Вхід | Реєстрація

Серед білого дня побили і пограбували чоловіка

Серед білого дня побили і пограбували чоловіка

У грудні минулого року уродженець Біликів напав у приміщенні залізничного вокзалу на чоловіка та відібрав його речі. Суд вирішив призначити злочинцю умовний термін.

 

Набив синці під очима, забрав гаджети і рюкзак

Згідно із судовим вироком, 12 грудня близько 15:00 обвинувачений прийшов у зал очікувань залізничної станції «Нові Санжари», розташованої в Руденківці. У приміщенні на лаві сидів чоловік. Біличанин вирішив пограбувати чоловіка. Для цього підсудний сів до потерпілого на лавку, схопив правою рукою за шию, а лівою, стиснувши в кулак, наніс три удари в обличчя.

Судово‑медична експертиза зафіксувала в жертви синці на волосяній частині голови, повіках правого та лівого ока. Такі тілесні ушкодження відносяться до легких, що не спричиняють короткочасного розладу здоров`я.

Із зовнішньої нагрудної кишені куртки потерпілого нападник забрав мобільний телефон «Xiaomi Redmi 9T», зірвав із лівої руки фітнес-браслет «Xiaomi MI Band 4» та викрав рюкзак, що знаходився поруч на лаві. У рюкзаку був «Power Bank» та чотири викрутки.

Згідно з висновками експерта судово‑товарознавчих експертиз, грабіжник завдав потерпілому збитків на загальну суму 5 886 гривень 65 копійок.
Викраденим біличанин розпорядився на власний розсуд.

 

Досудове засідання без потерпілого, прокурор — за іспитовий строк

Органи досудового розслідування кваліфікували дії обвинуваченого, як відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднане з насильством, що не є небезпечним для життя чи здоров`я потерпілого (частина 2 статті 186 ККУ).

Під час досудового розслідування 17 січня прокурор Олександр Копитець уклав із підозрюваним та його захисником угоду про визнання винуватості.

Згідно з нею, грабіжник беззаперечно визнав себе винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 186 ККУ.
Сторонами узгоджено, що при затвердженні угоди буде призначене покарання у виді чотирьох років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробуванням відповідно до статті 75 ККУ з іспитовим строком.

Прокурор в підготовчому судовому засіданні запропонував встановити обвинуваченому іспитовий строк три роки. Захисник також просив затвердити угоду про визнання винуватості, щоправда, просив встановити мінімальний іспитовий строк.

У підготовчому судовому засіданні обвинувачений проти встановлення іспитового строку на три роки не заперечував.

Потерпілий у судове засідання не з`явився, 19 січня надав до суду заяву про проведення підготовчого судового засідання без його участі, проти укладення угоди про визнання винуватості з прокурором не заперечував.

 

Судова ухвала

Суддя Ольга Шарова-Айдаєва затвердила угоду від 17 січня. Призначила підсудному узгоджене покарання у виді чотирьох років позбавлення волі. На підставі статті 75 ККУ звільнила обвинуваченого від відбування основного покарання з випробуванням з іспитовим строком на три роки.
Засуджений має періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Із нього буде стягнуто на користь держави 3775 гривень 64 копійки судових витрат на залучення експертів.

Речі потерпілого, що проходили у справі як речові докази та знаходилися на зберіганні в правоохоронців, повернуть власнику.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 січня 2022, 16:38 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації