Вхід | Реєстрація

У Біликах урочисто відкрили поліцейську станцію

У Біликах урочисто відкрили поліцейську станцію

У її штаті працюватимуть два офіцери. Вони забезпечуватимуть охорону правопорядку на території усієї Білицької громади.

Перші поліцейські станції на території Полтавської області з’явилися ще в 2019 році. «Піонером» загальнонаціонального проекту стало селище Ланна, колишнього Карлівського району.

Поліцейські станції, як і поліцейські офіцери громади, є суто американським проектом, який намагаються адаптувати до українських реалій.

Якщо описувати зовсім просто,  то це своєрідна калька з інституту шерифа.

Поліцейський офіцер громади має бути жителем тієї місцевості, де він виконуватиме свої службові обов’язки по забезпеченню правопорядку. Підпорядковується він начальнику відділу превенції найближчого поліцейського відділення. Головне завдання — профілактика правопорушень.

Поліцейська станція — це службове приміщення для офіцера громади. Воно має бути обладнаним відповідними засобами зв’язку, місцем для відпочинку офіцера та кімнатою, де він буде вести прийом громадян. Як правило, станції облаштовують коштами місцевих громад.

На території колишнього Кобеляцького району в силу різних причин поліцейських станцій ще не було. 10 лютого 2022-го року в Біликах з’явилася перша.

Урочиста церемонія відкриття поліцейської станції Білицької об’єднаної громади була призначена на десяту ранку. На цей час на подвір’ї, що сусідить із місцевою лікарнею, зібралися представники влади, громадськості та співробітники поліції й ДСНС. Привітати біличан з урочистою подією прибули гості з Полтави — голова Полтавської райдержадміністрації Дмитро Романов та начальник Головного управління Нацполіції в Полтавській області, полковник поліції Євген Рогачов.

Крім власне відкриття станції, громадськості були представлені два офіцери громади, які нестимуть службу на території громади. Це —  капітан поліції Сергій Климань та лейтенант поліції Дмитро Матюх. Один з них буде обслуговувати білицький «кущ», другий — бутенківський. Всього на території громади розташовані 27 населених пунктів, у яких проживають майже 11 тисяч осіб.

Як розповіли ведучі церемонії, кошти на облаштування станції виділялися з бюджетів різних рівнів. Цьому сприяв народний депутат України Костянтин Касай. Автомобілі для офіцерів придбані за кошти Міністерства внутрішніх справ. У кожного білицького поліцейського буде особистий службовий «Рено Дастер». Ключі від одного такого автомобіля в той день вручав Євген Рогачов. Окрім того, він передав Сергію Климаню нагрудну відеокамеру. Також до фінансування проекту долучилися і місцеві виробники, котрі одночасно є й депутатами різних рівнів. Це — Сергій Жук, Валерій Дрига, Іван Стрюк, Віталій Біланенко, Петро Слоква.

Білицький селищний голова Микола Скрильник, якому надали слово для виступу в першу чергу, зазначив:

— Передусім маю відзначити, що дуже приємно, коли рік починається із відкриття нового об’єкта. Це означає, що в нас триває розвиток. Впевнений, що попереду в році 2022-му в нас ще буде багато спільних справ, започаткованих на благо громади.

Начальник Нацполіції в Полтавські області наголосив:

— Офіцер громади має працювати по графіку 24 на 7, тобто кожного дня і кожної години. А його головне завдання — не карати, а співпрацювати. Поліцейські офіцери мають бути друзями і партнерами громади.

Сергій Жук, депутат Полтавської облради, згадав минуле:

— Я завжди був прихильником децентралізіції і створення саме Білицької громади. Коли все починалося, було багато скептиків. Говорили, що наша громада і мала, і слабка. А я говорив усім, що Білики доведуть усім свою спроможність. І ось сьогодні ми зробили ще один крок у своєму розвитку. А поліцейським я бажаю, аби вони якомога рідше вмикала сирени на машинах, їдучи на тривожний виклик. Нехай у нас буде мир і злагода.

Білицька поліцейська станція стала вже 24-ю в Полтавській області.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 лютого 2022, 21:10 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації