Вхід | Реєстрація

Майже 45 000 штрафу за 8 спиляних дерев

Майже 45 000 штрафу за 8 спиляних дерев

Заплатить Новогалещинській громаді «горе-лісоруб», який наприкінці жовтня минулого року орудував у лісосмузі на території ОТГ.

27 січня Козельщинський районний суд призначив покарання мешканцю Кременчуцького району, який вирішив незаконно заготовити на зиму дров.
У судовому вироку йдеться, що 23 жовтня підсудний, знаходячись у лісосмузі між селами Трудовик та Василівка, у адміністративних межах Новогалещинської об`єднаної територіальної громади, за допомогою бензопили спиляв 8 дерев породи клен, а саме: перше діаметром 24,5 сантиметра, друге — 21, третє — 34, четверте — 38, п`яте — 42, шосте — 33, сьоме — 20, восьме — 35,5.

Відповідно до додатків 1 «Такси для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу підприємствами, установами, організаціями та громадянами незаконними вирубуванням та пошкодженням дерев і чагарників до ступеня припинення росту», затверджених Кабміном, «горе-лісоруб» завдав Новогалещинській ОТГ істотної шкоди на загальну суму 44 621 гривня 49 копійок.

Допитаний у судовому засіданні свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю. Окрім цього, обвинувачений цивільний позов прокурора визнав та не заперечував проти задоволення.

Представник потерпілого в судовому засідання надала показання, що селищній раді в результаті неправомірних дій обвинуваченого була спричинена шкода на загальну суму 44 621 гривень 49 копійок. Цивільний позов підтримує та прохає задовольнити.

Суддя Михайло Оксенюк ухвалив визнати підсудного винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 246 ККУ та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 1 рік. У порядку статті 75 ККУ, звільнити від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік.

Речові докази — 8 дерев — повернути власнику, Новогалещинській селищній раді. Конфіскувати у власність держави бензопилу марки «Forte», якою підсудний спилював дерева.

Цивільний позов прокурора в інтересах Новогалещинської селищної ради про стягнення шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, суддя задовольнив повністю.

Тепер підсудний має сплатити в бюджет селищної ради 44 621,49 гривні.

Отак, «горе-лісоруб» заготовив собі дров, заробив умовний строк, втратив бензопилу і виплатить майже 45 000 штрафу.

Вирок може бути оскаржений до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 лютого 2022, 19:31 | Козельщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації