Вхід | Реєстрація

Аптеки готуються до обслуговування за «ковідну» тисячу

Аптеки готуються до обслуговування за «ковідну» тисячу

Український Уряд анонсував, що з 24 січня за так звану «ковідну» тисячу вакциновані українці зможуть купляти не лише книги та квитки на потяги, у кінотеатри та театри, а й медикаменти в аптеках.

Вакциновані громадяни України від 60 років з 24 січня 2022 року зможуть купити ліки на винагороду за повний курс вакцинації проти коронавірусу. Важливо, що таким людям випустять спеціальні банківські картки — не віртуальні, а фізичні.

Ще за кілька днів до 24 січня пенсіонери і самі медики жваво почали обговорювати це нововведення. Адже для людей похилого віку, особливо тих, хто проживає в сільській місцевості, саме придбання ліків є єдиним доступним способом витратити тисячу гривень, отриманих у якості винагороди за пройдений курс вакцинації від коронавірусу.

У понеділок, 24 січня, ми звернулися до Ірини Челідзе, власниці аптек «Гелаксі-фарм» та «Челсі плюс», із проханням повідомити, чи готові аптечні заклади обслуговувати людей, котрі отримали «ковідну» тисячу.

Челідзе розповіла:

— У принципі, самі аптеки до продажу медикаментів за згадану тисячу гривень готові. Ми ще з минулого тижня почали тестувати спеціальну комп’ютерну програму. У нас усе працює. Тепер чекаємо, щоб запрацювала державна програма. Люди вже приходили, ще 23 січня. Але в той день платежі не проходили. Можливо, ще було зарано.

Ірина Челідзе пообіцяла і надалі повідомляти про всі нюанси й можливі проблеми, які можуть виникнути при покупці медикаментів за «ковідну» тисячу.
Одразу потрібно врахувати, що зробити покупку зможе лише людина віком старше 60 років. Купити можна виключно медикаменти, ні інгалятори, ні глюкометри, ні інші товари медичного призначення за ці гроші не купиш.

Також люди повинні враховувати, що в них із собою має бути смартфон, і вони мають бути зареєстровані в програмі «Дія».

Так, за словами Челідзе, перші покупці приходили з дітьми або внуками, у яких є смартфони.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 січня 2022, 17:44 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації