Вхід | Реєстрація

П’яна сварка з летальним завершенням

П’яна сварка з летальним завершенням

12 січня суддя Новосанжарського районного суду Юлія Афанасьєва винеcла вирок уродженцю села Патлаївка в справі про нанесення ним умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть людини.  

У матеріалах справи йдеться, що підсудний раніше притягувався до кримінальної відповідальності. Із 2004 року він встиг отримати п’ять строків.

14 листопада минулого року, близько 13:00, додому до підсудного зайшов товариш по чарці, який перебував у стані алкогольного сп`яніння. Гість хотів випити алкоголю разом зі знайомим.

Чоловіки почали сваритися. Власник господарства відмовлявся пити, а гість, у свою чергу, стягував його з ліжка за ноги. Під час словесної перепалки підсудний взяв у руки ніж, що лежав на полиці в кімнаті,  та наніс гостю один удар з розмаху справа - наліво в область задньої поверхні лівого стегна.

Згідно висновку експерта, наскрізне колото-різане ушкодження лівого стегна з пошкодженням вени і артерії, судинного пучка, масивними крововиливами по ходу раневого каналу безпосередньо привело до смерті чоловіка.

Правоохоронці кваліфікували дії підсудного за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України як умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого.

 

Ознак недоумства у вбивці не виявили

11 січня між прокурором Олександром Копитцем та підозрюваним була укладена угода про визнання винуватості.

Відповідно до укладеної угоди,  підозрюваний під час досудового розслідування повністю визнав свою винуватість у зазначеному діянні, щиросердечно розкаявся.

Сторони угоди узгодили покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

Також суд встановив, що обвинувачений раніше судимий, одружений, має на утриманні неповнолітніх дітей, не перебуває на обліку в лікарів нарколога та психіатра.

Відповідно до акту судово-психіатричної експертизи №539 від 29.12.2021 року, наразі будь-яким хронічним психічним захворюванням не страждає і не перебуває в стані тимчасового розладу психічної діяльності, не виявляє ознаки недоумства чи іншого хворобливого стану психіки і може усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Може постати перед слідством та судом, застосування примусових заходів медичного характеру не потребує. Обставинами, які пом`якшують покарання обвинуваченому, відповідно до статті 66 ККУ, суд визнає щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення.

Обставинами, які обтяжують покарання, суд визнав рецидив злочинів, вчинення злочину в стані алкогольного сп`яніння.

 

7 років тюрми

У результаті, суддя ухвалила затвердити угоду про визнання винуватості. Підсудного визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 121 ККУ, та призначити йому узгоджене сторонами покарання у виді позбавлення волі строком на 7 років.

Строк відбування покарання рахувати з дня набрання вироком законної сили.

Зарахувати у строк відбування покарання утримання підсудного під вартою в установі попереднього ув`язнення з 15 листопада 2021 року по дату набрання вироком законної сили із розрахунку один день попереднього ув`язнення за один день позбавлення волі.

Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою залишити без змін до набрання вироком законної сили.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 лютого 2022, 17:31 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації