Вхід | Реєстрація

Новий вид спорту «розкрутить» Полтаву на всю Європу

Про це під час прес-конференції в інформаційному агентстві «НОВИНИ УКРАЇНИ» повідомив начальник полтавського управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ігор Кислов.
За його словами ця, нова для полтавців спортивна дисципліна є дуже перспективною, і незабаром її почнуть викладати в одній з обласних спортивних шкіл.
«Наприкінці тижня в Полтаві з’явиться новий екзотичний вид спорту – акватлон. В палаці спорту «Спартак» буде проведено чемпіонат Європи серед клубів - акватлоністів. Цей вид спорту дуже цікавий, незабаром ми плануємо відкрити відділення з акватлону в одній з обласних спортивних шкіл», - зазначив Ігор Кислов.
 
Довідка ІА «НОВИНИ УКРАЇНИ":
Акватлон — боротьба у воді. До участі у змаганнях допускаються здатні пронирювати в ластах від 25 до 50 метрів. Поєдинки проводять в межах акваторії, обмеженої рингом розміром 5*5 метрів, завглибшки не менше 3.5 метрів. На дні під двома протилежними сторонами розташовують ворота, через які учасники зобов'язані встигнути пройти протягом 6 секунд після сигналу про початок поєдинку. Спорядження учасників складається з маски (окулярів) для підводного плавання, гумових ласт (або з м'якого пластика) і двох матер'яних стрічок завдовжки по 25 і шириною по 2,5 сантиметрів, прикріплених до зовнішніх сторін калош кожній ласти. Поєдинок складається з трьох раундів тривалістю по 30 секунд з перервами між раундами не менше 1,5 хвилин. Після проходження учасником воріт метою єдиноборства є оволодіння однієї із стрічок суперника і показ її над поверхнею води. Учасник, що показав стрічку першим, вважається переможцем. У цьому вигляді боротьби заборонені будь-які атаки і прийоми, направлені в зону шиї і голови, а також ті, метою яких є зрив з суперника спорядження.

Автор: www.novyny.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 березня 2010, 14:05 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації