Вхід | Реєстрація

Керівнику комунгоспу оголосили про підозру

Керівнику комунгоспу оголосили про підозру

Слідчим підрозділом відділення № 2 (місто Кобеляки) Полтавського районного управління поліції, під процесуальним керівництвом Решетилівської окружної прокуратури, розслідується кримінальне провадження, відкрите за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частинами 2 та 3 статті 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. За попередньою версією слідства, працівники Кобеляцького комунального підприємства здійснювали забір води з підземних водних свердловин, не маючи на те спеціального дозволу на користування надрами. Унаслідок протиправної діяльності, державі спричинені збитки в понад один мільйон шістсот тисяч гривень.

Під час досудового розслідування встановлено, що директор комунального підприємства, не маючи спеціального дозволу на користування надрами, у період із січня 2018-го по березень 2020 років організував забір води з 13 підземних водних свердловин, розташованих на території міста Кобеляки.

Згідно висновку судової економічної експертизи, загальний розмір збитків, завданих самовільним використанням водних ресурсів, складає понад мільйон гривень.

Аналогічні протиправні дії директор комунального підприємства здійснив повторно в період з квітня 2020-го по серпень 2021-го. Згідно висновку судової економічної експертизи, розмір завданих збитків державі становить понад 600 тисяч гривень.

Сергій Рекун, заступник начальника поліції Полтавщини, повідомив: «За даним фактом слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури, розслідуються кримінальні провадження, відкриті за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частинами 2 та 3 статті 240 (Порушення правил охорони або використання надр) та частиною 2 статті 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Директору комунального підприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, які йому інкримінують. У разі визнання вини судом фігурантові загрожує від трьох до шести років позбавлення волі».

У кримінальних провадженнях тривають слідчі дії.


Автор: Відділ комунікації поліції Полтавської області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 лютого 2022, 18:32 | Кобеляки | Кримінал


1. Fuks / 1 лютого 2022, 19:05
Оце мужик скупився,а мер шо,да нішо,я не приділах скаже.Хоча там вини директора нуль,шеф грошей не дав на документи і все.Цікаво ще чи витягне того директора,чи втопе.Як колись Василенка та бухгалтера.Агов Ставицький..Спасай положеніє.
2. Filon / 1 лютого 2022, 19:33
Ну скажемо так. Підозра - це ще не вирок. Але ж це ще вони по звалищу, по забрудненню грунтів до підозри не довели. І слава Богу,що хоча б після рішення суду про заборону на Вовку протоколів не складали. Тоді було б, ну зовсім, важко психологічно. Вовці. Саничу - ні.
3. Slavko / 1 лютого 2022, 20:29
1.Fuks
« директора,чи втопе.Як колись Василенка та бухгалтера.Агов Ставицький..Спасай»

Цікаво. А хіба Василенко був директором ?..
4. Slavko / 1 лютого 2022, 20:31
Не зрозумів, за яку скважину підозра, вони пробурили чи просто продають ?
5. Filon / 1 лютого 2022, 21:08
3.Slavko
« А хіба Василенко був директором ?»

Василенко був начальником с-г управління.
6. саша ставицький / 2 лютого 2022, 09:07
5.Filon
«5. Filon / 1 лютого, 21:08Цитувати
3.Slavko»

1.Fuks
«. Fuks /»

Ви скоро захлинитесь власною жовчю.Ви ж користувались , пили і жрали ту воду , а тепер радуєтесь , що якийсь ..... порушив ту справу. Це не без вашої участі , саме такі , як ви були завжди стукачами .Думаю , що ви рано радієте.
7. orakul / 2 лютого 2022, 09:13
4.Slavko
«Не зрозумів, за яку скважину підозра, вони пробурили чи просто продають ?»

Ти фіг що й зрозумієш. Щоб шось зрозуміти, треба щоб «розумілка» працювала. А тебе вчи, вчи і як об стінку горохом. Відбувається те, про що Гоголь писав у забароненому тепер Тарасі Бульбі
"- Такая пора теперь завелась, что уже церкви святые теперь не наши.

- Как не наши?

- Теперь у ж_дов они на аренде. Если ж_ду вперед не заплатишь, то и обедни нельзя править.

- Что ты толкуешь?

- И если рассобачий ж_д не положит значка нечистою своею рукою на святой пасхе, то и святить пасхи нельзя."
Поняв хоч щось? Щас поясню ще раз. Скоро буде таке, що аби відчинити власний холодильник, то треба буде заплатити і тільки тоді можна їсти. А найсмішніше те, що треба ще й талон на ніч до дружини купляти. Не заплатиш, а такий як ти свідомий настучить, от і схлопочеш.
8. orakul / 2 лютого 2022, 09:29
3.Slavko
«Цікаво.»

Афігенно цікаво. Цікаво хто замовник ваших бойкотів смітників і оцього чергового наїзду на Копельця? Але, думаю, що ти цього не знаеш. Тебе втемну використовують, як і усіх свідомих. Ти там обурювався що буде смітник біля Сухинівки, і що у Сухинівці Копелець не поставив мусорних баків. Так от я тобі нагадаю, що Сухинівка ввійшла в ОТГ недавно і неконституційно. А до того, у вас була своя законна влада, І якого ви біса тоді не ставили отих баків, які вам і нах не нужні? Я ж розумію, що то ти так писав, аби наїхати на Копельця. Ти не думай що я за те щоб кругом сміття було і звалище. Навпаки. Але якщо ти такий правильний, то чого ти мовчиш про інше. Ще до того як міськрада вирішила вивозити сміття на те місце куди його звозили роками ще з часів СРСР я пішов у ліс по гриби як кажуть "до дурдому". І от починаючи від шлагбауму і на протязі не одного кілометра аж до паркану дурдому, а може й до Сухинівки не ліс а суцільний смітник. І він нікого не турбував, ні ковачів, ні екологів, ні поліцаїв. І так було аж до тих пір поки не виникла потреба наїзду на Копелця. Але це я вже зїхав з теми. Давай про воду.
9. orakul / 2 лютого 2022, 09:42
Так от... про воду. "Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об’єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією."(Конституція України)
Усікаш, як все по Гоголю відбувається? Вода ж тіпа наша і ми її добули і випили. А ніззя. Треба ліцензію взяти. Знаєш хто там на тій ліцензії сидить? Сам вгадаєш?
І не треба мені тут шити пропаганду беззаконня. Вода наша власність і пішли всі нах. Знаю що свідомі почнуть писати про гейропу, про те що вода не наша, і дуже дешево коштує. Треба ринок води а ціну як у Європі, а краще не як у Європі, а як у Ізраілі чи в самім серці Сахари. Треба щоб нормальна ціна була, щоб туди і ліпка глинняних кувшинів входила, і ціна верблюда, ну і само собою дозвіл від якогось араба у чалмі. Тепер роблять крайнім директора КП. Та він що, ту воду випив чи не тим продав? Продав, і дуже дешево. Чомусь мовчать всі що тариф у нас довго не піднімали. Ісип вже б сто раз підняв. Зараз ще допишу.
10. orakul / 2 лютого 2022, 10:03
"Аналогічні протиправні дії директор комунального підприємства здійснив повторно у період з квітня 2020 по серпень 2021. Згідно висновку судової економічної експертизи розмір завданих збитків державі становить понад 600 тисяч гривень."
Треба так понімать, що 600 тисяч коштує дозвіл мужика в чалмі чи в яромольці?
І інфа для Ехо і поліцаїв. І для активістів тіпа Славка, щоб написали поліцаям заяву.
Це мізерні збитки. Треба розкопати усі збитки мужика у ярмольці. Наскільки мені відомом, то отієї клятої ліцензії в Кобеляках не було від часів подій описаних Гоголем.
Треба обрахувати збитки нанесені Ісипом, а може ще й Сироваткою чи Попругою. І все оприлюднити, щоб і громада знала скільки вона води на халяву випила. І обовязково треба всі гроші відшкодувати "ліцензорам", а споживачам треба зробити перерахунки.
Ну а фулі, Європа, так Європа. Із цієї серії й те, що за сміття платили наприклад 15 грн. а ще 15 дядьку в ярмрольці. І як мені пояснили ніяк ніззя платити прямо в касу КП, треба з банками ділитися, як любив казати Ісип "50:50". 15 грн за вивіз сміття на протязі місяця і 15 грн за те, що баришня раз в місяць понатискає на клавіші. Європа. А тепер сміття буде 150 грн. трішки підрихтують диспропорцію. Буде справедливіше для наріду, а от банкіри тепер невдоволені будуть. Прийдеться й "за квитанцію" ціну піднімати.
11. orakul / 2 лютого 2022, 15:59
Вчора на КОБЕЛЯКИ TODAY під цією темою не міг написати жодного комента, ну я у них давно заблокований. А сьогодні вони взагалі коментарі закрили ВСІМ. Ото така тепер свобода слова. Так що Ехо в цьому смислі ще взірець демократії і свободи слова.
12. Випадковий / 2 лютого 2022, 17:06
Не плач, Оракул: на КОБЕЛЯКИ TODAY під цією темою не міг написати жодного комента.Правильно роблять, бо ти своїми коментами просто засмічуєш сторінки-ні в кого немає ні часу, ні бажання читати твою дурню.Інші, перевірив, пишуть.Із свободою слова все нормально.А твоя ненависть до мови батьків і дідів просто шокує. Над кожним другим словом знущаєшся і робиш це свідомо чи алкоголь мізки пошкодив?

Змінено 02.02.2022, 17:48
13. саша ставицький / 2 лютого 2022, 18:19
12.Випадковий
«. Випадковий / сьогодні, 17:06»

це твої коменти засмічують мізки людей.Один тверезо мислячий оракул пише дійсно про ситуацію , а то тут зібралась кучка завжди незадоволених , яких підігріває Філоненко для своїх цілей.
14. Filon / 2 лютого 2022, 19:20
13.саша ставицький
«кучка завжди незадоволених , яких підігріває Філоненко для своїх цілей. »

Саньок так і тебе теж виходить підігріває Філоненко. Ти ж один із найактивніших.
15. ixtamnetka2 / 2 лютого 2022, 19:39
Первый, пошел !!! Если честно, Вовчика жаль......Следующий Пашка Голтвянский? Там тоже все подписи только Пашкины, а земелька Копельцовская ! А коли розібратися, то вони , напевно ж знали і розуміли на що ідуть ... А там і Стаднікова з Хряпою та Голтвянською підтягнуться ( вони ж теж його "люди")....Цікаві часи настають....
16. Slavko / 2 лютого 2022, 20:12
12.Випадковий
«Оракул: на КОБЕЛЯКИ TODAY під цією темою не міг написати жодного комента.Правильно роблять, бо ти своїми коментами просто засмічуєш сторінки-ні в кого немає ні часу, ні бажання читати твою дурню.Інші, перевірив, пишуть.Із свободою слова все нормально.А твоя ненависть до мови батьків і дідів просто шокує. Над кожним другим словом знущаєшся і робиш це свідомо чи алкоголь мізки пошкодив?»

Щоб ви розуміли, хто це робить, є такий старий пердун Валерій Коробчинський із Кобеляк ! Це жах всьому !
Я в шоці, що така людина тут живе. Давно йому обіцяю написати на СБУ, ніяк часу не знайду.
17. Slavko / 2 лютого 2022, 20:14
Хтось за державу помирає, а хтось їм допомагає
18. orakul / 2 лютого 2022, 21:55
17.Slavko
«Хтось за державу помирає, а хтось їм допомагає»

Це часом не ти за державу помираєш? Шерлок Холмс хренов. А що буде, якшо не вгадав? Ти усвідомлюш, що за наклеп на людину тебе можна за барки взяти? Ти піди спочтаку на медкомісію, і якщо вдруг скажуть що ти здоровий, то тоді треба тебе запитати, чому ти ще й досі не в окопах? Попросити людей щоб тобі допомогли? Хоча, думаю, що в тебе пожиттєва група.
19. orakul / 2 лютого 2022, 22:10
12.Випадковий
«.Інші, перевірив, пишуть.Із свободою слова все нормально»

Ану напиши що небуть а я прочитаю.
Там написано "Администратор временно выключил возможность комментирования."
Чи то може мені персонально така шана? Поясни, буду вдячний за підказку.
Посилання на www.facebook.com
20. Slavko / 2 лютого 2022, 22:33
18.orakul
«за наклеп на людину тебе можна за барки взяти? »

рук не хватить
21. Slavko / 2 лютого 2022, 22:35
18.orakul
« думаю, що в тебе пожиттєва група.»

До тебе є бажаючі в гості прийти, крім мене
22. orakul / 2 лютого 2022, 23:25
20.Slavko
«рук не хватить»
,
Ну то ж я образно так написав. Хто б об тебе руки пачкав. Просто та людина може на тебе поскаржитися, що ти безпідставно і публично її звинувачуєш у тім, чого вона не робила і ким вона взагалі не являється.
Ну а щодо гостей, так хай приходять, якщо знають куди йти. А то с таким сусаніним як ти можуть і заблудитися.
23. саша ставицький / 3 лютого 2022, 08:58
[[ЦИТАТА|16|Slavko|Давно йому обіцяю написати на СБУ, ніяк часу не знайд
оце ти і сам підтверджуєш, що тиз групи стукачів.Отакі в 30-х писали доноси на сусідів , зустрічали фашистів хлібом сіллю , були поліцаями і старостами.
24. orakul / 3 лютого 2022, 11:23
23.саша ставицький
«Отакі в 30-х писали доноси на сусідів , зустрічали фашистів хлібом сіллю , були поліцаями і старостами.»

Мало того, вони ще себе й патріотами вважають. Майданом країну розвалили, розвязали бойню. І кажуть: ми патріоти. От у всіх спогадах про голодомор чомусь часто пишуть "забрали останню квасолю". От я й думаю, ну нафіг Сталіну та квасоля, це ж такі активісти як Славко й забирали. Раніше воно якось було не зрозуміло, а тепер ось дякуючи Славкові наглядно бачимо як воно було. А тепер у нього Сталін винуватий.
Як писав Борис Олійник: "Він каже що пішов у поліцаї Щоб Україна вільною була"
25. Filon / 3 лютого 2022, 13:16
15.ixtamnetka2
«Следующий Пашка Голтвянский? Там тоже все подписи только Пашкины, а земелька Копельцовская ! А коли розібратися, то вони , напевно ж знали і розуміли на що ідуть ... А там і Стаднікова з Хряпою та Голтвянською підтягнуться ( вони ж теж його "люди"»

Ну тут я не погоджуся В принципі - це абсолютно неправильно, коли починається кримінальне чи інше переслідування людини, керівника за те, що він чи вона "чийсь". Тим більше, що якоїсь достовірної інформації про те, що названі вами керівники замішані у якихось кримінальних оборудках, у мене особисто немає.Ну підпримували вони чи підтримують Копельця, ну поставиви він їх на посади ( до речі, Ліля Костянтинівна, якщо мені память не зраджує, взагалі при Ісипові стала керувати). В цьому немає нічого незаконного. Та й по Юрку, кримінальна справа - така собі. Воду то він дійсно поставляв людям, а не сам випивав. Так ліцензії на видобуток води не було ще до Копедьця. Як тоді вирішували, я опишу в наступному номері. Як і опишу як виникла ця кримінальна справа. Ніхто, до речі, ні на кого не "стукав". Бо таких справ - кілька десятків по всій області. А фігурує там не лише кобеляцьке підприєство. Там і Світлогірське, і Білики, і Бутенки.
26. Чудо Юдо / 3 лютого 2022, 13:17
6.саша ставицький
«Ви ж користувались , пили і жрали ту воду , а тепер радуєтесь , що якийсь ..... порушив ту справу. Це не без вашої участі , саме такі , як ви були завжди стукачами .»

Саша, у Вас манія переслідування. Те що у нас більшість скважин без документів відомо ще років 5 назад було. Тоді ще екологи попереджали про це і в «ЕХО» писалося. Ніякого секрету тут нема давно. Але Копельцеві по боку і Юркові він казав "та не бзди, нічо нам не буде"... на словах, звісно, казав.

А те що мер міста не робить жодного докумета на жоден об’єкт (підозрюю, що причина банальна: украсти із цих грошей неможливо) то в тому моя вина, як споживача цієї води? Я плачу справно, боргів не маю, а те що якийсь хитрий дядько мої гроші на вітер (чи у кишені) пускає, так це моя вина?
Ви уже не знаєте як Копельця відгородити, аргументи зводяться до дурних....
27. саша ставицький / 3 лютого 2022, 14:26
26.Чудо Юдо
«Я плачу справно, боргів не маю, а те що якийсь хитрий дядько мої гроші на вітер (чи у кишені) пускає, так це моя вина?»

Ятеж плачу справно , а от про хитрого дядька , то згадайте , що при керівництві пана Ісипа в ціну на воду було закладено 52% втрат від спожитої води , 32% непередбачуваних витрат і т.д. , і невідомо до цього часу кому ішли ті гроші , які ви і я регулярно сплачували.Ну а за ліцензії , то аж приємно , що пан Філоненко зрозумів , що то туфта , що Юрко не сам пив ту воду , а пили ми всі і Юрка потрібно не радуватись кримінальній справі , а іти і захищати.У нас скоро буде таке , як з газом і будем баригам платити ще й в десятикратному розмірі за воду .
28. Чудо Юдо / 3 лютого 2022, 15:24
27.саша ставицький
«то згадайте , що при керівництві пана Ісипа в ціну на воду було закладено 52% втрат від спожитої води , 32% непередбачуваних витрат і т.д. »

Ну от знову, деякі співбесідники починають: "он як Ісип був..." Принципово навіть не зачіпаюся за порівняння. Навіщо мені той Ісип здався? Я при ньому молодий був, мене мало що тоді хвилювало. А виріс і завів сім’ю у Кобеляках я зараз, при Копельцеві. І що, мені крізь пальці на срач у моєму місті (тут і зараз) дивитися бо "он при Ісипу якось там було"?
Доженіть та пхніть Ісипа, толку вже?:)

27.саша ставицький
«а пили ми всі і Юрка потрібно не радуватись кримінальній справі »

Ну особисто я не радуюсь. Чоловік просто довірився людині, якій довірятися не можна.

Мені цікаво чи хоч один із депутатів на найближчій сесії спитає розрахунок вартості вивезення сміття у Горішні Плавні і чи всі бумажки цього разу оформлено? Чи Копелець знову там щось собі порахує і зі стелі ціну скаже?
29. Fuks / 3 лютого 2022, 16:20
Ставицький намалювався.А ніхто і не радується справі на Юрка.Всі констатують факт що в місті а зараз і селах все вирішує Копелець.Практично все.І Юрко і ще багато хто просто підневільні Копельця,який звик керувати по принципу якось буде.Можна було взяти і ліцензію,або хоч хотіти її взяти,організувани більш менш законне сміттєзвалище,і ще багато чого.Санич привик керувать по колхозному..Просто жалко людей,да в клітку моюе й непосадять,і то як вітер повіє,але нервів витратять нізащо..А Санич герой.Хоча ні..Працюють з неДовірою вже.
30. Slavko / 3 лютого 2022, 20:08
ЗАВТРА ЇДЕ ПАХАН НА СУХИНІВКУ, ОРГАНІЗОВУЄ ЗБОРИ ПО АГІТАЦІЇ ЗА НЕЗАКОННЕ СМІТТЄЗВАЛИЩЕ ІЗ КОБЕЛЯК, ІМОВІРНО, У ОБМІН НА НЕЗАКОННУ АРТЕЗІАНСЬКУ СВЕРДЛОВИНУ ... МІСЦЕВИХ ФЕРМЕРІВ УЖЕ НАГНУВ НА ЧОМУСЬ (А ЧОМУ???) ОКРЕМИХ ЗБОРАХ, ЗАЛИШИЛОСЬ ПРОМИТИ МІЗКИ ПРОСТИМ СУХИНІВЧАНАМ. ДАЛІ БУДЕ.
31. Slavko / 3 лютого 2022, 20:32
27.саша ставицький
«У нас скоро буде таке , як з газом і будем баригам платити ще й в десятикратному розмірі за воду»

Віктор Іванович свідомість проявляє, не я часом надоумив ?
32. саша ставицький / 4 лютого 2022, 09:40
31.Slavko
«Віктор Іванович свідомість проявляє, не я часом надоумив ?
»

Ти спочатку сам наберись розуму , а потім будеш когось надоумлювати.
33. ixtamnetka2 / 5 лютого 2022, 12:17
( до речі, Ліля Костянтинівна, якщо мені память не зраджує, взагалі при Ісипові стала керувати).Керувати вона стала при Ісипу, а призначив її сам ЦАРЬ- голова РДА (на той час) - копелець , який управляв освітою як тоді так і зараз.
34. Filon / 5 лютого 2022, 20:42
33.ixtamnetka2
«призначив її сам ЦАРЬ- голова РДА »

А що слово ЦАРЬ є синонімом до слова "телепень"?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації