Вхід | Реєстрація

Директора кобеляцького комунального підприємства звинувачуюсь у несанкціонованому засміченні природи та добуванні води

Директора кобеляцького комунального підприємства звинувачуюсь у несанкціонованому засміченні природи та добуванні води

Директору комунального підприємства повідомлено про підозру у незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення з використанням службового становища та зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. ч. 2, 3 ст. 240 та ч. 2 ст. 364 КК України). 

За даними слідства, упродовж вересня 2019 - травня 2021 років директор організував самовільне зайняття та нецільове використання земельної ділянки, розташованої на території Кобеляцького лісництва. На площі понад 1,3 га без спеціального дозволу було знято родючий шар ґрунту, куди працівники підприємства вивозили побутові відходи. Унаслідок таких дій здійснено засмічення земельної ділянки лісового фонду зі збитками на понад 700 тис. грн.  

Також протягом січня 2018 – серпня 2021 років директор за відсутності спеціального дозволу на користування надрами організував забір води з 13 підземних водних свердловин, розташованих у місті Кобеляки. Унаслідок самовільного використання водних ресурсів державі завдано понад 1 млн 750 тис. грн збитків.

Відповідно до висновків судово-економічних експертиз своїми діями підозрюваний спричинив державним інтересам збитки на загальну суму понад 2,4 млн грн.

За процесуального керівництва Решетилівської окружної прокуратури досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється відділенням поліції № 2 Полтавського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

Слідчі та процесуальні дії тривають.


Автор: За матеріалами прес-служби Полтавської обласної прокуратури


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 лютого 2022, 11:00 | Кобеляки | Кримінал


1. Filon / 9 лютого 2022, 13:27
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Даааа. Саша Стависький і Оракул звичайно ж напишуть, що Санич нічого не знав. Це ж, директор, падло. А я в чергове првтрою те про що пишу вже кілька років - Санич падлюка, яка підставляє інших людей.
2. Fuks / 9 лютого 2022, 13:47
Та канешно там мера вина а не директора.Санич не захотів вирішувати питання сміття,дозволів на воду і т.д. А тепер директор матиме судимість тут вже полюбому.Нервів скільки втратить,та й на здоровьї скажеться.А мер що мер херой.То все не він робив скаже...Гоніть його вже.
3. Fed654Frumos / 9 лютого 2022, 14:34
Санич аферист,тут факт наліцо.А директор,що,мала дитина,не знав що це все робиться незаконно?Його ж ніхто не примушував під дулом пістолета йти на цю посаду.Знав на що підписувався,бо знав,що з Саничем можна щось замутити на рахунок бабла,і я більш ніж впевнений,що так і було.А тепер,бачте,він невинна овечка.Непогана позиція.А я вважаю порушив закон-відповідай!Колись же потрібно порядок наводити.
4. ludmila65 / 9 лютого 2022, 15:00
Нашли стрелочника
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації