результатом

Побувши на місці події з годину, міський голова сів у машину і поїхав у напрямку Кобеляк. Досить швидко зникли й інші чиновники. Натомість з’явилися інші дійові особи і виконавці. На підмогу Ковачу, Катричку та кільком кобелячанам почали з’їжджатися мешканці Сухинівки та Лісного. Вони в один голос заявили, що не дадуть можливості міській раді створити звалище на АБЗ. І висловили готовність нести цілодобове чергування, аби не дозволити вантажівкам із сміттям в’їхати.

Один із новоприбулих аргументував:

— Тут ліс, дорога, заправка, тут немає місця для звалища.

Дійсно, державні будівельні норми передбачають для об’єктів поводження із відходами певні норми. Зокрема, вони мають бути розміщені на відстані:

  • 1 км від межі міст;
  • 0,5 км від житлової та громадської забудови (санітарно-захисна зона);
  • 0,2 км від сільськогосподарських угідь і від автомобільних та залізничних шляхів загальної мережі.
  • 0,050 км від межі лісу і лісопосадок, не призначених для використання з метою рекреації.

Кольори міської ради за відсутності її головних осіб взявся захищати депутат Олег Славянський. Він підходив до протестувальників і повторював, що є якесь рішення виконкому і є якийсь договір на оренду міською радою цієї території. Та на його слова ніхто не реагував.

Кобелячанин Андрій Ярський, який був у складі пікету, натомість міркував:

— Що вони про той договір торочать. Це що, я можу взяти і заключити договір, аби в моєму приватному дворі радіоактивні відходи хтось розміщував? Ну такий бред несуть. А купа дозволів у них є? Одне звалище незаконно відкрили, тепер друге.

Згодом роль своєрідного переговорника взяв на себе житель Підгори Володимир Голтвянський. Він наголосив, що вболіває за всю громаду, зокрема й за Кобеляки, які через кілька днів «потонуть» у смітті. І закликав учасників пікету до діалогу, до висловлення конструктивних пропозицій щодо вирішення проблеми із вивезенням сміття. Згадав і про «круглий стіл» за участі влади і громади. Ковач йому відповів:

— Володя, який може бути «круглий стіл» із людьми, які брешуть, брешуть і брешуть. Ну от вважай, що ми його сьогодні і провели.

Звучала під час пікету і конкретна пропозиція щодо з вивезення сміття. Усі говорили лише про полігон у Горішніх Плавнях.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 січня 2022, 16:39 | Кобеляки | Суспільство


1. nazar / 28 січня 2022, 08:40
В першу чергу, це ганьба нашим обранцям. З їхньої мовчазної згоди все це відбувається. В мене запитання до всіх наших депутатів. За які такі заслуги Копелець повинен отримувати такі захмарні гроші? Ви запитали про це своїх виборців, чи потрібно йому виплачувати таку винагороду? Згадайте як ви в кулуарах в перші дні після виборів обговорювали питання недовіри міському голові. Самим тепер не огидно?
Сьогодні він над нами всіма глумиться, бо робить що йому заманеться і те що вигідно безпосередньо йому, а на всіх решту йому начхати. Замість того щоб запросити фахівців для вирішення питання утилізації сміття, він з усієї громади робить суцільне сміттєзвалище і це, замітьте, за наші з вами кошти. Це просто звичайна наглота, а не керівник. А працює він по принципу: "Хочеш щоб місто в тебе щось купило, давай мені на карман"
Звертаюсь до вас, депутати. Скликайте позачергову сесію, а не відсиджуйтесь, бо скоро сміття понесуть у ваші домівки. Приймайте радикальні міри, залучайте фахівців (екологів, держпродспоживслужбу, громадян...). Бо завтра нас не Путлер знищить, а ми загнемося від різних інфекційних хвороб.
2. Fuks / 28 січня 2022, 09:34
Панове депутати,ви бачите що мер вже неадекват,він вже таки постарів,йому важко ходить,думать,говорить і т д.Подивіться на останніх відео як він труситься від холоду...А тому порада вам.Ви вже посади отримали,до корита ближніх пристрояли,землю на себе,родичів,мертвих і живих і не народжених отримали,то збирайте сесію,приймайте рішення про недрвіру пенсіонерам Копельцю і Жукову,обирайте когось молодшого з депутатів ВО голови.Не виставляйте на посмішище себе і місто.Толку з діючого мера не буде.
3. Fuks / 29 січня 2022, 10:37
А взагалі здається що мер просто економить гроші.Зима,холодно,немає смороду і тд.Проблема не вартує виїденого яйця,Є полігон в Горішніх Плавнях,є техніка.Єдине що потрібно заключити договір,заплатить і працювать.Бутенки ж кажуть возять туди і досить вдало.А меру дорого. А взагалі мер веде громаду до краху.Ще хотілось почути а де контролюючі органи,сміття вже ж по самі вуха, Бродячі пси по всьому місту пакети носять з відходами.Агов депутати,влада в місті є?
4. саша ставицький / 29 січня 2022, 12:22
3.Fuks
« Бродячі пси по всьому місту пакети носять з відходами.Агов депутати,влада в місті є?»

Чи не забагато обовязків ви пане покладаєте на мера ?Вже мер і бродячих собак повинен відловлювати , яких ви безсоромно викидаєте на вулицю , збирати пакети , які ви розкидаєте по місту .Щоб не потопали Кобеляки в смітті , не несіть з двору те , що можна утилізувати вдома і тоді і в місті буде чисто.Не Копилець же валить сміття біля контейнерів , а ті , хто так р’яно кричать за чистоту , а самі се..ть.І якщо вас Копилець попер з посади , то зводьте з ним рахунки на одинці , а не виносьте ваші чвари на загал , це низько для чоловіка , якщо ви себе таким вважаєте.
5. Fuks / 29 січня 2022, 12:40
Не шановний Ставицький,дякувати Богу з Копильцем ніколи не працював,і не бажаю працювати.А те що Копелець і за пакети відповіда то так ВІДПОВІДАЄ, він влада,він розпорядник бюджету,він організатор добробуту громадян..А взагалі ставицький в тебе разсужденія бариги половинщика Копельця...
6. Випадковий / 29 січня 2022, 14:29
Чи не забагато обовязків ви пане покладаєте на мера?-збережу стилістику Ставицького, який не знає (чи не хоче знати?),що в обов*язки мера входить не тільки вирішення питань сміття, бродячих собак, а й бур*янів, водопостачання, освітлення, ремонту доріг, тротуарів...І не тільки в місті, а й у сільських населених пунктах, де, як кажуть, кіт не качався...За що отримує захмарну зарплату? Пора й честь мати:визнати, що взявся за непосильну ношу та піти у відставку.
7. саша ставицький / 30 січня 2022, 09:40
Читаю ці коментарі і складається враження , що коментаторів просто давить жаба за високу зарплату Копильця і здається , що сам Копилець повинен бігати ловити бродячих собак , яких викидають на вулицю коментатори , прибирати сміття , яке вони розкидають по місту , качати воду тим же комкентаторам , ремонтувати їм житло , а вони житимуть при комунізмі.А деж в цьому випадку служби , які також отримують зарплати ?Зарплату звичайно потрібно відпрацьовувати , але у нас високі зарплати не тільки в Копильця , а при цьому ніде ніякого покращення .А судячи з коментарів , то тут пишуть коментарі активісти-патріоти , для яких чим гірше , тим більше для них можливості критиканства без будь-яких пропозицій.Ну зібралися б і пішли до того ж Копильця і запропонували куди везти сміття з потопаючих у смітті Кобеляк , тільки от на таке ніхто не йде , бо тоді не буде як писати всю грязь.
8. Fuks / 30 січня 2022, 10:12
Ну Ставицький ти таки трохи того.... не розумієш.Всі ж ті служби що воду качают,сміття прибирают і тд Копельцю й підчиняються,він ними керує,копійчану зарплату з затримками їм платить.І ще,покращення в Кобеляках і регіоні також залежить від Копельця а не від Путлера,він тут царь.Да ,земельку бистро роздерибанили,це зуміли.І ще кажеш щоКопельцю треба сказати куди сміття везти..Казали й кажемо.На даний момент в ГПлавні.Алеж неслухає й не хоче,каже дорого.А хто рахував,хто домовлявся.Повинен Копелець.І про зарплату.Да в нього найвища в області зарплата.Але проїдься Ставицький Санжарами,Чутовим,Решетилівкою,Козельщиноюі тд подивись який там порядок і Кобеляками пройдись чи зимою чи літом і побачиш хто з мерів працює на громаду а хто на карман...І ще хреновий зтебе прессекретар мера.
9. саша ставицький / 30 січня 2022, 11:34
8.Fuks
«. Fuks / сьогодні, 10:12»

Мені от дуже цікаво , чим ти займаєшся , спекулянт на базарі , чи щось корисне виробляєш?Я знаю , що всі ті служби підпорядковані Копильцю , хочу в тебе запитати , що має робити Копилець , коли ті служби не виконують свої обовязки?Відповідь- поміняти там керівництво.Зовсім недавно , коли Копилець почав міняти деяких керівників , ви також стояли на вухах , вам це дуже не сподобалось.Так от я пропоную тобі особисто піти до Копильця і запропонувати замінити тобою Юрка , який судячи з ваших коментів не справляється з обовязками.Хоч слід відмітити , що за минулий рік небуло проблем з водою , хоч багато з вас пророкували колапс , регулярно вивозилось сміття , доки активісти екологи не почали накаляти ситуацію і призвели до колапсу , хоч самі ті активісти не такі вже і екологи , гадять самі де попало.А землю в Кобеляках в основному роздерибанили ще при Олександру Михайловичу , саме тоді був пік дерибану.В прес-секретарі я не претендую , мені це непотрібно.
10. Fed654Frumos / 30 січня 2022, 11:59
Та ні,пік дерибану саме зараз.І дерибанить Санич,що саме страшне з бандосами,які зрослися з мєнтами.І він їх бздить не подєтськи.І оформляють ці землі відповідні органи,майже цілодобово,на відміну від вивозу мусору.
11. Fuks / 30 січня 2022, 13:05
Сашко,ну ти таки то....Сам собі противоречешь.Справа не в Юрко,він без Копельця,як і всі інші мерові підлеглі нічо не вирішує Нічогісінько.Вся влада і гроші в Копельця.А він авторитарний керівник.і від цього всі біди в громаді.Щодо землі то дерибан її почався як земля перейшла в громаду.А щодо Ісипа так він уже давно не при ділах,і землю не дерибанив.Іще,де я працюю....Податки плачу,і не малі,як для міста.Міняй стилістику Ставицький,а в понеділок до мера в кабінет хай він нові настанови дасть,бо папереднік Ісип і активісти таФілон то вже старе.
12. Filon / 30 січня 2022, 14:26
9.саша ставицький
« регулярно вивозилось сміття , доки активісти екологи не почали накаляти ситуацію і призвели до колапсу , хоч самі ті активісти не такі вже і екологи , гадять самі де попало.»

Сашок нагадаю, що колапс насупив після рішення суду, котрим де-факто і де-юре було заборонено вивозити сміття в ліс. Пре те, що буде саме так я особисто написав десятки статей, які читає і Копелець. Але він палець об палець не вдарив аби змінити ситуацію. Ти запитуєш чи є у нормальних лдей пропозиції? Не вмикай дурня, пропозиції озвучувалися неодноразово. Зараз - вивозити на Горішні Плавні, паралельно впроваджуючи систему роздільного збору, що включає в себе і півищення культури населення при поводженні із ТВП та прораховуючи доцільність створення сортувальної станції. І документи для її будівництва готуючи. Можливо ти щось краще запроопонуєш?
13. саша ставицький / 30 січня 2022, 15:54
11.Fuks
«.Вся влада і гроші в Копельця.А він авторитарний керівник.і від цього всі біди в громаді.Щодо землі то дерибан її почався як земля перейшла в громаду.А »

Ну ви я бачу зовсім далекий від управління підприємствами .ККП водоканал має в банку свої рахунки , якими без підпису Юрка ніхто не розпорядиться.Щодо того , що ви сплачуєте великі податки , то тут ви теж обманюєте , платить податки кінцевий споживач , якому ви можливо надаєте якісь послуги , а ви більш за все зовсім нічого не вносите до бюджету , ви в ролі опричника.
12.Filon
« Зараз - вивозити на Горішні Плавні, паралельно впроваджуючи систему роздільного збору, »

Пане редактор , не включайте також дурника , зараз більшість із тих , що мають більш , менеш нормальну зарплату , не платять комуналку , а особливо за сміття ,за газ то заплатять , бо можуть відключити , а от сміття?Платять в основному ті , в кого пенсія 2000 грн , а ви порахував скільки для них коштуватиме та вивозка в Комсомольськ?А ваша пропозиція роздільного , то це ж є бізнес , за який власник отих кліток , куди скидають пляшки , поставить своїх людей і сортує , торді можливо і громадяни носитимуть роздільно.А так виходить , як колись проводили суботники , одні працювали , інші отримували бабло.
14. Fuks / 30 січня 2022, 16:32
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Ну ну Ставицький.Ти таки точно прес-центр Копильця.Це його боягузчька позиція..То не я, то Юрко,чи Сашко,чи бухгалтер...А розпордження грошима,якими.Підприємства збиткові,закредитовані і т д і т п .Скоробуде водоканал 3.А що до податтків,то дві чи три зряплати Саничу плачу..Бачу й ти звідти кормишся.Дивись і тебе нахер пошле,або підставить.
15. саша ставицький / 30 січня 2022, 17:39
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
14.Fuks
«.Бачу й ти звідти кормишся.Дивись і тебе нахер пошле,або підставить.»

В мене немає потреби звідти кормитись , в менедостатньо свого і посилати мене не буде , я до ньог не маю ніякого відношення , а тебе мабуть послав , то ти оце хоч тут полютуєш.Ну а податків то ти хоч зрозумів ,що податки платить кінцевий споживач , а ти опричник .А якщо ти платиш Саничу , то це твоя особиста справа .До речі в ЗМІ потрібно чемно висловлювати свої думки , щоб не закривали коментар ,який містить дурнувату лексику.
16. Fuks / 30 січня 2022, 18:05
Сашко, кажу ще,в Копельця не працював і не збираюсь,ніколи нічого не просив,і надіюсь не буду.Заробляю сам як умію.Податки плачу щомісячно і не малі.Так що вибачай.А що ти на побігеньках в мера так тут видно на всі 100.Кажу ж методички поміняй.
17. Filon / 30 січня 2022, 18:47
13.саша ставицький
«зараз більшість із тих , що мають більш , менеш нормальну зарплату , не платять комуналку , а особливо за сміття ,за газ то заплатять , бо можуть відключити , а от сміття?Платять в основному ті , в кого пенсія 2000 грн , а ви порахував скільки для них коштуватиме та вивозка в Комсомольськ?»

Саш, а де можна побачити твої статистичні дослідження з приводу того, хто платить, а хто не платить? Щоб так як ти стверджувати, потрібно оперувати якимись достовірними даними. Чи та як Санич, звик просто язиком ляпати? А рахувати і доводити до відома громади скільки буде коштувати вивезення сміття у Горішні Плавні повинен міський голова. Він по моєму за це зарплату отримує. До речі, а від премії за січень Копелець відмовиться чи ні? Як на мене, то він її не заслужив. Як і надбавки за інтенсивність. Було б з його боку шляхетно аби він ці кошти спрямував на пробний рейс із сміттям до Горішніх Плавнів. Як думаєш, Саша? Чи Маша? Ти вже вибач, що я тикаю. Взагалі з живими людьми, я на ви спілкуюся. Але ж саша ставицький - це аватар, нік, псевдонім. Може й взагалі, штучний інтелект.
18. саша ставицький / 30 січня 2022, 19:10
17.Filon
«. Filon »

Мої статистичні звичайна інтуіція , і по моєму тебе Ігорьок тут просили цим питанням поцікавитись , не в кожній же писанині тільки грязь лить , потрібно хоч щось путяще написати.Напиши скільки вартуватиме один рейс до Комсомольська при вартості бензину за тридцять грн літр.Ну коли давить жаба за Копильцеву зарплату , то ти вже ж підняв ціну за свою писанину до скількох грн ?Вибачай , що я на ти , як аукнеться , так і ...... .
19. Fuks / 30 січня 2022, 19:22
Сашко та доставка туди коштуватиме не дорожче місячної зарплати Копельця,це якщо возити сміття великоваговим великообьємним автомобілем,і взимку можна робити 1 чи 2 рейси в тиждень,влітку може частіш,бо температури вмсокі,сморід,а ще якщо пресувать сміття то ще дешевше буде.Бутенки ж кажуть возять туди і рентабельно ж в них.так що кажи Копельцю хай бистріш те...ться.
20. Slavko / 31 січня 2022, 00:11
9.саша ставицький
«доки активісти екологи не почали накаляти ситуацію і призвели до колапсу , хоч самі ті активісти не такі вже і екологи , гадять самі де попало.»

Вікторе івановичу, відповідайте за слова і думайте трохи, шо говорите, бо принесемо вам сміття у двір, тоді це буде справедливо !
21. Slavko / 31 січня 2022, 00:58
18.саша ставицький
«підняв ціну за свою писанину до скількох грн ?»

Я теж згоден, газета занадто дорога. А щодо сміття Філоненко і так забагато зробив і написав, не меліть дурниць ! Купа пропозицій і безкоштовних, при тому, без 75ти науково-зарплатних відсотків, тому у першу чергу комусь потрібно шось думати, робити і пропонувати, а не активістам і Філоненку. Ненавиджу, коли проблему валять з хворої голови на здорову. Вони так рвалися на виборах з плакатами "ВИРІШЕННЯ ПИТАННЯ СМІТТЄЗВАЛИЩА"... Чому не вирішують ?? Тут пан Гела майстер, але ні, не так треба ! Як кажуть у дурдомі, - все вопрось1 к бель1м халатам !...

Змінено 31.01.2022, 01:02
22. Filon / 31 січня 2022, 15:26
9.саша ставицький
«Так от я пропоную тобі особисто піти до Копильця і запропонувати замінити тобою Юрка , який судячи з ваших коментів не справляється з обовязками.Хоч слід відмітити , що за минулий рік небуло проблем з водою , хоч багато з вас пророкували колапс , регулярно вивозилось сміття , доки активісти екологи не почали накаляти ситуацію і призвели до колапсу , хоч самі ті активісти не такі вже і екологи , гадять самі де попало»

От мені цікаво, як тепер пахан буде діяти, коли його підлеглому за один день вручили три підозри у скоєнні злочину. ТРИ,КАРЛ!!! Вези Вова, Санич усьо порішає... Порішав. Саньок чи ти знову збрешеш, що Копелець ні в чому не винен?
23. Filon / 31 січня 2022, 15:27
А Саньок може титепер директором водоканалу підеш попрацюєш? На чотири підозри. Ох і с--а. Вибачте всі інші читачі.
24. саша ставицький / 31 січня 2022, 17:39
23.Filon
« Filon»

І чому ти так радієш? Це ж треба скільки підлості в людини.Ігорьок , ти від підлості колись захлинешся.
25. Filon / 31 січня 2022, 17:52
24.саша ставицький
«І чому ти так радієш»

Я не радію. Я називаю падлюк падлюками. Знаєш важкувато бути толерантним, коли такі як ти нагло брешуть, а такі як Копелець підставляють слабших.
26. Fuks / 31 січня 2022, 17:59
НУ чо ставицький,я ж казав що Санич рішає все,а не якийсь Юрко.Захотів організував і вивохить сміття.А Юрко то так,зіцдиректор.Скоро санич і собак зжене до кучі.А ти про керівників мелеш.В Копельця вони нічогісінько не вирішують,на них тільки кримінальні справи вішають.Вчора як вгадав буде водоканал 3,Сашко є чиста вакансія.піди,попрацюй.
27. Чудо Юдо / 31 січня 2022, 20:58
Кандидат наук Копелець і за власноруч продвигаєме питання виділення під смітник землі «проти» проголосував.
Невже і досі не видно, що такий по головах піде, ще й плюне зверху у потопаючого? Я б з таким не мав би справ ні на мінімум.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації