Вхід | Реєстрація

Куди «водоканалівці» повезуть побутові відходи?

Куди «водоканалівці» повезуть побутові відходи?

Має визначитися вже цього місяця. Щоправда, якщо знайдуться охочі приймати кобеляцьке сміття.

У п’ятницю, 4 лютого, виявилося, що не лише міський голова Олександр Копелець шукає варіанти для складування побутових відходів, котрі накопичуються в сміттєвих баках на вулицях Кобеляк. Керівник комунального підприємства «Водоканал Плюс» Володимир Юрко теж працює над вирішенням сміттєвої проблеми. Невідомо, звідки в комунальників з’явилися кошти на оплату полігону, та «водоканалівці» готові заплатити майже 150 000 гривень організації, що розмістить на своїй території кобеляцькі відходи.

Саме таку тендерну пропозицію працівники «Водоканалу Плюс» розмістили на онлайн-майданчику публічних закупівель «Прозорро». У ній вказано, що закупівля проходитиме за спрощеним варіантом, тобто, за наявності навіть одного учасника.

Так от, тендер під назвою «Утилізація/видалення сміття та поводження зі сміттям» передбачає, що полігон має знаходитися на відстані, не більше ніж за 80 кілометрів від Кобеляк. Послуга включатиме в себе прийом, зберігання і розміщення твердих побутових відходів. Переможець аукціону протягом року повинен розмістити на полігоні 1845 кубічних метрів, за що отримає 149 999 гривень.

Учасник має заздалегідь передбачити можливість тимчасово перенаправляти автотранспорт замовника на інше місце зберігання ТПВ, при настанні тимчасових перешкод у роботі полігону Учасника, що не є форс-мажором.

Також у проекті договору вказано, що виконавець зобов’язаний власними силами та засобами прийняти тверді побутові відходи, які замовник доставлятиме транспортними засобами.

Графік надання послуг по прийому, розміщенню сміття та твердих побутових відходів на сміттєзвалищі здійснюється з понеділка по п’ятницю, із 7:00 до 19:00.

З допомогою нескладних математичних розрахунків визначаємо, що за 1 кубометр побутових відходів міськрада готова заплатити 81 гривню 30 копійок. Оскільки «Водоканал Плюс» має «на озброєнні» два сміттєвози об’ємами 11 та 9 кубів, то 1845 кубів спецтехніка перевезе за 92 рейси.

Аукціон із визначення виконавця робіт буде запланований після 10 лютого.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 лютого 2022, 11:49 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації