Вхід | Реєстрація

П’яний військовий протяг автомобілем поліцейського

П’яний військовий протяг автомобілем поліцейського

Подія сталася 19 грудня минулого року на території Козельщинської громади.

31 січня суддя Козельщинського районного суду Андрій Лизенко виніс вирок у кримінальній справі щодо умисного заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень.

Відповідно до матеріалів справи, перед судом постав уродженець села Йосипівка Козельщинського району, який проходить військову службу в ЗСУ за контрактом, солдат, механік-водій із парашутно-десантного батальйону розвідувального взводу 25 окремої парашутно-десантної бригади. Йому інкримінували вчинення злочину, передбаченого частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України (Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень, у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків — карається обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк).

Лейтенант отримав садна руки і ноги

19 грудня о 8:00 інспектор відділу поліції № 2 Кременчуцького РУП ГУНП в Полтавській області, старший лейтенант, отримавши табельну вогнепальну зброю та спеціальні засоби, заступив на чергування в складі наряду.

Того ж дня о 17:19 патрульні старший лейтенант та капітан поліції, під час виконання своїх службових обов`язків, здійснювали патрулювання території обслуговування. У селі Шевченки поліцейські намагалися зупинити автомобіль ВАЗ-2101, яким керував підсудний. Військовослужбовець мав ознаки алкогольного сп`яніння. Старший лейтенант спробував відчинити водійські двері в авто.

«На вимогу про зупинку транспортного засобу підсудний відреагував та, діючи умисно, у стані алкогольного сп`яніння, усвідомлюючи, що поруч з ним знаходиться працівник правоохоронного органу під час виконання своїх службових обов`язків,  з метою втечі наніс останньому тілесні ушкодження, які, відповідно до висновку експерта, відносяться до легких тілесних ушкоджень, а саме — садна правої руки і правої ноги».

Таким чином, військовий вчинив злочин, передбачений частиною 2 статті 345 ККУ.

Злякався і натиснув на газ

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений підтвердив фактичні обставини, що викладені в обвинувальному акті, показав, що 19.12.2021 десь о 17 годині 20 хвилин, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, керував автомобілем. По дорозі їх наздогнав автомобіль поліції з червоним проблисковим маячком. Він зупинив автомобіль, поліцейський відкрив водійські двері та наказав вийти. Він перебував у стані сп`яніння, злякався відповідальності, тому нажав на педаль «газу». Оскільки поліцейський держав двері, то він упав на асфальт та отримав тілесні ушкодження. Щиро кається.
Солдату присудили умовний термін

Суддя Андрій Лизенко ухвалив визнати підсудного винуватим у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 345 ККУ, та призначити йому покарання у виді 3 років позбавлення волі.

На підставі статті 75 ККУ військовослужбовця звільнити від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік.

Відповідно до статті 76 ККУ, в період іспитового строку покласти на засудженого такі обов`язки:

  • періодично з`являтися для реєстрації до командира військової частини, а в разі звільнення з військової служби — до уповноваженого органу з питань пробації;
  • повідомляти командира військової частини, а в разі звільнення з військової служби — уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання;
  • не виїжджати за межі України без погодження з командиром військової частини, а в разі звільнення з військової служби — уповноваженим органом з питань пробації.

Нагляд за виконанням обов`язків засудженим доручити командиру військової частини за місцем проходження служби, а в разі звільнення з військової служби — уповноваженому органу з питань пробації за місцем проживання засудженого.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 лютого 2022, 17:45 | Козельщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації