Вхід | Реєстрація

У шахістів — «гаряча» пора

У шахістів — «гаряча» пора

Незважаючи на зимові морози та прояви чергового коронавірусного штаму, шахове життя не затихає. Царичанські любителі інтелектуальної гри наприкінці січня взяли участь у кількох турнірах.

Спочатку царичани Ігор Пилипенко, Олексій Хребто, Григорій Байбуз, Юрій Бовт та Володимир Смик з’їздили на змагання до своїх добрих сусідів у Магдалинівку. Там відбувся традиційний турнір пам’яті колишнього редактора місцевої газети «Наше життя» та відданого любителя шахів Володимира Латайка.

Змагання організовують і проводять колеги журналіста, його донька Наталія, спілка ветеранів Афганістану, фермер Василь Лебеденко та місцевий любитель шахів, депутат громади Микола Кравченко. А участь в турнірі незмінно беруть шахісти із Магдалинівки, Перещепиного, Слобожанського та Царичанки.

Фантастичний за рівнем боротьби та емоцій турнір завершився перемогою Миколи Петюренка із Слобожанського. У складі царичан кращим виявився Ігор Пилипенко, який зайняв друге місце. А через тиждень царичани грали вже вдома. 30 січня відбувся черговий турнір з шахів — «Кубок федерації шахів Царичанки».

У змаганні прийняло участь 12 учасників. Цього разу вже в Царичанку завітали гості з Магдалинівки та Прещепиного. Турнір проходив за швейцарською системою 7 турів по 15 хвилин кожному гравцю на партію. У результаті боротьби, лише в останньому турі вирішилась доля переможця. Царичани виявилися досить гостинними, а тому «віддали» перше та третє місця гостям. Хоча це, звичайно, є жартом. Адже за шаховими дошками панує принцип чесної спортивної боротьби, а перемагає кращий на той момент.

Отже, перше місце виборов шахіст із Перещепиного Володимир Продан, 2‑ге місце посів гравець із Царичанки — Хребто Олексій, а третє — представник Магдалинівки Микола Кравченко.

Турнір проходив за підтримки Голови «ГО Федерації шахів Царичанки» Ігоря Пилипенка. Переможці шахових змагань були нагороджені кубком, грамотами та медалями. Бажаємо успіхів за шахівницями.


Автор: Ігор Бабаєв


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 лютого 2022, 16:28 | Царичанка | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації