Вхід | Реєстрація

Сміття складують на подвір’ї «Водоканалу»

Сміття складують на подвір’ї «Водоканалу»

А після цього завантажують у потужний автомобіль ДАФ і везуть на полігон у Горішні Плавні.

У понеділок кобеляцька влада і підпорядковане їй комунальне підприємство «Водоканал Плюс», після двотижневої перерви, почали діяти. Конкретніше — вивозити побутові відходи, що накопичились на вулицях Кобеляк.

Нагадаємо, що сміттєвий колапс у Кобеляках настав після того, як міська влада нарешті почала виконувати рішення суду. А воно було прийняте ще в червні минулого року. Суд скасував рішення депутатів, які «благословили» вивезення міських відходів у ліс без жодних погоджень і дозвільних документів. До речі, й до цього часу невідомо, чи виготовили в міській раді хоча б проект на ту злощасну земельну ділянку в лісі. Можливо, що ні, адже в Кобеляках і до сьогоднішнього дня немає Генерального плану, без якого неможливе жодне будівництво.

Комунальники спробували вивозити сміття на територію колишнього асфальтно-бетонного заводу. Але на ту земельну ділянку теж не було ніяких документів, не кажучи про погодження, необхідні для того, аби відкрити такий специфічний об’єкт, як сортувальна станція чи майданчик тимчасового складування відходів.

Але там їх уже чекали жителі сіл Сухинівка та Лісне. Люди просто не дозволили в’їзд вантажівкам із відходами на територію. Поліцейські, які були присутні при цьому, у ситуацію не вмішувалися. Вони попросили в міського голови хоча б якісь документи на землю та об’єкт. Той пообіцяв надати папери.

Так минуло два тижні. Документів у поліцію Олександр Копелець та його підлеглі, швидше за все, не надали. Ну, хіба що показали якусь чергову «цидулку», назвавши її рішенням виконкому. У всякому разі, відходи до АБЗ уже не везли. А із неофіційних, але дуже надійних джерел, редакція отримала інформацію, що в разі, якби відходи висипали на АБЗ, то правоохоронці вчергове б заарештували і вилучили техніку.

У цей же період жителі Сухинівки чергували на в’їзді на територію колишнього заводу.

Та ось у понеділок, 31 січня, комунальна техніка виїхала на вулиці Кобеляк. Відходи почали вантажити в сміттєвози. Після цього їх везли на територію комунального підприємства «Водоканал Плюс», фактично — у центр Кобеляк. І там вивантажували в дворі. За кілька годин на подвір’ї височіла купа сміття висотою в три метри.

Але вона бовваніла в дворі не надто довго. Комунальники заново завантажили відходи в потужний ДАФ. За словами працівників комунгоспу, відходи почали вивозити на спеціалізований полігон у Горішні Плавні.

Потрібно відзначити, що протягом двох тижнів колапсу міські чиновники намагалися знайти полігон, що розташований на меншій відстані від Кобеляк. Делегації посадовців їздили і в Нові Санжари, і в Царичанку. Були й телефонні перемовини. Але керівники Новосанжарської та Царичанської громад відмовилися приймати кобеляцькі відходи. Причину вони не називали.

Скільки коштуватиме місту вивезення відходів у Горішні Плавні і наскільки зросте тариф для населення, наразі невідомо. Адже кобеляцька міська влада звично для себе не оприлюднює інформацію, з ким заключений договір на вивезення відходів.

У вівторок «з-за стін» міськради почали поширюватися чутки про те, що вивезення сміття в Горішні Плавні обходитиметься кобеляцькому бюджету в 22 мільйони гривень, а тариф для населення становитиме 50 гривень з особи в місяць.

Але цю інформацію ми ще будемо перевіряти. Ми ж не депутати, яким «по барабану» проблеми міста.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 лютого 2022, 14:12 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації